27 January 2012

Kerja lebih, upah mesti lebih!

Salam jumaat abang, kakak and adik semua!

Title kat atas memang takde kena mengena dengan fahaman lucah or bayangan lucah korang ok! *kekadang aku je yang terfikir lucah, korang relax je..*

Hari neh kan hari jumaat so normally operation hour for my office is from 8:45 until 4:45ptg. Lunch hour tetap 1 jam sahaja tapi apakan daya, hari Jumaat kan semua lelaki handsome pergi sembahyang Jumaat so kita as perempuan cantik harus mengambil kesempatan yang tersempat untuk shopping Jumaat!

Tapi pagi-pagi lagi aku kena siapkan 22copies of offer letter yang akan masuk on 8th February but korang buat relax sebab neh kan akak mimi yang tangkas, cepat, mesra dan betul? haruslah siap cepat semua benda haramJadah tuh! banyak ok! ingat sikit-sikit? lenguh jari jemari aku. *benci!!*

neh listings yang aku kena buat and kena siap by today jugak! *benci!* but trust me, i'm good *poyo doh kau neh!! <-----bahasa i="" rempit="">


tadaaaaaaa.....*bunyik cengkerik* dah siap dah! kejap je kan? nguehnguehngueh..hewhewhew.. *budak sekarang suka buat bunyi gelak pelik-pelik kan? ape salah taip kahkahkahkah??*


Dah penat-penat buat keja, korang ingat aku ikhlas ke buat keje percuma, amal jariah neh? tak mungkin kerana sayang lah!!! harus lah upah diri sendiri dengan makanan yang enak lagi WALLAAHHH!! *sebut ala-ala Fazura dalam Gol & Gincu*. So semua gerak pergi makan Ayam Penyet dekat area Kampung Pandan. Kedai tuh dekat area-area perumahan, macam kedai 'hidup segan mati tak mahu' pun ada jugak. Dah sampai ke kedai ayam penyet neh, memang makan ayam penyet lah kan? Nak tahu apa keistimewaan ayam penyet neh? Ayam dea goreng bodoh biasa je, orang cakap goreng kunyit biasa tapi goreng garing-garing lah so bila makan, kita makan sampai kunyah tulang gitu. Yang buat sedap tuh ialah sambal dea, which is sambal dea tuh pedas gile woii macam roh keluar daripada jasad. Pening semacam and tak dengar dah orang cakap apa sebab mulut, lidah, hidung, hingus bercelaru. kahkahkah. meh tengok ayam terpenyet-penyet;


neh salah satu contoh but bukan dari kedai makcik tuh lah, sebab presentation nye takdelah superb sangat macam dalam gambar neh. *taken from google*


neh pulak ikan penyet barangkali. Tapi bunyi lain macam pulak. hehehe... *credit to Johana*


Tapi part neh yang paling best, orang cakap macam climax of the day lah,


paddle pop..yeah..paddle pop..hoii...super duper yummy!! *nyanyi dengan girang*

orang cakap makan benda manis nanti sugar high? tapi aku suka je kalau aku sugar high sebab rasa happy and asyik nak gelak je. Im so happy...sha la la lala.. *nyanyi lagik!!*

so thats what we called as 'Kerja lebih, upah mesti lebih!' what do u think guys?! best kan? harus lah uolsssss *bunyi pondan sikit*

ok lah till then, see u guys again.

love ya!

No comments: