31 January 2012

Jam untuk yang LASAK, GANAS and NAKAL


Sebenarnya aku tak tahu pun wujudnya jam jenis macam neh. So aku nak kenalkan dekat korang jam untuk orang-orang yang lasak macam tak reti nak duduk diam, ganas sampai semua dinding kau nak langgar and nakal bila tengok awek tak cun sikit terus pura-pura tengok jam tapi bila awek cun, kau gedik tanya dekat awek tuh pukul berapa pulak. *gedik nya kau!!*

Nama saintifik jam neh ialah Suunto Vector HR White which is jam neh memang sesuai untuk orang-orang yang suka buat aktiviti luar macam merayau dalam hutan beramai-ramai, hiking, memancing ikan piranha *kalau pakai jam neh, ikan piranha takot nak gigit korang*, pastu ape lagik aktiviti luar ye? memasak tak boleh okay sebab tak sesuai, nak lepak Starbuck pun tak boleh pakai jam neh sebab jam neh dilengkapi fungsi-fungsi yang canggih and tak mampu diciplak oleh pakcik-pakcik jual jam dekat downtown and uptown. Heh? Korang duduk lepak Starbuck then nak buat apa dengan jam tuh? Nak buat Frappucino pakai jam tuh ke? Tak kan....


nak tahu fungsi-fungsi yang ada?

jam neh ada Altimeter which is memang sesuai untuk korang-korang yang suke ber skydiving. Then ada Barometer, neh untuk check suhu atau pun tekanan suhu sekeliling korang *aku rasa lah, lupa lah benda Kajian Tempatan masa darjah 5 neh* and jam neh pun dilengkapi Kompas, macam contoh kalau korang tengah main futsal dekat 1 tempat terpencil then tetibe dah masuk waktu solat, korang pun terus pergi bersihkan diri, ambil wudhu and check arah kiblat guna jam neh then dah boleh solat. *jangan kejar dunia je, akhirat kena jaga* and paling penting ade untuk Heart Rate! sesuai sangat untuk orang-orang yang sentiasa pentingkan kesihatan.

Jam yang aku dok promote neh member aku Hafiz Ezani neh yang jual. Tapi dea nak jual dalam RM900.00. harga kat kedai jual dalam RM1,200.00. Kenapa dea jual murah dari harga sebenar? Takut kena tipu? Jangan risau jam neh jam original, takde 2nd hand punya lah. Member aku jual murah sikit sebab takde orang nak beli kalau harga mahal-mahal neh. So kalau nak beli or berminat or nak saja-saja tanya pasal jam neh dengan lebih lanjut. sila add BBM dea; BBPin-2226FEE9.

and boleh jugak klik kat this link ----> Sunnto Watches

Tisu terkoyak atau ACL.

Hai semua yang handsome and gagah perkasa!

Lupa pulak nak cakap hai dekat akak-akak and adik-adik cantik.

Korang tau tak tisu ape yang koyak neh? Tisu neh takde kena mengena dengan tisu yang korang kena beli 40sen before masuk toilet awam tuh ok. Neh tisu ligamen yang terdapat di dalam tubuh badan manusia *hari neh kita bukak buku Sains Form 3*

Neh sebenarnya nak cerita pasal tisu lutut KA tuh ha..tisu lutut dea koyak. Nama saintifik penyakit tisu terkoyak tuh adalah Anterior Cruciate Ligament *aku wat research okay kat Google, kalau salah tolong salahkan Google* atau panggilan manja nya adalah ACL. so si KA neh memang dah lama dah kena ACL neh tinggal potong kasi kudung je, tapi disebabkan dea takut kemachoan dea hilang jadi dea pura-pura ok, cergas fizikal dan mental. Normally, benda neh jadi dekat budak-budak sukan je tapi kalau macam warga veteran yang mengalami sakit lutut, tuh bukan ACL yer kengkawan tuh nama dea tulang reput tak minum susu Anlene. *nasib baik aku minum susu HL Low Fat perisa chocolate so thats why tulang aku membesar dan bukan lemak bertambah okay!*


so picture kat atas neh adalah contoh lutut kita yang mengalami ACL *tapi in the picture tak nampak koyak pulak? korang bayangkan je lah benda tuh koyak ok!*. Tapi, kalau korang nak tahu lebih lanjut, korang boleh try tengok dekat this link ACL



And pagi tadi, aku pun pergi temankan si KA ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) sebab dea ade appointment dengan doktor pasal kes ACL dea tuh lah. Settle semua, KA still ada appointment dengan doktor on early March untuk buat MRI pulak and then baru doktor decide whether he has to proceed with the operation or not. *fyi, KA ade 3 injuries kat lutut dea* <------ kasi potong je doktor.


And for now, doktor just bagi dea ubat sapu untuk his knee and ada macam pembalut getah untuk balut lutut dea tuh.

Hopefully lutut dea elok and cepat-cepat sembuh sebab kalau ikut kepala si KA yang gila tuh, sure makin terok la lutut dea sebab dea jenis kalau kawan-kawan ajak main hoki, eh dea dulu yang sibok nak main padahal lutut tuh bukan nan hadoo? tuh yang buat aku risau tuh sebab takut makin worse. Tapi kalau dea degil jugak! aku cari pakwe yang lutut tip top pulak. KAHKAHKAH.

Till then,

Sayangilah lutut anda demi orang tersayang



30 January 2012

Anugerah Juara Lagu ke 26


*taken from youtube*

Korang sure tengok kan AJL26 semalam? Takkan tak tengok kot? Ouh yes, ada jugak yang sibok tengok Novak Djokovic vs Rafael Nadal semalam kan? which is game yang berlangsung selama 5jam lebih tuh berpihak kepada Novak Djokovic. Congrats Novak!!*Mimi melaporkan untuk Nadi Arena! Kembali ke studio*

So, tak payah nak bercerita pasal tennis sangat sebab dorang suka mengerang lebih-lebih. ape kejadah? diam-diam tak boleh ke? *sebenarnya tak paham pun!*

Ok, macam korang semua tahu kan? Lagu Terbaik dimenangi by Hafiz AF yang membawakan lagu Awan Nano. My mom bukan main marah lagi lagu neh menang sebab dia cakap tak berkenan dengan rambut budak Hafiz neh. *takde kena mengenakan?*. But to be honest, he's got the best vocal ever, tak lari pon suara dea. Fyi, he's got the Best Vocal Award too so congrats once again!

Tempat ke-2 pula dimenangi oleh paduan 3 suara; Shila Amzah, Ning Baizura and Jac dengan lagu berhantu dorang Beribu Sesalan. Bagi aku, sedap suara dorang. Naik bulu-bulu yang ada tau. performance simple tapi suara WALLAH!


Tempat ke-3 pula dimenangi by Faizal Tahir dengan lagu Karma, eventho tuh bukan my favourite song tapi aku ok sahaja and nak-nak pulak muka Faizal Tahir macam muka orang sakit nak mati je? bertambah mistik aku tengok! Tapi maybe silap Faizal Tahir pergi tersalah konsep pulak? orang elemen air dea pergi bawa keluar api. Tolak 10MARKAH tahu!



Korang tanya kenapa aku dok tempek video performance si Alyah? heyy!!! suka hati aku lah! kahkahkah.. Alyah menang Best Performance Award loh! Aku suka sangat sebab ada Remy Ishak! Bukan sebab ada Along Rajalawak ok! tuh tak lawak! Remy Ishak yang handsome sampai mampus, tinggi macam pokok getah, badan sasa macam sarsi! Eh ciri-ciri lelaki Sungai Besi terakhir tuh ada lah dekat Remy Ishak tuh. *rasa macam nak cari ubat pengasih je bagi kat Remy neh* hahahahahaa.


tuh je, Maju lah music untuk memory card kita semua!

29 January 2012

Jom berSteamboat

Hai si kuat makan semua!


Today kan hari ahad, so rasanya today nak ajar resepi turun temurun kat korang lah *turun temurun? ceh..budget*. okay, idea nak buat steamboat neh datang from makcik blok aku which is dorang dah buat steamboat-steamboat neh 1 week before lagik. Memang real happening selain merapatkan silaturrahim sesama ummah manusia yang bakal terhapus suatu hari nanti *seram kan bunyi ayat last tuh?*


So, the ingredients yang perlu ada adalah;


bahan basah, ada udang dan sotong *tak payah nak banyak-banyak*. Jom tengok bahan-bahan yang lain.


ada - bebola ayam, hot dog, ikan *yang bentuk-bentuk bujur tuh ikan*, isi ayam *ada jual dekat pasar. Just cakap 'haiyaaa..wa mau itu dade ayam saje looo..itu isi maaa'. Nanti apek pasar tuh balas 'Wa tau maa..lu ingat wa bodo mcm lu kaa..haiyaakkk..'* So korang jangan sentap ok! Apek tuh nyanyuk.


kalau makan-makan camneh, kena lah ade keseimbangan kan? so harus lah ada sayur! So, kita ada cendawan panjang-panjang *tak tahu nama, jangan nak cakap 'tahu makan je!!' sepak nak?*, ada baby kailan and kelihatan disitu ada baby jagung jugak.


neh namanya adalah mee wantan, sedap and halus. And for those yang tak nak makan nasi boleh makan mee wantan neh.


Yang neh pulak adalah Tahu Ringan *aku memang jenis main letak je nama Tahu neh sebab tak tahu nama apa and Tahu neh pulak jenis makan je rasa kosong didalam, ringan and kosong didalam <---- aku="" bahasa="" call="" faham="" i="" japs.="" nak="" neh="" paham="" sampaikan="" tak="" yang="">


gambar kat atas neh adalah sup untuk merebus tuh lah! korang tau tak macam mana nak buat air tuh bagi ada perasa sikit and meresap kedalam bahan-bahan tadi? Mula-mula tumbuk bawang putih and halia pastu gorengkan dalam kuali and setelah naik bau bahan digoreng tadi, ambil bahan yang siap digorengkan tuh and letak ke dalam air tadi. Jangan lupa masukkan sekali 3 kiub pati ayam KNORR and biarkan air tuh mendidih then boleh masukkan semua bahan-bahan tadi like this ------>



Lepas makan semua tuh, kena lah air yang sedap untuk diminum. Takkan nak minum air kosong? So, aku pun buat Lemonade. sedap wehhhh.... *puji diri sendiri pon okay sahaja!*


kalau dah lepas makan nak buat ape? camwhore larh dengan si perut penuh kenyang hati!







Yes. kami perangai keji sikit! takde cover punya. Tapi tak kacau orang lah. ada aku kisah??!!!
aku happy, dea happy, family happy. korang tak happy korang punya pasal. kahkahkah. Siapa suruh tak senang dangan hidup orang lain kan? tett.

Thanks baca ok.

28 January 2012

Orang Belanja, Ngap Saja!

hai korang!

Hari neh nak cerita pasal makan sahaja! apsal, tak boleh ke? nanti makin gemuk? eh, peduli hape aku? mak tak mintak duit and lemak uols pun kan? *jealous lettew?*

Lagipun, orang yang belanja! Orang tua-tua cakap *kira atas 26tahun la*, rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari dan bila makan haruslah senang hati! *pantun 3 kerat*

'Cakap banyak tak guna, tembak pun tak kena, makan tak kemana tapi tidur takkan lena'. meh tengok gambar meh.

mula-mula lepak dekat Secret Recipe with KA, upah pertama is.....


AISKRIM!!!! yeayy! *tak payah nak nyanyi lagu paddle pop, tampar nak?*. Harga dalam RM9.90 sahaja. Nama dia - Chocolate Sundae Nyum Nyum Aaahhh *Nyum Nyum Aaahhh tuh aku tambah dengan bangga*


Then, member-member to Aan (member KA and aku) dah janji nak belanja weols makan once dorang dapat gaji nanti sebab aku tolong dorang dapatkan kerja dekat RHB. So, here we go; Venue: Kenny Rogers

neh aku punya. dah siap label lagik *ate tak reti lagik nak baca sendiri?kalau tak nampak wording tuh sila klik untuk besarkan.* Tapi aku tak sure apa nama penuh dia, kang nak tulis dalam buku depan dorang kang macam over pulak kan? so taip acah-acah tahu nama makanan je lah yer? Korang rasa healthy tak makanan neh? aku rasa ok larh, ada berat ada light so agak balanced ye dinner aku hari neh.


neh KA punya. Ceh, ayam malu nak tunjuk konon padahal ayam yang paling bersih tinggal tulang tuh si KA lah! aku pulak paling banyak isi tak habis *acah-acah jaga permakanan*! mashed potato dia apsal tak rasa macam KFC erk? ape salah pakai resepi yang sama? Tak salahkan kita sesama insan sama-sama berkongsi resepi? Mak aku relax je kongsi resepi nak buat cekodok pisang.


meh tengok geng makan yang sangat superb neh; *dan-dan kau cakap superb kan?*


neh KA yang tak perasan bapak mertua jegil mata di depan (tukar - Tak perasan mak mertua lalu di belakang). hahaha..Tengok lah pinggan dea tuh, licin kan? pastu mengadu Full to the Max :P



Yang besar and comel tuh nama dia Aan, orangnya tinggi sampai kena dongak *ye, aku pendek* tapi dea lebar macam peti ais umah korang. And yang sebelah tuh kawan yang belanja neh lah! Thanks yer youuuuu!! *Sorry tak tau nama apa, so kita bagi nama dia as Kenny*


Neh pulak aku syak dorang couple, yang cantek tuh nama dea Sri and yang lagi 1 tuh aku tak tau *so kita bagi nama dea as Rogers*. Sri neh pun belanja weols jugak so dea and Kenny tadi kongsi duit belanja weols. Best and sedap!



malam; lepak dengan sape pulak? Tungguuuuuuuu.....


p/s : Kenny and Rogers jangan marah tau, tak tahu nama korang lah..yang penting Thank You Uolss!!


27 January 2012

Kerja lebih, upah mesti lebih!

Salam jumaat abang, kakak and adik semua!

Title kat atas memang takde kena mengena dengan fahaman lucah or bayangan lucah korang ok! *kekadang aku je yang terfikir lucah, korang relax je..*

Hari neh kan hari jumaat so normally operation hour for my office is from 8:45 until 4:45ptg. Lunch hour tetap 1 jam sahaja tapi apakan daya, hari Jumaat kan semua lelaki handsome pergi sembahyang Jumaat so kita as perempuan cantik harus mengambil kesempatan yang tersempat untuk shopping Jumaat!

Tapi pagi-pagi lagi aku kena siapkan 22copies of offer letter yang akan masuk on 8th February but korang buat relax sebab neh kan akak mimi yang tangkas, cepat, mesra dan betul? haruslah siap cepat semua benda haramJadah tuh! banyak ok! ingat sikit-sikit? lenguh jari jemari aku. *benci!!*

neh listings yang aku kena buat and kena siap by today jugak! *benci!* but trust me, i'm good *poyo doh kau neh!! <-----bahasa i="" rempit="">


tadaaaaaaa.....*bunyik cengkerik* dah siap dah! kejap je kan? nguehnguehngueh..hewhewhew.. *budak sekarang suka buat bunyi gelak pelik-pelik kan? ape salah taip kahkahkahkah??*


Dah penat-penat buat keja, korang ingat aku ikhlas ke buat keje percuma, amal jariah neh? tak mungkin kerana sayang lah!!! harus lah upah diri sendiri dengan makanan yang enak lagi WALLAAHHH!! *sebut ala-ala Fazura dalam Gol & Gincu*. So semua gerak pergi makan Ayam Penyet dekat area Kampung Pandan. Kedai tuh dekat area-area perumahan, macam kedai 'hidup segan mati tak mahu' pun ada jugak. Dah sampai ke kedai ayam penyet neh, memang makan ayam penyet lah kan? Nak tahu apa keistimewaan ayam penyet neh? Ayam dea goreng bodoh biasa je, orang cakap goreng kunyit biasa tapi goreng garing-garing lah so bila makan, kita makan sampai kunyah tulang gitu. Yang buat sedap tuh ialah sambal dea, which is sambal dea tuh pedas gile woii macam roh keluar daripada jasad. Pening semacam and tak dengar dah orang cakap apa sebab mulut, lidah, hidung, hingus bercelaru. kahkahkah. meh tengok ayam terpenyet-penyet;


neh salah satu contoh but bukan dari kedai makcik tuh lah, sebab presentation nye takdelah superb sangat macam dalam gambar neh. *taken from google*


neh pulak ikan penyet barangkali. Tapi bunyi lain macam pulak. hehehe... *credit to Johana*


Tapi part neh yang paling best, orang cakap macam climax of the day lah,


paddle pop..yeah..paddle pop..hoii...super duper yummy!! *nyanyi dengan girang*

orang cakap makan benda manis nanti sugar high? tapi aku suka je kalau aku sugar high sebab rasa happy and asyik nak gelak je. Im so happy...sha la la lala.. *nyanyi lagik!!*

so thats what we called as 'Kerja lebih, upah mesti lebih!' what do u think guys?! best kan? harus lah uolsssss *bunyi pondan sikit*

ok lah till then, see u guys again.

love ya!

26 January 2012

Duit ke Token Funfair?




Nak tengok tak duit syilling 20sen and 10sen baru? *Sila angguk-angguk banyak kali, kalau tak nahas! hahaha*

meh lah kasi tengok, kang menangis pulak :P


cantik and comel kan? at first ingatkan salah duit. Konon-konon nak marah orang tuh sebab memperkotak-katikkan duit hasil penat lelah aku. Sekali tengok, nahhhhh!! duit baru lar weyyyy..


Ingatkan token funfair pon ade! ala yang sekarang neh nak main game kat funfair kena bayar RM2.00 then dapat 4 token. bapak mahal! kalau dulu, RM1.00 dapat sampai 10token siap dapat tengok Feminin buat mini show lagik and my mom siap bawak pergi backstage and salam kakak-kakak Feminin bagai. *kakak feminin sekarang macam belon udara panas dah kan?*. Tuh lah token funfair.

Eh lantak lah, so nantikan duit kertas terbaru pulak, especially yang RM20.00 warna kuning tuh.

so excited!





saya MALAS tapi saya HAPPY!

Hai semua orang!! *flipshair*

korang pernah tak, pergi kerja pastu tak tau nak buat apa and terasa malas sesangat? korang pulak jenis yang rajin, cepat, tangkas, mesra dan betul macam aku neh ha and semua benda dah diSETTLEkan semalam! repeat once again SEMALAM! *tepuk bahu sendiri sambil cakap SYABAS AMELIA!*

pastu dah bosan and malas korang pun start mengGOOGLE macam-macam benda, cara nak hack orang lah (oh, tak payah nak tuduh aku..aku tak reti nak membuat..dosa tahu!), cara nak masak Pavlova lah (terutama Mak Hanis Zalikha buat. Tengok pon boleh meleleh air liur) <----- eeeuuuwwwww..

so, dengan berbekalkan beberapa ringgit, terus pergi beli air and coklat (hello, coklat bukan untuk gemok ok, untuk pandaikan otak korang yer!!)

so, neh lah aktiviti aku dikala malam bulan mengambang; nguehnguehngueh..

Neh bekalan disaat kita nak start melayari bahtera merdeka, hahaha..bukan lah!! nak start surfing internet.




taip 1 ayat 'PEMBAZIRAN AMALAN SYAITON' and then klik SEARCH. terus terkeluar 1 website THEPOPLOOK, tengok baju dulu konon-konon nak beli lah kan then tengok calendar this month, gaji dah dapat 18hb arituh and next month pulak gaji on 23hb Februari. HOMAK AII!! ok, tutup terus tengok benda lain pulak. Nak nangis, malu pun ada, tabah lah wahai hati.... *tutup mata dengan rambut*

tak puas hati, search lagi 'PEMBAZIRAN DENGAN BERHEMAH' click on SEARCH

CLICK AND CLICK AND CLICK


eh neh website ape? (kenapa view kecik? tuh cover keras je sebab nanti kantoi lar kalau orang tengok aku dok bukak benda lain and tak buat keja..). Ape website neh? shopping online lagik?! ok tutup terus! Klik [X] and hati meronta tengok benda-benda macam tuh! SENTAP!! *BBM Kerol, mengadu pasal tekanan perasaan kat website-website tuh!*

Happy gapo? Nan Haddoooo :P

21 January 2012

saya SUKA diskaun!

hello girls,


sorry to all the boys out there, maybe this post, all the girls je yang minat sebab weols kan suka gile shopping nak-nak kalau dengar ayat SALE! Uols boys memang tak suka sebab uols takde duit..hahaha..

tapi don't you worry bebeh! because dengan adanya all these websites, sure korang tak kisah dah nak keluarkan duit for your loved ones.

macam contoh kan, weols girls nak ber massage di hari minggu. Orang-orang cantik cakap 'memanjakan diri di spa' but..but..but weols girls macam takde duit sangat sebab banyak benda lain lagi nak di bayarkan? Pastu badan pulak sakit-sakit sebab bekerja dengan gigih di office, nak-nak kalau kerja dengan RHB Bank dihati tuh. So dengan berbekalkan alasan 'alaaaa, i cantik pun untuk u kan??' haruslah weols the girls mintak duit dekat uols the boys yang handsome, sweet, lagi hotstuff tuh. *muntah*



So, weols the girls pun jangan lah buat partner kita tuh macam Gabenor Bank Negara pulak *pehal aku dok cakap pasal Bank je erk?*. Macam partner kita tuh cop cop cop duit pulak? tapi kalau betul, i nak partner u tuh tau!! *kidding*

So, ape yang uols the girls boleh buat is sekarang memang dah ada website-website yang memberikan diskaun-diskaun sampai 90% but for 100% takde ye *abah kau nak bagi camtuh?!*

macam contoh; konon these websites offer 1 product which is the price is around RM88.90 BUT that price is before discount then discount pulak around 70%, so uols kena bayar just around RM26.67!!! *BETOL TAK? I FAILED MATH...*

These websites bukan setakat jual products je, tapi ade jugak macam diskaun on foods, gadgets, vacations/ trip, accessories, and etc.

prosedur senang sahaja, pilih mana-mana yang di offer by that website then kena faham the terms and condition first then once confirm baru lah boleh continue by click on the BUY NOW button then fill in the details and choose the payment method whether nak via CREDIT CARD or PAY PAL or via ONLINE BANKING. Lepas tu, uols kena lah print the voucher untuk redeem nanti, senang!!

faham? understand? faham tak?!!!

so, here's the list

a) Streetdeal.my

b) Groupon.my

c) Mydeal.com.my



19 January 2012

Katy Perry - The One That Got Away




The One That Got Away
Summer after high school when we first met
We make out in your Mustang to Radiohead
And on my 18th Birthday
We got matching tattoos

Used to steal your parents' liquor
And climb to the roof
Talk about our future
Like we had a clue
Never planned that one day
I'd be losing you

In another life
I would be your girl
We'd keep all our promises
Be us against the world

In another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away

I was June and you were my Johnny Cash
Never one without the other we made a pact
Sometimes when I miss you
I put those records on (Whoa)

Someone said you had your tattoo removed
Saw you downtown singing the Blues
It's time to face the music
I'm no longer your muse

But in another life
I would be your girl
We'd keep all our promises
Be us against the world

In another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away
The o-o-o-o-o-one [x3]
The one that got away

[Bridge:]
All this money can't buy me a time machine (Nooooo)
It can't replace you with a million rings (Nooooo)
I should've told you what you meant to me (Whoa)
'Cause now I pay the price

In another life
I would be your girl
We'd keep all our promises
Be us against the world

In another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away
The o-o-o-o-o-one [x3]

In another life
I would make you stay
So I don't have to say
You were the one that got away
The one that got away

17 January 2012

I'm speechless

Hai kamu semua!! *lambai-lambai*


oh this post bukan nak tuju kat korang yer, tapi for someone.

to : YOU.

tak tahu macam mane nak cakap yer, rasa macam tak elok nak cerita kat sini. so rasanya better tak payah cakap apa-apa. Just nak cakap to YOU, this is not the end of your life.

i hope that YOU will success one day maybe kita tak dapat berkawan lebih lama tapi aku harap kau faham and ambil iktibar semua neh.


it was a sad time but we have to let go. in fact, rasa guilty yang amat but still we have to let her go.

*enough said*

12 January 2012

what a sleepy week!

its been a week aku tak cukup tido because of parking RHB yang makin mengecut and jalan raya area Jalan Tun Razak yang macam jalan raya kat Nepal.

aku bangun dalam pukul 6pagi, then siap semua benda yang patut dibuat around 6:35pagi. Then, terus keluar rumah tengok jalan tak jem terus pecut dengan happynya! sampai office memang tepat pukul 7pagi, nasib baik dapat parking depan so jalan pun tak jauh but still kepala lemau (dah start mengantuk). Masuk office takde orang, then dengan rajinnya buka semua lampu *penakut sebenarnya*. terus surfing internet, tengok ohbulan, tengok beautifulnara tengok redmummy.com tengok Aimie Harmelia, tengok Hanis Zalikha, cikepal06.blogspot, melawat Cikeykachantek.blogspot, gossip lagi? tengok rotikaya.com. hahaha kau hadoooo masa nak tengok semua macam tuh? aku je ade masa tengok sebab aku ngantuk.

Balik dari office memang pukul 5:45petang je sekarang sebab kepala ting tong.

sampai rumah segar bugar sebab boleh bercakap dengan ibu non stop. gossip here gossip there.

tepat pukul 10malam, aku dah get ready atas katil nak tido *korang ingat get ready buat ape? *tak kahwin lagik ok!* then golek-golek, pukul 11-12 malam jugak aku tido kan? *bengong!*



esok paginya, rutin yang sama..............................SLEEPYHEAD!

08 January 2012

Lazy Sunday

Hai uollss!

Bosan kan duduk rumah without doing anything fun? Nak keluar pun kekasih hati takde disisi *cewah*. And kerja office pun tak siap-siap lagik. Nak buat, envelope tak ambil kat office. So kejap lagi my mom minta tolong inaikan her hair. But then, I was thinking to inai my nails too or else aku pakai cutex je but tetiba terfikir what if tetiba aku accident and meninggal dalam keadaan aku pakai cutex, tak ke azab aku nak kena cabut kuku.*aku memang jenis yang fikir teruk je* so punah and pendam je perasaan neh kan?

Baik tengok Melodi untuk menambah ilmu pengetahuan tentang dunia artis. *fizo omar larhhh..waahhhh o.O*

Pastu baik main game dekat iPad. Semua business dekat iPad maju dah. Alhamdulillah, dah jadi jutawan Internet dah aku. Hahaha. Jangan jelly *jealous*.





semua neh hasil air tangan my mom, izz and me. semua menggilo main game rupenya. so, i will update you guys the progress ok. till then, enjoy your weekend!

06 January 2012

Welcome home Dzaiddin Zainudin


neh adik aku Dzaiddin Zainudin (orang panggil mamat je). And yes, memang dia nampak lain dah sekarang since rambut dia dah panjang and nasib baik rambut dia jenis lurus and boleh jatuh ke bawah ala-ala Noh Hujan gitu.

oh untuk pengetahuan korang semua, dia sekarang no longer main for team Kuala Lumpur FA. But now, dia main for pasukan T-Team FC (1 of the club from Terengganu). Pasal gaji rasanya takyah lah cerita kott sebab memang terlampau mendadak salary increment dia. and alhamdulillah, dia bagi parent aku pun banyak. rezeki dia kan?

akak doakan kau sukses selalu and boleh pergi jauh lagi (main untuk Malaysia perhaps?) and buat untuk diri sendiri. We so proud of you! (castle sekali mat)

05 January 2012

Present for him


(masa neh pergi tengok wayang cerita 'Bila Malam Kubur Berasap'. KA punya jerit memang tak hingat!)


Now dah bulan Januari which means birthday Khairul Akmal just around the corner. Ape aku nak bagi neh? Dengan kondisi kewangan yang tak berapa stabil umpama 'diluah mati mak, ditelan mati bapak, disedut terasa mual'. Harapan untuk beli present berupa hadiah percutian ke Melbourne, Australia adalah amat jarang berlaku.

Last year aku hadiahkan Blackberry for him. Tuh pon takde lah gah sangat. Tapi kira boleh dibanggakan as girlfriend yang memahami kehendak hati sang boyfriend. (euuwwwww..)

But then, tahun neh aku memang tak tahu nak bagi ape? Ade cadangan tak korang?

Ape kata aku buat perangai keji sikit? Mintak break 1 week before then buat pura-pura tak ingat his birthday. Pastu 1 week later kita mintak maaf balik. Ratu Telenovela sangat. *keji bangang perangai kau neh*.

takpe lah, akan difikirkan dalam tidur jap lagi. Mane tahu tengah-tengah tidur dapat alamat masa depan ape yang aku bagi on his birthday kan? *tapi so far aku tidur mati je* :D.

Ok lah nak tidur dah sambil bawa purse letak sebelah bantal, jap lagi nak shopping hadiah for KA (Khairul Akmal) dalam mimpi? Hahaha. *bengong*


Toodloooss *XOXO*

04 January 2012

hello 2012, goodbye 2011



Hi peeps. We meet again. It's been long time Tak berblogging.

Let's forget the past. Not even worth to think about it.

It's time to start a new life, a new journey for me. Turning 26yrsold this year. Damn I'm getting old. Be happy with people that I loved most! My family and of course my crazy boyfriend. Love u guys so much.