17 March 2012

Feeling K-Pop

Hai korang! *Lama gila tak update blog* Rindu tak?

Lama jugak tak update sebab been busy lately, next week dah start Career Fair which is our first Career Fair is at Linton University College, Mantin Negeri Sembilan. Can't wait!

Tapi sekarang tak nak cerita pasal tuh, neh nak cerita pasal dua orang anak muda yang feeling-feeling K-POP, macam ala-ala Korea gitu! Kenapa aku cakap camtuh? sebab aku and si KA yang kuat makan tuh pergi menternak lemak dekat Seoul Garden at IOI Mall, Puchong.

Dah lah before that weol bergaduh because of aku lapar then si KA neh buat bodoh je and dea fikir perut dea je. Boleh pulak, aku lapar then dea pergi beli jeruk and dea habiskan semua! mahu nya tak mengamuk si Mimi the Lion neh? bengang deme! kihkihkih. So aku pun cakap dengan KA masa on the way nak pergi IOI Mall, saya nak makan banyak! tak kira! And we decided cari restaurant yang boleh makan buffet and banyak and senang hati! so jom pergi Seoul Garden!

So now here we go, these picture was taken by me only. KA? busy makan!


neh KA yang kuat makan tuh, tengok muka dea yang pura-pura lapar tuh? so dea jadi chef for that day! *tak berkenan betul tengok rambut dea yang tebal tuh! rasa nak potongkan je, Tapi KA cakap rambut dea ala-ala bebudak Big Bang. I was like, Duhhhh..*


dekat Seoul Garden neh ada 2 benda yang korang kena tahu, ada panggang/ bakar and ada rebus. Aku more into steamboat and KA more into panggang/bakar things. As you guys can see, dekat tengah-tengah tuh steamboat, and weols dah rebuskan mee sanggul *slumber aku je panggil mee sanggul. Ngeh!*, Tahu ringan tuh *sedap nyer!*, Udang and ada lagik yang aku rebus. Tuh semua my portion okay and yang area grill tuh semua KA's portion but still ada sikit portion aku macam ayam black pepper tuh, ayam masala. Lamb blackpepper, daging and sotong semua KA punya. *neh 1st round okay!*


*2nd round for real* Aku dah surrender dah sebab makan mee sanggul ala-ala sanggul Girls Generation tuh. KA baru full 1 petak. ade 4 petak lagik belum diisi.


*3rd round for the win*



Last sekali the desserts,


the ice cream



lai ci kang. Nyum!


Nak cerita pasal harga kat Seoul Garden neh, harga untuk 2orang neh ialah RM 94.00. memang sedap untuk orang-orang yang tak makan dari pagi macam weols. Hahaha.


Dah kenyang? boleh senang hati macam KA buat, goyang-goyang kaki sambil pegang-pegang perut. Ngeh.

With Love,

4 comments:

Yana Libra said...

RM94 untuk 2 org? leh tahan gak eh harga dia..

Amelia Zainudin said...

Yana,

yup tapi puas hati sbb buffet. kalau org tak kuat makan jangan bawak sbb rugi. hahaha

Yana Libra said...

hehe..sy tak berapa nak kuat sangat makan..tak leh nak g lah...hehe~ :p

tp, mungkin satu hari nanti nak try la sekali..sedap sgt ke..huhu~

Amelia Zainudin said...

Yana,

Boleh larh...rasa melayu jugak. Takde lah rasa Korea sgt. Kahkahkah..