23 March 2012

Senyum dalam kebosanan

Hai korang,

Korang ingat tak aku pernah cerita pasal keBUSYan aku this month? Korang boleh baca kat sini KLIK. So hari tuh aku pergi ke Linton University College kat Mantin, Negeri Sembilan with Kak Ruzaiham and My bos, En Hadi.

Nak tahu feedback? Amat lah tidak memberangsangkan! Nak tahu sebab ape? Sebab college tuh ramai foreigners!! And RHB Bank memang tak ambil foreigners/ expatriates. Dah lah college tuh ramai Shaggy, Chris Brown, Maher Zain, Rihanna lepas kena belasah, Beyonce sebelum jumpa Jay-Z. Kira nya memang pemandangan gelap gelita je. Ada budak melayu pun, dorang still belum habis lagik. *boleh tuh memang boleh hired tapi setakat lulusan SPM without any relevant experience, macam mane nak ambil tuh dik oii!*. Lagi 1 masalah dengan foreigner neh, dorang datang booth RHB terus duduk and cakap nak bukak saving account dengan RHB! Wadefak? *Masuk dekat account akak nak tak uolss?* Sedih lah Career Fair kali neh! Dear bos besar, No more Linton University College for next year ye. Totally horrible lah!

So jom tengok kronologi perjalanan aku ke Linton Lipton tuh. *dulu dipanggil as Lagenda College*

Dengan berbekalkan 3 bars minyak, dengan doa tulus ikhlas agar sampai ke destinasi yang dituju. *Tapi aku tetap sesat kannnn?*


Dah sampai booth, terus setup booth bagi lagi gah!
*gah ke kekdahnye*


breakfast ditaja oleh Linton University College. Bihun goreng je ko!



Takde orang and weols dah start bosan!


Kak Ruzaiham yang busy membalas email from business. En Hadi yang busy main game!


Aku yang makin serabai di bawa arus waktu



Nampak tak girl yang pakai baju PINK tuh? Aku syak dea Wanita Paling Cantik dekat Linton University College tuh! Sebab dea buat catwalk dalam 15kali depan weols


Sempat lagi guna Samsung Tab En Hadi nak install game Draw Something!


But, walaupun tak best, bosan, and keboringan. Tapi En Hadi selaku orang yang arif dengan kawasan Nilai telah membawa kami yang perangai dah ala-ala Zombi neh pergi makan dekat tempat makan terbaik di area Kampung Jijan, Salak Tinggi Selangor. Tak percaya? meh tengok picture dekat bawah. Nasi Putih + Asam Pedas Ikan Pari and air pulak Teh O Ais. *giler sedap! asam pedas tuh pekat wooo!!*. Korang patut try lah! <----boleh bawak="" class="separator" div="" ingat="" jalan="" kerol="" lah="" pulak="" style="clear: both; text-align: center;" tak="" tapi="">

En Hadi order Nasi Putih + Masak Lemak Cili Api


Lepas dah makan and kenyang Alhamdulillah, harus lah mata pun kuyu sekuyu kuyunya! Macam neh,

Neh semua gara-gara makan nasi and asam pedas ler, yang gelap gelita pun nampak macam terang. Ala-ala 50 cent pun dah boleh nampak macam Zayn Malik *Top LOL*.

Tapi yang syoknya, pukul 4 dah cabut balik dah! Tak sanggup duduk situ, ngantuk ada, panas jangan cakap lah, bosan lagi ler. So En Hadi pun bagi Green Light balik awal, terus kami yang bekas pemandu F1 neh pecut balik rumah masing-masing. Totally Heaven!

Balik office KL keesokkan harinya, terus claim minyak and tol! kahkahkah. *Korang ingat aku nak berbakti dan beramal untuk RHB? idok le teman!!*


Goodnite peeps!



With Love,

No comments: