21 January 2012

saya SUKA diskaun!

hello girls,


sorry to all the boys out there, maybe this post, all the girls je yang minat sebab weols kan suka gile shopping nak-nak kalau dengar ayat SALE! Uols boys memang tak suka sebab uols takde duit..hahaha..

tapi don't you worry bebeh! because dengan adanya all these websites, sure korang tak kisah dah nak keluarkan duit for your loved ones.

macam contoh kan, weols girls nak ber massage di hari minggu. Orang-orang cantik cakap 'memanjakan diri di spa' but..but..but weols girls macam takde duit sangat sebab banyak benda lain lagi nak di bayarkan? Pastu badan pulak sakit-sakit sebab bekerja dengan gigih di office, nak-nak kalau kerja dengan RHB Bank dihati tuh. So dengan berbekalkan alasan 'alaaaa, i cantik pun untuk u kan??' haruslah weols the girls mintak duit dekat uols the boys yang handsome, sweet, lagi hotstuff tuh. *muntah*



So, weols the girls pun jangan lah buat partner kita tuh macam Gabenor Bank Negara pulak *pehal aku dok cakap pasal Bank je erk?*. Macam partner kita tuh cop cop cop duit pulak? tapi kalau betul, i nak partner u tuh tau!! *kidding*

So, ape yang uols the girls boleh buat is sekarang memang dah ada website-website yang memberikan diskaun-diskaun sampai 90% but for 100% takde ye *abah kau nak bagi camtuh?!*

macam contoh; konon these websites offer 1 product which is the price is around RM88.90 BUT that price is before discount then discount pulak around 70%, so uols kena bayar just around RM26.67!!! *BETOL TAK? I FAILED MATH...*

These websites bukan setakat jual products je, tapi ade jugak macam diskaun on foods, gadgets, vacations/ trip, accessories, and etc.

prosedur senang sahaja, pilih mana-mana yang di offer by that website then kena faham the terms and condition first then once confirm baru lah boleh continue by click on the BUY NOW button then fill in the details and choose the payment method whether nak via CREDIT CARD or PAY PAL or via ONLINE BANKING. Lepas tu, uols kena lah print the voucher untuk redeem nanti, senang!!

faham? understand? faham tak?!!!

so, here's the list

a) Streetdeal.my

b) Groupon.my

c) Mydeal.com.my



No comments: