22 April 2012

Happy Babies.

Hello ols!

Korang buat ape weekend neh? Sure bershopping kan? *RHBians haruslah bershopping sebab dah gaji. Ahaks*. Tapi aku takde lah bershopping sebab perumahan aku ade tournament bolasepak so secara tak langsung nya, aku turun sokong blok aku. Tapi aku takde lah tengok bola sangat sebab aku dok tengok baby-baby comel blok aku neh! Comel tau sebab aku rasa tahun neh memang tahun mata bulat, muka macam ada aku kesah?, bibir kecik cinonet je, badan sedap peluk. Tak caya? percaya lah!

Baby neh paling susah nak senyum, nak orang. Muka memang macam tak suka dengan orang melainkan mak dea je. Kalau orang pegang tangan je pun, terus menangis. POYO tau. Last sekali, dapat jugak culik! Berbekalkan kipas warna-warni, terus nak dengan aku. Aku panggil dea as Garang tapi cute! And dea a BOY



Neh pulak mesraaaaaaaa orangnya, semua orang boleh dukung dea. Selalu mandi sebab air liur selalu mengalir, mata hitam tuh besar betul tak payah nak pakai contact lens tiruan. aku panggil dea as mesra dan cute


Tembam kan? a boy hokay! Comel nye! tangan and kaki dea semua ketak-ketak. Try angkat dea, mak aihhh! semangat betul! Tak nak senyum, dea tengok orang pun macam ngantuk je, kita agah-agah dea pun macam 'ape benda yang kau try nak buat dekat aku neh?' Lawak hambar kot katanya?. Tapi takpe, asalkan dea tak takut orang! SEDAPNYA PELUK AWAKKKKKKKKK!!! Cute and chubby


Nak lagi?



Izzudin with baby cute and chubby. Tengok muka ngantuk dea tuh? aishh! geram!



p/s : So motif gambar-gambar babies neh? Dah boleh dah tuh.......kahkahkahkah!


With Love,

21 April 2012

Song of the Week - The Way That I Love You by Ashanti




"The Way That I Love You"

[Chorus:]
After all of the times that we tried,
I found out we were living a lie
And after all of this love that we made,
I know now you don't love me the same

The way that I love
(The way that I love you)

The way that I love
(The way that I love you)

The way that I love
(The way that I love you)

[Verse 1]
I woke up kinda early today, and something told me from that moment it wouldn't be the same
Felt like you were hidin' something, but I didn't push it,
I didn't complain or say nothing
I tried to act like I didn't see it,
'cause deep down I know I didn't wanna believe it
There it was, it was you and her,
you left your sidekick on the night stand and I read

[Pre-Hook]
Everything you did and everything you said,
now I'm standin' here lookin' like damn
I thought it was you and I,
now all I gotta say is why

[Chorus]

[x3]
The way that I love
(The way that I love you)

[Verse 2]
I noticed now that when I'm around, you be tryin' to lock the door, whispering on the phone
Now wait a minute,
since we been in this house you ain't never did this before, tell me what's this about..
(What's this about)
I tried to sit and say to myself,
this here is too good, he don't want nothin' else

There it was, it was you and her,
you left the credit card receipt inside the beamer with

[Pre-Hook]
Everything you bought
And everything you spent, now I'm standing here
once again I thought it was you and I,
now all I have to say is why

[Chorus]

[x3]
The way that I love
(The way that I love you)

Oh Oh
You lied
You lied
Oh why
Why
Yes
Why'd you have to lie to me
Why'd you have to lie to me-e
Why'd you have to lie to me
Why, why, why, why
You lied, you lied, you lied
We made, we made, we made
Oh



With Love,

18 April 2012

Wordless Wednesday - Jammed in Kuala Lumpur


Normal hour. Normal situation. And we used to it.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

15 April 2012

Video of the Week - Pengulas kelakar : Englan vs Belarus by Faradyable



Actually this video adik aku yang jumpa in youtube. Quite kelakar jugak. Main merapu je but AWESOME!



With Love,

12 April 2012

KL - Terengganu - Kelantan - KL

Hai korang yang dirindui. Jauh mata tapi dekat dihati,

Lama gila tak update blog neh, busy kata kau! Tapi takpe, harineh kak mimi rajin nak update sebab hari neh public holiday. Yeah!!! Tapi kiteww tak mau taip banyak-banyak sebab kitewww malas lewww. *cakap macam mulut kau herot pulak kan?*. Last week on Thursday, me and my family pergi holiday ke Terengganu sebab konon-konon nak jumpa adik aku yang pemain bola sepak TTeam tuh? Tapi yang pergi pun just me, my mom and my dad. Adik aku yang last tuh tak dapat pergi sebab dea ade training and ada game so bye-bye honey! Plan asal nak ajak KA sekali tapi KA pulak busy nak final exam so maknanya just 3 of us yang akan pergi holiday. *Anak tunggal gitueeeww*

Hotel pulak dah booking a week before. Duduk Hotel Seri Malaysia je sebab senang takde lah tengah bandar Kuala Terengganu sangat. And dekat pun nak pergi ke Pulau Duyung. Bandar Kuala Terengganu pulak dah mengamalkan sikap jalan sehala ala-ala Melaka so secara tak rasminya, family aku memang akan sesat! hahaha.


Kuala Terengganu, Terengganu


Lalu yang petronas tuh, aku lah drive, aku lah amik gambar. Co pilot? Tak boleh pakai


Tuh maknanyer, gas dah takde. Thats why tinggal asap je. Nak kena korek lagik dalam



Neh abah yang tangkap. Gambar tak bermotif ye


Dah sampai di Kuala Terengganu dah! Yeay!

View from my room, seberang tuh Pulau Duyung.


And around pukul 4:30ptg, weols pergi ke Stadium Gong Badak sebab nak surprise kan Mamat and nak tengok game Piala Presiden.

Stadium Gong Badak yang runtuh tuh. Stadium Sultan Mizan tak salah aku. Still tak betulkan lagik. Tapi angin dekat sini macam nak suruh aku buat drama hindustan pulak. Dikelilingi pemain bola gitu


me and my mom yang penat giler, sampai je Kuala Terengganu terus pergi jumpa adik aku and tengok game piala presiden, Terengganu vs MP Muar. eh, hai Pa. hehehe.


Malam tuh weols keluar with Mamat for dinner. Mamat bawak weols lepak dekat Kuala Terengganu Waterfront which is service dea cepat giler! The food was superb and kalau ada rezeki boleh pergi lepak situ lagik!

Chicken chop. Harga just RM10.00 sepinggan.


Asam Boi Iced Blended FTW. Harga RM3.50



The Next day - Game Day


Abah with iPad, best bilik ada wifi!


Dok Ganu makang asang sokmo! sedak! Hok beli Pasar Payang


Hok mane 1 nak pakai neh? Poyo sungguh natang neh. Sponsored by MNG, Levi's, Esprit.


Lepak tepi pantai Batu Buruk dulu

Naik kereta kuda with my mom. Seorang RM5.00



Ibu. Thanks ibu sebab temankan anak mu yang gila bahasa neh


Makan petang di tepi pantai batu buruk. They called these as Colek-colek


Let's start the game

On the way to stadium. Rambut dah macam hantu kak limah versi moden dah neh


T-Team tengah warmed up. Can u see Zairo in this picture?


My brother, Dzaiddin. Masa neh dea injured so kena duduk atas


Lupa nak cakap, actually masa weols datang tuh, T Team ade game vs PKNS Fc. So weols dapat lah tengok game tuh which is T Team kalah teruk dengan PKNS fc 4-1. Import baru si Marco tuh tak payah lah main, aku rasa dea tuh macam rajin tak bertempat, over shadow semua ada lah. Semua tempat kau nak kacau, player lain dah macam hilang arah. Bila orang nak hantar bola dekat kau, kau takde dekat tempat kau. Bila orang tak perlu kan kau dekat situ, kau sibuk nak kacau tempat orang. Pergi balik Brazil! estupido!

Malam tuh lepas habis game and menanggung kekalahan melampau, me and family pergi dinner with a few footballers macam Abg Pek (Fadli Shaari), Abg Boy (Shahril Faizal), Abg Bad (Badrul Hisani), Iqbal (Keeper tuh..) and ade a few yang aku tak berapa nak kenal. *sorry guys tak dapat ambil picture sebab Hantu Kak Limah dah lemah gemalai layu ditasik madu yer.* <--- Kenapa Zairo takde! LOL.


Kota Bharu, Kelantan

So, on the next day nya, weols gerak ke Kelantan. Our next destination is rumah Wan Adni Natasya and Wan Adni Najwa. Siapa tuh? Ok, dulu my mom jaga anak orang kira nyer macam babysitter dorang neh. Since dorang baby lagik, my mom jaga. Their parents tuh polis and nurse, so kerja secara shift hour lah but my mom tak jaga malam. Paling lambat pun until 10pm. And secara tak langsung nya, my mom dengan these 2 little girls neh memang rapat giler! And dah 2 tahun dorang neh pindah Kelantan sebab both of their parents orang Kelantan and they bought a house in Kelantan so they applied for tranfer to Kelantan. And agak lama weols tak jumpa dengan that 2 girls. Hari-hari call, slang pun dah slang Kelantan. Kelakar jugak dengar slang both of them.

So mak dorang offer weols tidur rumah yang dorang beli tuh. Quite besar jugak! Ada 2 halls actually. Kalau nak buat kenduri kahwin pun okay. eh?

Besar kan? neh dari depan.



meh kenal dengan Naufal si penyapu sampah. Dea panggil aku Ami, takde kakak-kakak de


sesi main tangkap-tangkap gambar dengan the Gediks


Wawa, Me and Tacha


Suka tengok Tacha neh, cantik betul mek kelate neh. Cita-cita nak jadi penyanyi. Every single songs dea hafal ok! Akak pun tak mampu uolss


Malam nya, weols pergi ke Wakaf Che Yeh, agak rugi lah kalau tak pergi kan? Memang best, aku beli kasut siam je. Flat shoe. Nice siap ade ribbon kat depan lagik. hehe.

Trip to East Coast memang best, nak-nak part aku potong 3 kereta. Abah potong 7 kereta sekali gus. Masa tuh dah mengucap dah awal-awal dengan ibu aku. Siap cakap, 'Siapa hidup lagik, tolong settlekan hutang mimi tau!' kahkahkah. Tapi biasa lah polis peronda yakni cekap and cermat, slumber je potong. Ceh!

Weols sampai KL around 6 camtuh, penat tapi best!

p/s: Can't wait for SUKMA!

With Love,

11 April 2012

Song of the Week - We Are Young by Glee



We Are Young by Glee

[Rachel:]
Give me a second, I, I need to get my story straight
My friends are in the bathroom getting higher than the Empire State
My lover he’s waiting for me just across the bar
My seat’s been taken by some sunglasses asking bout a scar, and

[Finn:]
I know I gave it to you months ago
I know you’re trying to forget
But between the drinks and subtle things
The holes in my apologies, you know
I’m trying hard to take it back

[Sam:]
So if by the time the bar closes

[Sam and Quinn:]
And you feel like falling down
I’ll carry you home

[Finn, Rachel and New Directions:]
Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

[Santana, Mercedes, Brittany and Sugar:]
Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

[Santana:]
Now I know that I'm not all that you got
I guess that I
I just thought maybe we could find new ways to fall apart

[Rachel:]
But our friends are back
So let's raise a cup
'Cause I found someone to carry me home

[Finn w/ New Directions:]
Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

[Mercedes:]
Whoa

[New Directions w/ The Trouble Tones:]
Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

[Quinn w/ New Directions]
Carry me home tonight (Nananananana)
Just carry me home tonight (Nananananana)
Carry me home tonight (Nananananana)
Just carry me home tonight (Nananananana)

[New Directions Boys:]
The world is on my side
I have no reason to run
So will someone come and carry me home tonight

[Santana:]
The angels never arrived
But I can hear the choir
So will someone come and carry me home

[Rachel:]
Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

[Mercedes:]
We are young, yeah

[New Directions:]
Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

[Rachel and Finn:]
So if by the time the bar closes
And you feel like falling down
I’ll carry you home tonight


With Love,

05 April 2012

Happy anniversary

Hai KA/Sayang/Gedik/Poyo/Kerol,



This entry actually untuk awak seorang je. Tapi tak kisah lah kalau orang lain nak baca. OK Saje!

Happy Anniversary yang ke 3 tahun! Both of us tak pernah couple sampai tahun ke 3 before this. Gila kita neh, kadang-kadang baik, kadang-kadang gaduh, pastue nangis, sedih, tiba baik boleh pulak sakat-sakat, gelak tak cover, cakap main lepas tapi still tak kisah sebab kita dua dah faham and kenal hati, perangai, perasaan masing-masing kan?

Thanks terima saya seadanya dalam masa 3 tahun neh even though kadang-kadang bila gaduh, kita boleh pulak tak faham perangai masing-masing. Tapi its ok, kita boleh je handle masalah kita berdua. Bila fikir-fikir balik, tergelak pulak. Yang selalu kutuk kita ibu and izz lah sebab dorang baca conversation kita in FB kat Ipad. DAMN! pastu kita gelak je dorang bahan kita.

Kita pernah janji kalau boleh hubungan neh sampai ke akhirnya. Hopefully jadi lah ye dok? Tapi tuh lah, 'Nafsu Kahwin dah ada, Duit nak kahwin je takde' hahaha. So sesama lah kita kumpul duit yer. BTW, thanks for the ring. I means the couple rings.

Love you sayang,

p/s: Jangan degil2 ye En KA sebab lutut awak tuh ada 4 injuries, dok main hoki je, apa kata lengkapkan sampai 10injuries lutut tuh. kahkahkah

With Love,

04 April 2012

Career Fair - Midvalley

Hai si pencari kerja,

Last weekend korang pergi tak Midvalley? Korang tak tahu ke ade Career Fair by Jobstreet? Punya lah ramai orang datang! Aku jaga booth on Saturday. dari pukul 9 pagi sampai 7 malam. Orang-orang RHB yang ada pun Aku, Asrul, Najib, Kak Dino, Kak Siti, Kak Ayu, Shadiq, Kak Kamariah. Kerja weols bila dah penat, haruslah bukak sesi mengumpat! Eh, sesi gossip girl.

Najib tengah layan peminat berpusu-pusu mintak autograf, cuba kau cakap Filipina Najib! terus semua tak faham


Neh Kak Ayu, kelakar akak neh!


with Najib urut kaki dekat exhibitor room. Kau hado?


Kesimpulannya, korang ingat duduk jaga booth neh best? Nan Hadoooo!!! Penat okay. Tidur tak rasa kaki! benci RHB! Siapa yang arrange jaga booth neh? Tak boleh buat half day ke? DAMN! <---- i="" kakak="" marah="" mimi="" neh="" tau="">


With Love,

Happy Birthday Uzayr!

Hello Korang!


Tak nak cakap banyak, just nak wish Happy Birthday Uzayr yang ke 1 tahun! Comel sangat! semoga jadi anak yang baik, soleh, berbakti kepada ibu bapa, negara, dan dunia, tak lupa juga jadi anak yang bijaksana, bijaksini, bijaksitu, bijakthere. Meh layan pictures Gagak Hitam bergabung, meletup TETTTTT.


cute kan?


maskot A&W ajar ajaran sesat. Kidding


Kanak-kanak riang yang ntah apa-apa


Red Velvet Cake FTW!


Buzday boy nangis. sangat tak macho lah ujay



Geng Gagak Hitam


Best gila tapi rugi kak Sazarai takde, sebab boss dea panggil kerja. And ain pun takde jugak. Tak cukup kroni gitu. Tapi takpe, me as Ms Sexytary akan buat new reunion untuk geng gagak hitam. Selamat Datang to Sasidot sebab secara tak langsung masuk geng kami. Mak aku pulak as Puan Penasihat or observer harus ade. *Tetiba lantik mak sendiri. hahaha*

oh, tak lupa jugak nak wish Sasitah, Happy Anniversary yang pertama! Kesian dea yer, husband tiada disisi. Tapi takpe, yang penting kau naik BMW 5series laki ko yer nok! hahaha. :)


With Love,

02 April 2012

Song of the Week - Wild Ones by Flo Rida feat Sia



Wild Ones by Flo Rida feat Sia

Hey I heard you were a wild one
Oooh
If I took you home
It'd be a home run
Show me how you do

I want to shut down the club
With you
Hey I heard you like the wild ones
Oooh

[Flo Rida]
I like crazy, foolish, stupid
Party going wild, fist pumping
Music, I might lose it
Blast to the roof, that how we do'z it (do'z it do'z it)
I don't care the night, she don't care we like
Almost dared the right five
Ready to get live, ain't no surprize
Take me so high, jump and dont stop
Surfing no crowd
Oooh
Said I gotta be the man
When they heading my van, mic check one too
Shut them down in the club while the playboy does it, and y'all get lose lose
After bottle, we all get bit and again tomorrow
Gotta break loose cause that's the motto
Club shuts down, I heard you super model

[Sia - Hook]
Hey I heard you were a wild one
Oooh
If I took you home
It'd be a home run
Show me how you do

I wanna shut down the club
With you
Hey I heard you like the wild ones (wild ones wild ones)
Oooh

[Flo Rida]
Party rocker, foot-show stopper
More shampoo
Number one, club popper
Got a hangover like too much vodka
Can't see me with ten binoculars
So cool
No doubt by the end of the night
Got the clothes coming off
Til I make that move
Somehow, someway, gotta raise the roof, roof
All black shades when the sun come through
Oh, it's on like everything goes
Round up baby til the freaky show

What happens to that body, it's a private show
Stays right here, private show
I like em untamed, don't tell me how pain
Tell them this, bottoms up with the champagne
My life, coming harder than we hit play
Do you busy with the bail, were you insane

[Sia - Hook]
Hey I heard you were a wild one
Oooh
If I took you home
It'd be a home run
Show me how you do

I want to shut down the club
With you
Hey I heard you like the wild ones (wild ones wild ones)
Oooh

[Bridge]
I am a wild one
Break me in
Saddle me up and let's begin
I am a wild one
Tame me now
Running with wolves
And I'm on the prowl

Show you another side of me
A side you would never thought you would see
Tear up that body
Dominate you 'til you've had enough
I can't lie
The wilds don't lie

[Sia - Hook]
Hey I heard you were a wild one
Oooh
If I took you home
It'd be a home run
Show me how you'll do

I want to shut down the club
With you
Hey I heard you like the wild ones (wild ones wild ones)
Oooh

I am a wild one
Break me in
Saddle me up and let's begin
I am a wild one
Tame me now
Running with wolves
And I'm on the prowl....


With Love,