25 March 2012

Song of the Week - Cinta Bersatu by Liyana Jasmay




Cinta Bersatu

Di matamu ku berharga
Kau perlakukan aku
Lebih dari mencintai dirimu

Di dekatmu ku merasa
Bahagianya aku
Dapat ruang cintamu

Hanya kamu saja
Yang mampu begitu
Tulus
Mengerti aku

Kau sempurna bagiku
Tak kurang sesuatu
Kau terima apa adaku

Ku sempurna bagimu
Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu

Gayamu
Sifatmu
Cara mencintaiku
Yang membuatku diriku jatuh cinta padamu


With Love,

Song of the Week - Chikaro by Caprice




*Sorry, maybe this video or this song a little bit annoying for you guys out there but i'm still insist to post this video in my blog. Tapi kenapa aku keep on terfikir title lagu Chikaro dengan video neh macam tak kena sebab aku dok fikir Chikaro tuh scene dalam video tuh sure ada mat rempit and awek mat-mat rempit. Kelakar but yeah its TRUE! Sorry Caprice!*

p/s : Takde lirik sebab just nak tunjuk video je.


With Love,

24 March 2012

Kawan gelak dan nangis

Salam dan selamat sejahtera kengkawan! *hi uolssssss!!!* <---- greet pondan.

Nak tanya neh, korang pernah tak ada kawan yang korang kenal since kecil and korang still berkawan sampai sekarang? Sure ada kan? Tapi, korang ada tak kawan yang sampai sekarang pun still berkongsi masalah tak kira masalah ape pun? Even cerita pasal personal pun korang boleh berkongsi cerita. Selalunya orang berkawan since kecil sebab masa tuh korang nak berkawan dan nak cari kawan bermain and bila dah besar neh, agak malu sikit nak kongsi rahsia or masalah-masalah peribadi. Tapi Aku ADA kawan yang boleh cerita macam-macam since weols kecik sampai dah besar umur 26tahun neh!!


So, neh aku nak cerita pasal kawan aku yang neh. Nama dea Nur Qhairunnisa Razali, umur dea sama baya dengan aku. And yang disebelah dea tuh, husband dea AKA Arib. Aku kenal nisa neh since aku kecil lagik which is her dad and my dad dulu boleh digelarkan as BFF. *our dad ber BFF since dorang single lagi ok!*. Then bila my dad kahwin with my mom and lepas tuh my mom mengandungkan 'mak' neh haa, her parents pun kahwin and nak lagi best my dad jadi pengapit her dad. *korang faham tak? kalau tak faham tak nak kawan korang!*. So, aku lahir dalam bulan May and Nisa pulak lahir dalam bulan November so secara tak langsung dea panggil aku Kak Mimi and aku pulak panggil dea Kak Long sebab dea the eldest dalam adik beradik dea. Weird but true!

And kebetulan her mom dulu kerja and my mom pulak tak kerja and secara tak langsungnya my mom jaga dorang adik beradik. Disebabkan my mom jaga dorang adik beradik, so weols agak berlumba-lumba nak dapat result terbaik. Pernah sekali, our moms cakap if weols exam dapat no 10 kebawah, dorang akan belikan weols RollerBlade and jam Swatch. Masa tuh jam swatch mahal and rollerblade tengah 'in' and tak semua orang mampu beli sangat *wah, tetiba ko berlagak kan?*. And weols including Nisa's brother Ami yang semangat nak dapat semua tuh, belajar macam nak rak lah! My mom pulak tetiba jadi cikgu Bahasa Inggeris and Matematik, garang pulak tuh! Tak dapat or salah, bulu ayam menanti okay! Last sekali, Nisa dapat no 5, Ami dapat no 4 and aku dapat no 7 *yer aku dapat no 7 je tapi before this aku selalu dapat 10 keatas je kira boleh lah bangga jugak!*. Semua muka bangga and macam nak rak jatuh main rollerblade and berlagak pakai jam mahal. *siap cakap dekat member-member, 'Ko Hadooo??*. Kahkahkah

But now, semua dah besar and Nisa pun dah kahwin with her soulmate, Arib. Agak sedih jugak sebab tak dapat attend on her solemnization sebab masa tuh aku ada penyakit kulit aka darah kotor so muka and badan aku kena bengkak-bengkak gatal terus tak dapat pergi but aku pergi masa dea make-up before dea pergi bernikah tuh. Sempat jugak jumpa dea dekat rumah dea. hehehe


Sweet kan dorang neh?


Kenapa aku cakap dea kawan gelak and nangis? Sebab eventho aku dengan dea memang terror bab-bab kutuk mengutuk, gossip girl, and perbuatan keji yang sewaktu dengannya tapi Nisa neh boleh simpan rahsia kawan. Tak kisah lah nak cerita pasal rahsia ape but trust me, your secret is totally safe with her. Aku rasa aku boleh count on her without any doubt! And weols tak malu pun nak share story together. Cerita pasal *Delima Wanita* pun weols share together okay! <---Tetiba ayat novel keluar, ape kes?

weols fanatic fans KRU zaman KRU muda yer, bila KRU dah tua terus minat Justin Beiber. Eh?


Lately, aku dah lama tak jumpa Nisa sebab Nisa pun dah pindah ke Bukit Jalil and her parents pun dah transfer to Tawau, Sabah. And aku pulak agak busy dengan Career Fair. So nak tak nak, weols just communicate via Facebook and Twitter je but nak bagitahu korang neh, Nisa neh my loyal reader okay!! hehehehe. Thanks Babe!

and this entry memang special for her. ngeh!

Hi Nisa, thanks for being my wonderful friend for all these years. Wish u a happiness in your life no matter what happen. And tak lupa jugak i doakan u sihat selalu. Love ya! Muahxxx



With Love,

23 March 2012

Senyum dalam kebosanan

Hai korang,

Korang ingat tak aku pernah cerita pasal keBUSYan aku this month? Korang boleh baca kat sini KLIK. So hari tuh aku pergi ke Linton University College kat Mantin, Negeri Sembilan with Kak Ruzaiham and My bos, En Hadi.

Nak tahu feedback? Amat lah tidak memberangsangkan! Nak tahu sebab ape? Sebab college tuh ramai foreigners!! And RHB Bank memang tak ambil foreigners/ expatriates. Dah lah college tuh ramai Shaggy, Chris Brown, Maher Zain, Rihanna lepas kena belasah, Beyonce sebelum jumpa Jay-Z. Kira nya memang pemandangan gelap gelita je. Ada budak melayu pun, dorang still belum habis lagik. *boleh tuh memang boleh hired tapi setakat lulusan SPM without any relevant experience, macam mane nak ambil tuh dik oii!*. Lagi 1 masalah dengan foreigner neh, dorang datang booth RHB terus duduk and cakap nak bukak saving account dengan RHB! Wadefak? *Masuk dekat account akak nak tak uolss?* Sedih lah Career Fair kali neh! Dear bos besar, No more Linton University College for next year ye. Totally horrible lah!

So jom tengok kronologi perjalanan aku ke Linton Lipton tuh. *dulu dipanggil as Lagenda College*

Dengan berbekalkan 3 bars minyak, dengan doa tulus ikhlas agar sampai ke destinasi yang dituju. *Tapi aku tetap sesat kannnn?*


Dah sampai booth, terus setup booth bagi lagi gah!
*gah ke kekdahnye*


breakfast ditaja oleh Linton University College. Bihun goreng je ko!



Takde orang and weols dah start bosan!


Kak Ruzaiham yang busy membalas email from business. En Hadi yang busy main game!


Aku yang makin serabai di bawa arus waktu



Nampak tak girl yang pakai baju PINK tuh? Aku syak dea Wanita Paling Cantik dekat Linton University College tuh! Sebab dea buat catwalk dalam 15kali depan weols


Sempat lagi guna Samsung Tab En Hadi nak install game Draw Something!


But, walaupun tak best, bosan, and keboringan. Tapi En Hadi selaku orang yang arif dengan kawasan Nilai telah membawa kami yang perangai dah ala-ala Zombi neh pergi makan dekat tempat makan terbaik di area Kampung Jijan, Salak Tinggi Selangor. Tak percaya? meh tengok picture dekat bawah. Nasi Putih + Asam Pedas Ikan Pari and air pulak Teh O Ais. *giler sedap! asam pedas tuh pekat wooo!!*. Korang patut try lah! <----boleh bawak="" class="separator" div="" ingat="" jalan="" kerol="" lah="" pulak="" style="clear: both; text-align: center;" tak="" tapi="">

En Hadi order Nasi Putih + Masak Lemak Cili Api


Lepas dah makan and kenyang Alhamdulillah, harus lah mata pun kuyu sekuyu kuyunya! Macam neh,

Neh semua gara-gara makan nasi and asam pedas ler, yang gelap gelita pun nampak macam terang. Ala-ala 50 cent pun dah boleh nampak macam Zayn Malik *Top LOL*.

Tapi yang syoknya, pukul 4 dah cabut balik dah! Tak sanggup duduk situ, ngantuk ada, panas jangan cakap lah, bosan lagi ler. So En Hadi pun bagi Green Light balik awal, terus kami yang bekas pemandu F1 neh pecut balik rumah masing-masing. Totally Heaven!

Balik office KL keesokkan harinya, terus claim minyak and tol! kahkahkah. *Korang ingat aku nak berbakti dan beramal untuk RHB? idok le teman!!*


Goodnite peeps!



With Love,

18 March 2012

Song of the Week : This City by Patrick Stump (ft. Lupe Fiasco)



This City by Patrick Stump feat Lupe Fiasco

This city is my city
And I love it, yeah I love it
I was born and raised here
I got it made here
And if I have my way, I'm gonna stay

[Verse 1: Patrick Stump]
From every corner
To every block yeah
And whether it's warm or storming or downright stupid hot, hot
From the problems all the way to the solutions yeah
Forget all the drugs and gangs, corruption and pollution no

[Hook: Patrick Stump]
Cause this city is my city
And I love it, yeah I love it
I was born and raised here
I got it made here
And if I have my way, I'm gonna stay here
For life, uh huh
For life, uh huh
For life, uh huh
For life, uh huh
For life, uh huh
For life, uh huh
For life, uh huh
For life, uh huh

[Verse 2: Patrick Stump]
From every highrise
Down to every slum
From every unethical politician to the wise old beat up bum
My city and I our hearts beat, beat, beat together
When I'm home we both breathe, breathe, breathe together
This place is my home, wherever I go, I, I, I, I take it with me

[Hook: Patrick Stump]
This city is my city
And I love it, yeah I love it
I was born and raised here
I got it made here
And if I have my way, I'm gonna stay here
For life, uh huh
For life, uh huh
For life, uh huh
For life, uh huh
For life, uh huh
For life, uh huh
For life, uh huh
For life, uh huh

[Bridge: Patrick Stump]
You can take my picture,
You can take my name,
But you're never gonna take my city away
Cause you can burn it to the ground
Oh or let it flood, but it's in my blood

[Hook: Patrick Stump]
Cause this city is my city
And I love it, yeah I love it
I was born and raised here
I got it made here
And if I have my way, I'm gonna stay here
For life, uh huh
For life, uh huh
For life, uh huh
For life, uh huh
For life, uh huh
For life, uh huh
For life, uh huh
For life, uh huh
For life...


With Love

,

Homemade Masker

Hai kakak-kakak, adik-adik yang nak cantik,

Sure korang pernah rasa nak cantik macam orang lain tapi tersekat. Yelah, kekadang nak pergi SPA, nak pergi buat Facial muka tapi mahal kan? Korang jangan risau, akak Mimi yang rajin neh dah buat research untuk korang.

Firstly bahan-bahan yang korang perlukan are putih telur (telur kuning takmo tahu, buat masak je), Perahan air lemon (untuk hilangkan bau hanyir and untuk buat kulit muka rasa fresh sikit), cekak or ape-ape yang boleh menghalang anak-anak rambut anda terjuih ke muka, berus or korang boleh jugak pakai jari sendiri. Jari orang lain jangan pakai yer.

Telur putih yang dipukul sampai kembang


sedikit air perahan lemon


then kacau sampai kembang,

Nak kembang punya pasal sampai tumpah dah, jantan sungguh aku neh!


Then bila dah siap, korang kena wapkan muka dulu. Tak tahu macam mane? *Letak air panas dalam mangkuk besar then letakkan muka korang dekat atas mangkuk tuh, korang tiup je air tuh and then korang akan rasa wap air panas tuh kena dekat muka korang. Fungsi nya untuk pori korang terbuka*

contoh muka yang pakai masker telur


And then boleh lah sapukan putih telur tadi dekat muka guna berus or jari korang tadi. Biarkan dalam 20-30 minit and basuh guna air suam. *Kalau nak buang white head dekat hidung, korang boleh ambil tisu and letak dekat hidung yang dah disapu telur tadi. So bila dah kering, cabut tisu itu perlahan-lahan then tisu tuh akan tarik sekali white head tuh*

Masker putih telur neh berfungsi untuk mengetatkan atau menegangkan kulit muka, lemon pulak berfungsi sebagai mencerahkan kulit muka. Kalau macam makcik-makcik yang takut kedut tuh, memang sesuai pakai masker putih telur neh. Terus nampak macam Rozita Che Wan without bulu mata pelesu kan?

p/s : Kalau nak kecikkan pori muka, lepas buat scrub muka, terus tuamkan muka dengan ais. InsyaAllah terus kecik pori. Before pakai make up pun boleh pakai ais untuk make up lebih tahan lama.

Selamat Mencuba!


With Love,

17 March 2012

Mapley Tepi Pool

hello you alls,

Korang pernah tak lepak mapley tapi mapley tuh canggih sangat sebab tepi pool je. Konon-konon feeling retis lah, lepak tepi pool kan?

kalau korang nak tahu, dekat office aku neh ada 1 mapley yang betul-betul depan pool. Nama pool tuh The Forum kot? Aku main lepak je sambil makan Maggi Goreng letak telur mata. Ohsem!

Tapi yang tak best nya nak kena menapak from RHB Bank building ke kondo mewah betul-betul depan RHB Bank Jalan Tun Razak tuh.

with Kak Zai. *ashtray tuh bukan weols punya, and nampak tak dugong eh pak arab dalam pool tuh? tengah panas pun boleh berendam lagik.*


*sorry sebab dah licin pinggan baru nak snap.* Lapar kot wey, naik jejantas RHB tuh?

murah kan?



Can u see that jejantas? Jejantas tuh lah yang weols menapak. Sampai RHB, terus rasa lapar balik! *nafsu syaitonis lettew*

Enough with the foods, lets start with the gym! *erk....*


With Love,

Feeling K-Pop

Hai korang! *Lama gila tak update blog* Rindu tak?

Lama jugak tak update sebab been busy lately, next week dah start Career Fair which is our first Career Fair is at Linton University College, Mantin Negeri Sembilan. Can't wait!

Tapi sekarang tak nak cerita pasal tuh, neh nak cerita pasal dua orang anak muda yang feeling-feeling K-POP, macam ala-ala Korea gitu! Kenapa aku cakap camtuh? sebab aku and si KA yang kuat makan tuh pergi menternak lemak dekat Seoul Garden at IOI Mall, Puchong.

Dah lah before that weol bergaduh because of aku lapar then si KA neh buat bodoh je and dea fikir perut dea je. Boleh pulak, aku lapar then dea pergi beli jeruk and dea habiskan semua! mahu nya tak mengamuk si Mimi the Lion neh? bengang deme! kihkihkih. So aku pun cakap dengan KA masa on the way nak pergi IOI Mall, saya nak makan banyak! tak kira! And we decided cari restaurant yang boleh makan buffet and banyak and senang hati! so jom pergi Seoul Garden!

So now here we go, these picture was taken by me only. KA? busy makan!


neh KA yang kuat makan tuh, tengok muka dea yang pura-pura lapar tuh? so dea jadi chef for that day! *tak berkenan betul tengok rambut dea yang tebal tuh! rasa nak potongkan je, Tapi KA cakap rambut dea ala-ala bebudak Big Bang. I was like, Duhhhh..*


dekat Seoul Garden neh ada 2 benda yang korang kena tahu, ada panggang/ bakar and ada rebus. Aku more into steamboat and KA more into panggang/bakar things. As you guys can see, dekat tengah-tengah tuh steamboat, and weols dah rebuskan mee sanggul *slumber aku je panggil mee sanggul. Ngeh!*, Tahu ringan tuh *sedap nyer!*, Udang and ada lagik yang aku rebus. Tuh semua my portion okay and yang area grill tuh semua KA's portion but still ada sikit portion aku macam ayam black pepper tuh, ayam masala. Lamb blackpepper, daging and sotong semua KA punya. *neh 1st round okay!*


*2nd round for real* Aku dah surrender dah sebab makan mee sanggul ala-ala sanggul Girls Generation tuh. KA baru full 1 petak. ade 4 petak lagik belum diisi.


*3rd round for the win*



Last sekali the desserts,


the ice cream



lai ci kang. Nyum!


Nak cerita pasal harga kat Seoul Garden neh, harga untuk 2orang neh ialah RM 94.00. memang sedap untuk orang-orang yang tak makan dari pagi macam weols. Hahaha.


Dah kenyang? boleh senang hati macam KA buat, goyang-goyang kaki sambil pegang-pegang perut. Ngeh.

With Love,

06 March 2012

A Busy Month

Hello kawan-kawan yang handsome dan cantik,


Maybe this month aku kurang update sikit since this whole month aku banyak benda nak kena buat. Schedule pun full gila! *budget retis aku neh*. Jom tengok date yang dah fully booked.

09/03/2012 - Townhall at Bangi (Group Human Resource Only)

10/03/2012 - Teman KA pergi buat MRI at PPUM untuk kes ACL dea (pagi)
- Hang out with my besties Mell, Kak Hazel and Chacha *never seen her before since she was born* at The Curve (petang round 2)
- Rushing back home, fetch my mom and terus pecut ke Klang, Selangor (malam)

11/03/2012 - Dating with KA for the whole day *dengar cerita merepek dea tuh*
12/03/2012 - Course at Bangi (whole day)
13/03/2012 - Course at Bangi (another 1 day)

14-23/03/2012 - Kerja macam orang gila sebab lepas date tuh lagi parah nak siapkan semua kerja.

24/03/2012 - Walk in Interview (for Team 2) for the whole day
26/03/2012 - Course at Bangi (whole day)
27/03/2012 - Course lagik at Bangi. Sedih! KA datang sebab nak tahu result MRI dia.

28-3/4/2012 - Kerja macam orang gila sebab Johana cuti for 3days pergi Bali katanya so aku kena back up kerja dea.

4-9/4/2012 - Aku pulak cuti!!! Yeay! Holiday ke East Coast! Muahahaha.



So korang jangan lupakan kita tau! kita busy sikit saje. Tak pergi lama-lama pun!! will miss uolss.


With Love,

04 March 2012

Naikkan Helikopter? Takde hal lah!

Hai semua orang yang cerdik lagi pintar,


Sorry kengkawan, time neh helikopter neh tengah rehat isi minyak sebab baru je berlepas. Sebenarnya, helikopter neh adik aku yang izzudin tuh beli. *Cita-cita nak jadi pilot, tapi belajar tuh bengap sangat, terus jadi pemain bola sepak <---- aku="" cerita="" i="" je="" kan="" lain="">. Aku rasa dea neh kekurangan barang permainan bebudak masa kecik pun ada.



ok, dah siap isi minyak dekat shell, almost RM60 okay nak bagi full tank. Then aku and adik aku pun pergi dekat padang bola depan rumah tuh, nak tengok helikopter tuh terbang tinggi lah katakan. Sebab kalau kat dalam rumah, helikopter tuh terbang paras-paras bapak aku je *sekali abah tepis helikopter tuh, terus jatuh tersungkur bawah meja makan. hahaha*.

Meh layan helikopter naik tinggi dan tinggi lagik;

Helikopter neh kejar aku, baru nak pukul guna kayu...adik aku yang izz tuh terus tukar laluan helikopter tuh. ini sangat DAMN! *kahkahkah evil laugh masa nak pukul tadi*

Oh lari yer! Mari kejar!


amboi tinggi nya? *Baling batu!!*. but helikopter tuh terbang tinggi lah pulak. Hanya mampu melihat je.

Landing time. salah landing masuk lecak. euuuwwwwww!

Memang best sebab boleh lepak and main helikopter tengah-tengah padang bola tuh. Best! U guys should try tho. Korang boleh beli helikopter tuh dekat The Mines dengan harga RM150++. Sorry korang, adik aku si pemain bola tuh memang suka beli benda bukan-bukan tapi tuh duit dea kan. not mine, not yours so please shut up. hahahaha

p/s : Helikopter tuh pakai bateri je, tak pakai minyak. Kenapa percaya? LOL.

With Love,