24 April 2014

Throwback Thursday : Short trip to Port Dickson


Salam all,

Sebenarnya trip neh last minute decide, me and family telah diinvite by Kak Ina (cousin) untuk join her officemates (Public Bank) yang buat Family Day kat Port Dickson. Bak kata kak Ina just datang je, tempat lepak and hotel semua dia dah settle and tak perlu keluar duit just duit makan je, tuh pun ditaja penuh by my aunty (mak long). So kita datang untuk tanned kan kulit je lah eventhough pukul 6 petang baru keluar rumah. Memang tak lah nak berjemur bagai, tuh pun tak mandi pun kat pantai, just mandi kat swimming pool hotel.

Dulu masa zaman kanak-kanak, pantang nampak air, aku dulu nak mandi and now, takde nya nak mandi pantai tuh, nak-nak bila aku tengok pak arab and mak arab pakai jubah yang ramai mandi. Seriau teman. hihihi.

                                  

Lepak tepi pantai sambil tenang kan fikiran, tetiba tertengok Pak Arab berbulu lebat didada mandi riang ria di pantai terus rasa kusut fikiran, tertoleh pulak Mak Arab mandi sambil berjubah and berfurdah, dah macam hantu laut pun ada, makin bertambah kusut. Akak tetap tenang makan ais krim Cornetto sambil membincangkan hal dunia bersama KA.

   
                               

Trying monopod yang dibeli oleh KA from Alibaba Express. Murah je sebab KA beli harga RM25.00 and barang from China and nak compared to yang dijual di Malaysia dengan harga RM45 - RM60. Just lambat sampai je lah dalam 2 weeks gitu. Tapi packaging semua sama dengan yang dijual di Malaysia. Tak tahu lah kalau orang2 yang jual kat Malaysia neh beli from Alibaba Express ke apa.


                                            

Tengok bebudak tuh semua anak-anak my cousins, bergambar kalau boleh nak sampai keluar pagar yang sorang tuh. Bangga sebab dapat masuk dalam gambar eventhough jauh. Perangai kau kan, tapi yang penting cakap dengan dia kena speaking a bit lah sebab dia top student English okay.


                                                     

Me and KA yang herm, baru lepak mandi kat swimming pool masa neh. Oh btw, we all stayed dekat TM Hotel, Batu 8, Teluk Kemang, Port Dickson. Dulu TM tak open for public just for TM's staff and maybe tak berapa nak laku (hahaha slumber kutuk), and condition of the room pun tak berapa nak elok and banyak nyamuk pulak tuh. So maybe because of that, they're open for public. Rate for each apartment (its apartment with 2 rooms) is RM200 untuk bawah and RM250 untuk tingkat 1.

TM Hotel ni dekat je dengan pantai, tapi me tak recommend untuk uols mandi dekat situ sebab kotor sikit. Me prefer lagik mandi dekat pantai Bayu Beach Resort sebab bersih even pantai Avillion Water Chalet yang 5/6 stars tuh pun tak cantik, bilik je lah cantik and makan sangat lah tip top. Harga sebilik kat Avillion Water Chalet tuh i'm not so sure about the rates, if i'm not mistaken around RM5++ OR rm6++. Yer lah chalet atas air, what do you expect? gayat okay, katil bertiang, tilam empuk, bantal letak kepala tenggelam, toilet besar sampai boleh buat parti bogel. Curlasttt!

Tuh je lah nak cerita for Throwback Thursday neh.

Till then, goodbye and take care of yourself okay.

With Love,


No comments: