18 May 2011

How to update your blog from your Blackberry

ok untuk korang yang memakai Blackberry or maybe yang pakai iphone ke (tapi my friend Johana sombong sebab iphone ade wordpress application and blogspot and tumblr bagai. kekwat) or HTC or android ? ntah larh handphone lain boleh kot? ok maybe korang suka macam update entry pasal makanan ke? tempat yang korang pergi ke? and korang nak update entry korang yang very the latest ke kan? contoh macam i yang selalu lupa nak update blog then all the pictures semua terperap dalam camera and phone.



so macam yang korang tengok gambar diatas, gambar envelope tuh kan? korang klik dekat that envelope then korang taipkan password korang dekat kotak yang disediakan.. mcm yg i tulis
'cnth : miamelia12.___________@blogger.com'..

then once dah success korang akan dapat notification dekat ur bb mail tapi kadang-kadang tak dapat gaks. buat muka kerek je kalau tak dapat..hehehe..

kalau nak update/publish blog sekali ngan gambar buat melalui your bbmail..yer larh macam nak update pasal tengok harimau beranak ke terus nak update ke blog ke kan? so ikut ajaran i neh.



Bagaimana nak upload gambar dalam blog???

1. pilih gambar yang korang suka..(macam mak harimau tengah tarik nafas nak teran).. press OPTION> SEND >EMAIL

2. dia akan jadi draft email..lepas tu sila taip link email blogger korang kat ruangan yang disediakan yang

cth: TO: miamelia12._______@blogger.com

3. SUBJECT tu letak la tajuk entry korang macam 'Mak Harimau penat meneran'

4. kat bawah subject tu taip la entri details korang..cerita larh pasal mak harimau bengang bidan kampung datang lambat ke ape ke kan? ikut korang larh..


Lastly, selamat mencuba!

No comments: