23 February 2012

A Good Listener

Hai semua orang!

Lama tak update kan? *rasa habuk, Mak oii! Hitam nya?*. Ok tak nak cakap panjang-panjang sebab penat. Hihihi.

Aku rasa semua sure ada someone yang rapat ngan korang *tak kisah lah your boyfriend or your bff or even your own family* , yang boleh korang luahkan masalah or benda-benda sedih, benda yang membengangkan and paling penting is benda-benda peribadi which is korang memang percaya kat orang tuh and korang pun rasa tak malu nak bercerita. So do I!

But in my case, orang tuh dengar tapi dea tak focus! Orang tuh busy with other things. Busy main game. Busy buat benda lain lah senang cerita. Aku tak kisah but aku rasa aku takde tempat nak bercerita. But bila tengah sibuk bercerita, tetiba orang tuh sentap dengan cerita aku. And benda tuh dari benda nak mengadu masalah tetiba jadi 1 big issues pulak.

Bila dah macam neh, normally aku cari orang lain yang boleh bagi aku cheer up balik! Then, bila orang tuh dapat tahu aku cari someone else just untuk ber chit chat, terus explode macam esok dah kiamat.

Tapi tuh lah cakap orang, kawan gelak 'kahkahkah' ramai but kawan nak menangis together memang kena main Hide & Seek lah jawabnya. Tapi kan, kawan yang jenis dengar memang tengok dea focus dengar tapi tetibe dea dok menyampai dekat orang lain pun ada, terus orang-orang yang tahu tuh pandang kita semacam or pandang kita konon-konon nak buat muka simpati. Oh please!

Tapi aku lebih percaya dekat kawan yang jenis kecoh sebab eventhough dea kecoh tapi bila kes-kes peribadi kita dorang memang takde nak bercerita dekat orang. So far aku ada lah kawan-kawan yang aku boleh bercerita, tak segan and tak malu. Slumber aku je nak cakap ape pun. kihkihkih.

Dah taknak cakap banyak! Pening kepala otak aku.

With Love,

2 comments:

Yana Libra said...

susah nak cari kawan yg sama-sama susah~ :)

Amelia Zainudin said...

Yup, normally selalu kawan ada bila kita senang je kan?