29 April 2014

Kenduri Kahwin


Salam, 

what a busy day, banyak kenduri kahwin yang nak kena attend. 1st kenduri kahwin was boss KA punya anak. Tempat kenduri tuh dekat Sungai Buloh Country Resort, nice place jugak tapi jauh lah hai, penat akak okay.

before pergi wedding, sempat lah pergi buat rambut dulu. kikiki.

layan gambar lah dulu; 

                                           


tak cantik? ada akak kisah? terutama budak perempuan yang tak suka weols tuh. ssshuuhhhh sana! 

                                        


pergi with my partner in crime, KA. *clap clap*. Memang suka buat muka macam tuh sebab KA cakap iols macam pengkid. LOL

                                    


This is doorgift from 1st kenduri kahwin, memang superb okay and shawl tuh memang very nice. 

                                     

The next destination was Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Banyak sawah padi and bukit bukau. Best nyaaaaaa! 

How i wish if ada kampung macam kat sini. Suka, eventho duduk bandar dah lama but sometimes memang nak sangat lepak kampung macam neh. 



                                  

                                 



nice views kan? nak pindah sini woiii! and tempat yang perlu di tuju is IPD Kuala Pilah. *tak sempat nak tangkap gambar doorgift dia*

Balik dari orang kahwin then tengok banyak orang jual daging salai, itik salai, ikan keli salai kat tepi jalan Kuala Pilah. Sedap sungguh kalau buat masak lemak cili api. Korang pandai tak makan masak lemak cili api? Kalau pandai, pandai masak tak? haaa. Jangan tanya akak sebab akak tak pandai masak.

Memang terbaik okay daging salai dia. Harga untuk daging salai is RM28, untuk itik salai is around RM40, ikan keli 4 ekor RM10. Banyak jugak ibu and abah memborong macam kat KL dah takde jual. But serious rasa dia memang lain dari yang lain. 
                                         


Nampak itu itik salai? macam tak lalu sikit, even my mom masak itik rendang pun tak habis makan sebab lain pulak rasa dia. Macam tak ngam orang kabor. 

                                                   


Sudah kenyang, muka ada senyum. Its time for me untuk tidur. hahaha. Ok lah, nak makan ikan keli salai masak lemak cili api ibu. dap dap dap

Till then, take care and good night people.

Don't party hard okay. 


With Love,

No comments: