29 August 2011

Abah pandai anyam ketupat?

Sempena lebaran yang akan menjelma esok, my dad sibok Nak mewujudkan mood raya tuh at rumah. Tahun neh weols just beraya kat KL je aka rumah sendiri. So my dad anyam ketupat by his own. Giler cepat uolss.

So the next entry would be my hari raya wishes. Haha.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

20 August 2011

Belajar menganyam ketupat

Hai kengkawan,

Sempena hari raya yang bakal menjelma for another 1week. Weols kat office pun ade larh open class menganyam ketupat. Kadang-kadang during lunch hour weols rehat jugak for half an hour sebab dengan office yang sejuk macam kat antartika, lemau lagi so we are totally boring during that hour.

So I bought a few ribbon and si Nadia ajar weols menganyam. Agak susah larh cause sampai I surrender. (aku memang tak reti keje seni2 neh).

So far johana yang dah terror buat. Banyak dah yang dia buat. And dah siap semua, weols pun decorate our lorong which is weols create nama lorong for our own. Nama lorong weols is Geng Lorong Gelap.

And Lorong Gelap pun dah nampak cahaya sekarang. Haha. So enjoy with the pictures.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

18 August 2011

Peristiwa berdarah mamat

Ok, benda neh happened dekat my 2nd younger brother mamat.

Semua orang tahu yang dia neh KL's footballer and because of Piala Malaysia nak start dah on 6 September so dalam bulan puasa neh dorang ade friendly dengan 6 team sepanjang bulan puasa neh.

Then, recently KL baru je lawan dengan team Felda United at Padang pusat latihan BSN, Bangi. Dorang start game around 10mlm. And the result was okay cuz seri 0-0.

And mamat salah sorang 1st eleven malam tuh. And main pun agak baik and aku puas hati larh dengan performance dia so far. Main as left flanker then bola pun selalu naik and cross pun semua on time and to the right person.

Masuk 2nd half, mamat dapat bola lorong and terpaksa larh berkejar and lari laju-laju Nak dapatkan bola. Sekali dia and opponent pun jatuh sekali. Tapi tak tahu macam mane opponent tuh buat but mamat cakap kena kasut bola player tuh and dia rasa sakit. Sekali yang player lain jerit darah baru dia perasan berdarah pastu mamat pun terus rasa Nak pitam and muka pucat. Kelakar je dia neh.

Malam tuh jugak weols pergi klinik cuz luka tuh kena jahit and takleh gam and lain-lain. And balik rumah around 2am. Ngantok!

Akhir kata, jadi pengajaran akhirnya terhadap diri sendiri.

(pictures from sebelum and selepas jahit. Venue : klinik sri petaling)
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

15 August 2011

Nasi kerabu at Leha Kelfood Melati Utama

Today me, my mom, izz and mamat excluding abah kena makan kat luar which is we have to hantar mamat ke stadium selayang cause dia ade friendly game against Kelantan tonight. (relax...apex takde cause he still at Slovakia).

Then on the way Nak ke stadium so we all terpaksa singgah sekejap untuk berbuka at Leha.

Ape yang best kat Leha? Harus larh nasi kerabu dia! Haha.. Nasi kerabu dia terbaik and sambal tumis memang totally awesome!

So let's enjoy the food!!
(tak leh tahan..meleleh!)
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

11 August 2011

Katy Perry - Last Friday Night (T.G.I.F.)



The Lyrics : Last Friday Night

There's a stranger in my bed,
There's a pounding in my head
Glitter all over the room
Pink flamingos in the pool
I smell like a minibar
DJ's passed out in the yard
Barbie's on the barbeque
This a hickey or a bruise

( Pre-Chorus )
Pictures of last night
Ended up online
I'm screwed
Oh well
It's a blacked out blur
But I'm pretty sure
It ruled
Damn

( Chorus )
Last Friday night
Yeah we danced on tabletops
And we took too many shots
Think we kissed but I forgot
Last Friday night
Yeah we maxed our credit cards
And got kicked out of the bar
So we hit the boulevard
Last Friday night
We went streaking in the park
Skinny dipping in the dark
Then had a menage a twois
Last Friday night
Yeah I think we broke the law
Always say we're gonna stop Whoa
But this Friday night
Do it all again
This Friday night
Do it all again

Trying to connect the dots
Don't know what to tell my boss
Think the city towed my car
Chandelier is on the floor
Ripped my favorite party dress
Warrants out for my arrest
Think I need a ginger ale
That was such an epic fail
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/k/katy_perry/last_friday_night.html ]
( pre-chorus )
Pictures of last night
Ended up online
I'm screwed
Oh well
It's a blacked out blur
But I'm pretty sure
It ruled
Damn

( Chorus )
Last Friday night
Yeah we danced on tabletops
And we took too many shots
Think we kissed but I forgot
Last Friday night
Yeah we maxed our credit cards
And got kicked out of the bar
So we hit the boulevard
Last Friday night
We went streaking in the park
Skinny dipping in the dark
Then had a menage a twois
Last Friday night
Yeah I think we broke the law
Always say we're gonna stop Whoa
But this Friday night
Do it all again
This Friday night
Do it all again

T.G.I.F.
T.G.I.F.
T.G.I.F.
T.G.I.F.
T.G.I.F.
T.G.I.F.
T.G.I.F.

( Chorus )
Last Friday night
Yeah we danced on tabletops
And we took too many shots
Think we kissed but I forgot
Last Friday night
Yeah we maxed our credit cards
And got kicked out of the bar
So we hit the boulevard
Last Friday night
We went streaking in the park
Skinny dipping in the dark
Then had a menage a twois
Last Friday night
Yeah I think we broke the law
Always say we're gonna stop Whoaa
This Friday night
Do it all again

More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/k/katy_perry/#share

Bibir sexy

Hai kekorang.

Kita ada barang baru Nak bagitau kat korang.

Tadaaaaa...lipstick palet. Warna warnikan? Ada pelbagai warna..untuk dating, pergi party, pergi rumah Mak mertua. Untuk berlakon watak mayat pun ade. Nak pakai lipstick warna warni pun boleh, Asalkan jangan orang panggil korang orang gila sudah.. Haaaa..

Nak cakap banyak pun tak guna, yang penting this upcoming raya, Mak paling vogue!!

Nak beli ler tuh! Nak beli? Just pm or leave a message then aku akan bagitau details. Cause this things pun I bought it from my friends. Then kalau nak me boleh dealkan. Harga best! Just RM55.00 se palet.

Memang berbaloi cause I dah try and totally longlasting and eventhough dah teguk air bergelas-gelas pun still ade lagik! Wahh..class.

So, what u waiting for?

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

10 August 2011

Anda suka pizza tapi duit takde?

Neh larh masa yang ditunggu-tunggu oleh semua penggemar pizza!! (mata shin Chan..waaaahhhh..)

Mulai 10hb August hingga 11hb August dari pukul 11am - 11pm. Anda boleh beli 3jenis pizza dengan harga RM19.00 sahaja!! Wahhhhh.. O.o (mata shin Chan lagik). Banyak save tuhhh..

Camne Nak beli? Senang sahaja!!

Just print this coupon lorh. Tapi yang neh just untuk blog neh je. Kalau anda Nak, just bagi I email u guys and will send to your email. Waaaaahhhh..o.O.

Photocopies, black and white printouts are allowed! Hurry up people! Nyum nyum.

Bye.

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

09 August 2011

Bufet Berbuka Puasa

Hai korang,

Sure korang dok tertanya-tanya kat mane nak pergi berbuka puasa kan? Tak kisah lah dengan family tersayang ke? Dengan bf/ gf tersayang ke?

Ok, today Nak suggest kat korang tempat baik punya which is the place menyajikan sajian makanan-makanan orang utagha! So hangpa kalau dok kebuluq sangat dah lama tak makan makanan utara. Neh lah masanya!!

And for those yang suka makan laksa, restoran neh menyajikan pelbagai jenis laksa! Dari perlis sampai larh KLIA then naik flight sampai ke sarawak. Macam-macam laksa Ada!

Menarik kan? Nak tau harga?

Ok,
For adult : RM63.00
Kanak-kanak under 12yrs old : RM30
But the best part is if korang pergi berempat then korang just have to pay for 3 person only which mean the other 1 person is for FREE. Interested?

For reservation, u guys can call this number : 03-2788 8983. And don't forget the booking code is FBBS2

Nama restaurant is Spices @ Furama Brasserie and located at Jln Changkat Thambi Dollah, Bukit Bintang, KL.

Ok, have fun and Selamat berbuka Puasa!
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

08 August 2011

Bila Gagak Bertemu

Memang best bila geng-geng neh berjumpa. Duduk semeja berborak macam Nak rak.

Venue : Madam Kwans, KLCC (first choice dekat Chilis tapi punya larh ramai orang. Penat menunggu je.)

Date : 29hb - Friday after work.

Sure ramai yang tak tau yang geng gagak hitam dah lama berpecah cause me and kak maz dah pindah ke RHB Centre, KL. Ain resigned and masuk Ambank. Kak Azrai resigned and masuk Bank Islam. Tinggal lah sinar, sitah and syira. And now sitah pulak resigned.

So because of sitah resigned and tak dapat join farewell party at Bangi. So we decided to make ones for her. So plan memang lama giler. Rasanya a month before dah planned. Nak pergi karok larh ape larh. Pelik2 je. Last sekali at Madam Kwans jugak kan?

Banyak benda kami cerita mostly cerita pasal kerja larh. Banyak problems rupenya. Aishh..then tangkap2 gambar semua and balik!

Penat, kenyang, happy, sedih.

Thanks to kak azraiha for the treat. To husband Sinar yang amek piccies kitaorang, Tq . To sasitah, gudluck for your future undertaking. Cepat2 pregnant! :D.

Terima Kasih.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Kantoi sudah!

ape nak jadi dengan Khairul Fahmi aka Apex neh? Baru lepas kecoh putus tunang, ingatkan dia nak slow down dulu. Ghupenyer nan hadoo!

baru tadi tersebar cerita yang apex jalan berpegangan tangan with someone at Universal Studio Singapore and paling best perempuan tuh is Dahlia Teck. Apekah? Nampak benar menipu nyer..adik abang yer? Aku yang adik and kakak pun x berpegang tangan. Neh kan pulak adik abang. Geli wehh statement kau apex. Kalau dahlia tuh umur 12tahun ke boleh lorh cakap camtuh. Cakap tak pakai otak letteww. Statement terjerat diri sendiri.

So elia dah boleh tarik nafas lega cause totally bukan dia jadi punca. Takpe larh u deserve better elia. Belajar bebetul and kumpul harta sendiri. Si dahlia tuh budak hingusan. Tau dia Nak posing for Kiki Lala je. Belajar ntah pandai ke Idok..

To fahmi, kalau awak tuh jantan. Pls jadi truly jantan. Ade rasa bertanggungjawab, fikiran matang and tetap. Jangan bila org tuh shape dah lari kau pun lari. Bangang. Jangan dok fikir pasal peha putih gebu, nasi lemak 50sen je. Tak kemana larh camtuh.

For dahlia pulak, anggap je dia kanak2 riang yg dapat minum air ribena setelah setengah hari berpuasa. Maksudnya, dia terlampau teruja dapat apex yg hebat sampai dia tak kisah org Nak cakap apa pasal dia asalkan dia dah dapat apex. (teruk perumpamaan aku).

Tuh pendapat aku larh, korang camne pulak?

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

07 August 2011

Selamat menyambut bulan Ramadhan.

Hai kekawan, sorry cause dah lama tak update the story mory. Been busy lately. Too many things to do. Nothing much that I want to say just wanna wish u selamat menyambut bulan Ramadhan. Semoga ape yg kita lakukan dirahmati dan mendapat keredhaan dari Nya. And the most important things kita dapat banyak pahala! Jangan lupa bersembahyang. Apa larh ertinya puasa tanpa bersembahyang. Kalau dah yang wajib Pun tak buat yang sunat apetah lagik.

So after this, I akan more to update thru email something like this lorh..

Keep on trying update thru pc but the connection macam nan hadoo. Cerita kat sabah tak habis update yet. Maybe letter.

Ok guys, see ya! Muaahhxxx..
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone