24 February 2012

Kamera Tahan Lasak Tahan Air

Hello kesayangans semua!

Ok korang, kalau korang still ingat entry before this ade aku cerita pasal Jam Tangan tahan lasak kan? Tak hingat? *Korang memang nan hadoooo!*. Please clink this ----> Here :). Ok, ingat lagik?



So, this time aku nak kenalkan korang dengan Kamera Tahan Lasak, Tahan Air! Kau mampu? Atau nama sainstifiknya Gopro HD Hero2 Motorsport edition. member aku jual dalam RM1,100.00 tapi kalau korang jenis orang kaya, korang boleh beli dengan harga RM1400.00++. Kalau nak ikutkan harga dea dalam USD299.99 then for those yang terror mathematic tuh please convert sendiri sebab aku kurang nak berkira *padahal bodoh math aku neh*


Aku tengok pictures yang kamera neh tangkap pun cantik-cantik belaka,






so, neh aku nak bagi list untuk fungsi-fungsi kamera neh, aku rasa macam bagus pun ada kan? Sebab contoh kalau kau panjat gunung or wall climbing then tetiba kau nampak view cantik sangat, nak tangkap gambar guna handphone? ipad? digital camera korang? memang orang bawah sibuk menyambut handphone korang jatuh lah, then pecah berderai korang pun budget nak bunuh diri. *Bangang tahu!*. Tapi korang jangan lah kalau main bola korang nak bawak kamera neh sekali. FAM tak bagi ler, nanti kena gantung 9games camner? Biar Astro Arena je tangkap yer? Sayang pemain bola. Eh?

So, korang tengok dekat bawah neh;


Camera Optics
2X Sharper Professional Glass Lens
f/2.8 Fixed Focus
170º Wide FOV (Including 1080p)
127º Medium FOV (In 1080p)
90º Narrow FOV
Video

HD RESOLUTIONS:
1080p: 1920×1080, 30FPS
960p: 1280×960, 48FPS + 30FPS
720p: 1280×720, 60FPS + 30FPS
STANDARD DEFINITION RESOLUTIONS
WVGA: 848×480, 120FPS + 60FPS
High Performance,1 /2.3” CMOS Image Sensor
Light Sensitivity: .84 V/lux-sec
Video Format: H.264 codec, .mp4 File Format
Exposure Control: Spot, Center Weighted
White Balance: Auto
Photo

RESOLUTIONS: 11MP, 8MP, 5 MP
FOV: Wide 170º FOV, Medium 127º FOV
CAPTURE MODES: Single, 10 Photo Burst, Time-Lapse*, Self-Timer
* Now supports time-lapse photo every 0.5 seconds. Requires Class 10 speed SD Card.
Audio

Mono, 48 kHz, AAC Compression, Auto Gain Control
Stereo External Microphone Input (3.5mm)
Storage


MEMORY:
SDHC: Up to 32GB (Class 4 or Higher)
AVERAGE RECORDING TIME WITH 32GB SD CARD:
1080p30: 4 hours
960p30: 6 hours
720p60: 4 hours
720p30: 6 hours
WVGA 120: 4.5 hours
Included Cables


USB Cable For Charging and Data Transfer
Battery & Charging

1100mah Rechargeable Lithium-Ion
Charge via USB
Operating System

Microsoft Windows® Vista, 7 and Later
Mac OS® x 10.5 and Later
Compatible with all GoPro BacPacs

Wi-Fi BacPac™ and Wi-Fi Remote™ (Coming Soon)
LCD BacPac™
Battery BacPac™
3D HERO® System


Korang suka ke? Aku suka. Kalau korang suka, meh call aku or korang boleh call owner yang jual tuh sendiri. Orang cakap kalau dah suka, sapa yang kisah harga? Ngeh.

With Love,

No comments: