25 April 2014

Flashback Friday : In memories - Kamaruddin Bin Rawi



Salam, 

Who is Kamaruddin Bin Rawi? my late grandfather ler.

This year memang the most tough year for me. I have been admitted to hospital due to kencing tikus, i don't know what is the scientific name for that disease. And in the middle of February this year, i've lost my grandfather, my mom's father. It was so devastated moment since he was my favorite atok ever.

Everything jadi sangat lah cepat because dia meninggal on Tuesday and 1 day before i went to his house to visited him since my mom called me suruh tengok atuk. My step grandmother bagitahu my mom yang atuk dah sakit tak bangun-bangun. Me and KA terus pergi rumah atuk after office hour. 

Sampai kat rumah atuk, mak ngah dah ada. My mom, my aunty and uncle dok calling me suruh hantar atuk ke hospital dengan ambulance but KA told me that 'theres nothing we can do, maybe dah sampai masa dia since tengok dia macam dah uzur sangat'. So I sempat hold my atok's hand and belai atuk for a moment. 

Balik rumah, dah bagitahu ibu 'maybe atuk tak lama dah, just tunggu and keep praying for him'. 

Esoknya dalam pukul 7pg, dapat call from makngah saying that atuk dah takde. Weird things was my mom tak menangis pun, she was so calm and she said that, 'dah ajal dia'. My mom dah ready actually sebab my atuk sakit pun sebab sakit tua.

Everything went well and organized. Alhamdulillah. 

So, we're currently in the midst to do a tahlil for him untuk ke 100 hari dia meninggal. 

i did ambil gambar masa hari dia meninggal, bukan lah tak sedih but dah lama tak kumpul bersama so this is the opportunity for me lah. so here goes the pictures; 

                                                 
me and ain, tak kerja for 1 day then baru nak pergi kerja the next day, tetiba cucu sulung, kak Ina yang kerja Public Bank cakap, korang kerja bank dapat Compassionate leave 3 days ya, so please help others nak buat kenduri. hhmmmmkayyy. 

                                       
these are cicit arwah atuk ya, i off course lah his cucu, but the part is, dorang neh part packaging okay. good and kecoh. 

                                     


all the anaks, cucus and cicits, kumpul di surau untuk majlis tahlil. Semua suci muka ya, bagus! hahaha

so tuh je lah, miss you atuk jantan/buncit. semoga roh atuk bersama orang-orang yang beriman. Tak dapat atuk tengok mimi kahwin. Takpelah, atuk kirim salam dengan atuk perempuan okay (johor panggil both atuk), cakap dengan dia mimi rindu lah masakan dia walaupun makan pukul 3ptg. Funny memories. 

Alfatihah. 

Kamaruddin Rawi in memories 1937 - 2014


No comments: