28 January 2012

Orang Belanja, Ngap Saja!

hai korang!

Hari neh nak cerita pasal makan sahaja! apsal, tak boleh ke? nanti makin gemuk? eh, peduli hape aku? mak tak mintak duit and lemak uols pun kan? *jealous lettew?*

Lagipun, orang yang belanja! Orang tua-tua cakap *kira atas 26tahun la*, rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari dan bila makan haruslah senang hati! *pantun 3 kerat*

'Cakap banyak tak guna, tembak pun tak kena, makan tak kemana tapi tidur takkan lena'. meh tengok gambar meh.

mula-mula lepak dekat Secret Recipe with KA, upah pertama is.....


AISKRIM!!!! yeayy! *tak payah nak nyanyi lagu paddle pop, tampar nak?*. Harga dalam RM9.90 sahaja. Nama dia - Chocolate Sundae Nyum Nyum Aaahhh *Nyum Nyum Aaahhh tuh aku tambah dengan bangga*


Then, member-member to Aan (member KA and aku) dah janji nak belanja weols makan once dorang dapat gaji nanti sebab aku tolong dorang dapatkan kerja dekat RHB. So, here we go; Venue: Kenny Rogers

neh aku punya. dah siap label lagik *ate tak reti lagik nak baca sendiri?kalau tak nampak wording tuh sila klik untuk besarkan.* Tapi aku tak sure apa nama penuh dia, kang nak tulis dalam buku depan dorang kang macam over pulak kan? so taip acah-acah tahu nama makanan je lah yer? Korang rasa healthy tak makanan neh? aku rasa ok larh, ada berat ada light so agak balanced ye dinner aku hari neh.


neh KA punya. Ceh, ayam malu nak tunjuk konon padahal ayam yang paling bersih tinggal tulang tuh si KA lah! aku pulak paling banyak isi tak habis *acah-acah jaga permakanan*! mashed potato dia apsal tak rasa macam KFC erk? ape salah pakai resepi yang sama? Tak salahkan kita sesama insan sama-sama berkongsi resepi? Mak aku relax je kongsi resepi nak buat cekodok pisang.


meh tengok geng makan yang sangat superb neh; *dan-dan kau cakap superb kan?*


neh KA yang tak perasan bapak mertua jegil mata di depan (tukar - Tak perasan mak mertua lalu di belakang). hahaha..Tengok lah pinggan dea tuh, licin kan? pastu mengadu Full to the Max :P



Yang besar and comel tuh nama dia Aan, orangnya tinggi sampai kena dongak *ye, aku pendek* tapi dea lebar macam peti ais umah korang. And yang sebelah tuh kawan yang belanja neh lah! Thanks yer youuuuu!! *Sorry tak tau nama apa, so kita bagi nama dia as Kenny*


Neh pulak aku syak dorang couple, yang cantek tuh nama dea Sri and yang lagi 1 tuh aku tak tau *so kita bagi nama dea as Rogers*. Sri neh pun belanja weols jugak so dea and Kenny tadi kongsi duit belanja weols. Best and sedap!



malam; lepak dengan sape pulak? Tungguuuuuuuu.....


p/s : Kenny and Rogers jangan marah tau, tak tahu nama korang lah..yang penting Thank You Uolss!!


No comments: