31 May 2011

Nora Elena (OST)




rasa macam dah ramai je yang tengok cerita neh except for Khairul Akmal Khuzir sebab sifat-sifat Seth Tan tuh memang takde kat dea. Thats why dea tak tengok. Tapi cerita neh best! Tip Top sampaikan aku sanggup tak buat Overtime ok. tak heran! cerita neh terbaik. aku jarang tengok cerita melayu. Asmara pun tak tengok neh kan pulak cerita lain. aku suka tengok kalau aku dengar orang cakap best and dok cakap best lagik so aku akan meluangkan masa aku tengok sebabak. and best je terus melekat and emo tak tentu pasal.

Cerita neh best sebab di adaptasikan dari novel (sampai sekarang novel tuh tak dapat cari sebab cepat habis)

korang should try tengok cerita neh sebab cerita dea tak bosan and selalu ade part yang best and mengEMOkan aku. Seth Tan (lakonan Aaron Aziz) tuh sweet. caring. romantic..which is Khairul Akmal totally out nak ade sifat-sifat camtuh. haha. si Nora Elena (lakonan Siti Saleha aka adik Sam Bunkface aka awek Syed Adney goalkeeper sabah tp tataw larh still on lagik ke tak?) Nora tuh sengal ke ape tak habis-habis dengan ego dea. Kalau aku larh. episod ke 2 dah ade anak dah. advance sikit larh kan. jangan buang masa. Kena tunjuk bahagia je. hahahaa...

ok larh korang tengok larh sendiri ye..kat TV3 pukul 7malam sampai 8malam.

21 May 2011

ShowDown 2011 Live Show Week 3 : HMC Phlow




Showdown 2011 is back! ok this year, i akan vote HMC Phlow! this team last year dah masuk but tak menang and tak berapa ummpphh larh! but this year memang terbaek! so people, pls vote for them!

Bukan mak nyah sebenar

Oops dia bukan mak nyah. Neh adik aku izzudin iaitu seorang pemain bola sepak PKNS fc untuk piala presiden and jugak seorang playboy yang baru putus cinta dengan gadis yang pertama bukan yang kedua dimana yakni telah di kantoikan oleh adik aku yang kedua menerusi laman sesawang Twitter. Bongokkan?

Ok merepek sangat aku neh, sebenarnya dia nak g salon dah lama tapi disebabkan malu and Tak pernah diajar pergi salon cuz dorang selalu g kedai India je gunting rambut then balek slalu Tak puas hati and terus pakai topi or bersongkok. Apehal ntah?

So today, aku bawak dia pergi salon yang selalu aku g neh. Terus jadik nyah macam gambar kat atas...hahaha....tuh je nak cerita. Rambut macam erra fazira masa bertunang. Abes berombak je kat depan. Hahaaa.ok gtg daaaa.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

20 May 2011

Goodbye Ejad the Diva

on 23rd of May 2011, last day untuk seorang Diva yang bernama Shahrizad Yaacob di RHB.

Gonna miss him or her (confused pulak kadang2)! best dapat kenal seorang insan yang bernama Shahrizad Yaacob. serious. dia seorang yang sangat happy go lucky tapi ada jiwa sensitive and seorang yang boleh buat kita gelak dengan gaya kekwat and divanyer. ingat lagi statement dia kalau ade orang ala2 dia jugak 'tak boleh ade 2 diva dalam 1 kapal yer'. so ingat nak buat 1 entry just for him


Dear Ejad,

so glad dapat kenal u and i've learned so many things from u from the good things to the bad things (carut, lucah and etc). lepas neh dah takde orang yang boleh sakat2 lucah bersama. dah takde orang tengok i blushing, dah takde orang nak tarik bra i(jeles ke?) and takde orang i nak gossip bersama pasal orang-orang yang kita tak suka. seriously, u resigned tuh buat i rasa lost! Thanks because u banyak ajar i, banyak cover i, banyak back up i and johana. i rasa tak mampu nak balas jasa u tuh. tapi nak buat macam mane, u deserved better!! i'll pray for your happiness. jangan lupa we'ols kat sini. terus teringat ayat u 'merembes tuuttt mak nyaahhh!!' hahahaa...



ok jom layan piccies our last lunch together,


lunch dekat Madam Kwan's, Pavillion with ejad the diva, kak zai, kak anis and Johana.

this is Nasi Bojari. memang sedap! knowing Ejad, dea memang kena makan nasi because dea ade gastrik so weols kena cari nasi mehh..


and the best part is Ejad dah belikan present untuk semua orang before leaving. what a surprised?! Thanks a zillion Ejad.



and semua orang dapat hadiah dari ejad. meh layan!


19 May 2011

Makanan kelantan.

Laksam! Makanan diatas dinamakan laksam. Laksam tuh diperbuat daripada tepung beras and dijadikan bulat2 macam candy or whatsoever and disatupadukan dengan kuah santan yang berasaskan isi ikan and ade larh sikit perasa (taktau camner masak kuahnyer sebenarnya) and digaulkan sekali dengan sayur2 nyer. And Tak lupa juga sambal belacan sikit! Tuh cerita nak membuat, takde kena mengena pown! Neh nak cerita pasal laksam terhebat and tersedap.

Kedai neh I jumpa masa I and my mom pergi ambil cheque at office KL Motion, mutiara damansara. And then Tak makan lunch lagik and terus singgah this kedai makan. Tengok laksam macam sedap terus order laksam. Memang terbaik! Kuah laksam pown pekat and terasa semua! Memang superb! And picture tisu tuh ade nama kedai tuh. Pergi larh try? Tak rugi!
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

18 May 2011

How to update your blog from your Blackberry

ok untuk korang yang memakai Blackberry or maybe yang pakai iphone ke (tapi my friend Johana sombong sebab iphone ade wordpress application and blogspot and tumblr bagai. kekwat) or HTC or android ? ntah larh handphone lain boleh kot? ok maybe korang suka macam update entry pasal makanan ke? tempat yang korang pergi ke? and korang nak update entry korang yang very the latest ke kan? contoh macam i yang selalu lupa nak update blog then all the pictures semua terperap dalam camera and phone.



so macam yang korang tengok gambar diatas, gambar envelope tuh kan? korang klik dekat that envelope then korang taipkan password korang dekat kotak yang disediakan.. mcm yg i tulis
'cnth : miamelia12.___________@blogger.com'..

then once dah success korang akan dapat notification dekat ur bb mail tapi kadang-kadang tak dapat gaks. buat muka kerek je kalau tak dapat..hehehe..

kalau nak update/publish blog sekali ngan gambar buat melalui your bbmail..yer larh macam nak update pasal tengok harimau beranak ke terus nak update ke blog ke kan? so ikut ajaran i neh.



Bagaimana nak upload gambar dalam blog???

1. pilih gambar yang korang suka..(macam mak harimau tengah tarik nafas nak teran).. press OPTION> SEND >EMAIL

2. dia akan jadi draft email..lepas tu sila taip link email blogger korang kat ruangan yang disediakan yang

cth: TO: miamelia12._______@blogger.com

3. SUBJECT tu letak la tajuk entry korang macam 'Mak Harimau penat meneran'

4. kat bawah subject tu taip la entri details korang..cerita larh pasal mak harimau bengang bidan kampung datang lambat ke ape ke kan? ikut korang larh..


Lastly, selamat mencuba!

17 May 2011

Sarawak, Here I come!

2 days later pas i pergi ke PD, then my family wat trip to Sarawak. Actually kitorang pergi cuz follow PKNS footballer ade game kat sana against Sarawak. memang best larh kan. we'ols g sana 3hari 2 malam and of cos 1st time naik flight. Best sangat! tapi yang tak best nyer aku mabuk kot?? siap makan Nasi Lemak atas flight ok!

view from atas kapal terbang. huhu. belum berlepas lagik. just rasa jakun je. all the footballers at the back. me dapat duduk tepi tingkap. yeay!!


nak tau i pergi ngan siapa? harus my parents! and this trip was sponsored by them! thanks all. lepas neh kita jalan lagi okies?


nak tengok view from atas? actually me dah mabuk dah time tuh. siap tidur tapi tak tidur. pastu dengar lagu bagai and bila dah landing. yeah!!


and sampai2 all the footballers kena pergi training at stadium sarawak and my family terus pergi shopping. hahaha. terus order kek lapis 50 bijik. banyak kan?? senget2 kapal terbang tuh nak bawak.. kidding! jom layan gambar sat.

neh abah and ibu berlatarbelakangkan sungai Sarawak. tengok gaks mane larh taw ade buaya. cuak gaks! isshhhh....and weol duduk kat Harbour View which is ok and satisfied! korang should try kalau uols pergi sana.
this picture masa weols nak pergi beli kek lapis kat rumah Dayang Salhah. memang terbaik. macam nak datang raya je!! banyak giler kek yang boleh rasa. hahaha. datang dengan all the footballers terus habis semua kek tapi makcik tuh untung larh sebab average sorang footballer beli sampai 10 kek. 1 kek dah RM10.00 kalau 10 dah berapa tuh? kan?

masa neh banyak lagik, datang je budak bola terus habis. yeay!! hahahaha. refill lagik makcik ye...

neh depan pintu masuk Stadium Sarawak. my mom and wife coach zuraimi. panas giler kata sini. seriously panas tapi yang bestnyer bus weols yang bawak PKNS's footballers di escort by polis Sarawak. gile arh! laju and boleh langgar lampu merah. thanks pakcik polis and the game PKNS menang 3-0. sarawak macam ape je main? nak gaduh je. tak bagus betol. suruh buaya baham baru tahu! hehehe. ok larh tuh je citer dia! memang terbaik! and nantikan holiday kami ke Kota Kinabalu Sabah!!!!

Happy buzday Amelia!

Happy buzday Amelia yang ke 25. For those yang wishing me happy buzday. Million thanks. And to my boyfriend, awak belum bagi pape lagik (tuntut). And to my family, thanks bagi jam guess tuh. Surprised Sgt! Lastly love uolsss!
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

15 May 2011

HR Away Day at Avillion PD.

We'ol (Human Resource) kena joined away day at Avillion PD and a week before that we'ol kena practised menari for the performance nite. Memang penat ulang alik Centre to RHB Bangi. sengal weh. ok now jom enjoy cerita we'ol kat PD


on 23rd April 2011 - car pool with Johana Firdaus Chen to Avillion PD. masing2 bawak bag AF. haahha...padahal 1 malam je kat sana. hehehe. then sampai PD, we'ols tak boleh check in lagik cuz bilik tak ready lagik. panas jangan cakap larh then we'ols kena go for breakfast dulu then ade indoor activities by the Djungle people. seriously memang pecah perut giler. semua orang HR memang sporting habis then time to lunch but yang tak best nyer line Digi kat Avillion memang tak boleh blah. lepas makan ingatkan boleh check in dah but still tak boleh. nan hadoo. dah larh bilik ko mahal. then we'ols kena tukar baju sebab waktu mcm dah lari sikit. berasak-asak dalam toilet nak tukar baju taw..damn!

then lepas habis semua activity, kitorang dapat kunci...yeayyyy..
memang bilik dorang terbaik lorh. tak caye? meh tengok!

view from our room. damn cool!!

our bed. honeymoon terbaik kowt weh. tapi mahal lah. haaaa...bilik neh memang boleh duduk sampai 5 orang sebab besarrr!!! ader katil lagik 1 ok. japs.

this katil memang betul2 bawah aircond and tepi tingkap. best boleh tidur 2 orang ok. mane nak cari katil camneh erk?

tuh larh dia and malam nyer we'ols kena wat performance. totally best sangat and malam lepak pergi makan supper. terbaik!

and esok pulak kena buat activity paling penat giler!

kena buat 1 rakit yang dicantum-cantum and diikat2 menjadi rakit (sorry takde gambar cuz barang camera semua tak bawak) ade 6bijik pelampung besar, 4 batang buloh, 4 kayu biasa and tali banyak. Giler penat ok!!

then dah siap semua kena angkut rakit we'ols ke pantai. berat!! panas, penat!!

then kena dayung ambil bola kecik kat tengah laut. tau tak berape jauh? 500meter. at first place, memang excited giler! nak patah balik memang tak larat!!!!! then dah sampai pantai kena angkat balek ke tempat tadi and kena bukak balik semua pelampung and buloh2 tuh. damnyuhhhh!!!!!!

then around pukul 3 weol check out and gerak balik ke KL.

memang best and penat ok!!!


and this wednesday ade meeting pasal away day at Bangi. ermmmm...

My 2nd year Anniversary


Gambar diatas memang takde kena mengena pon. hahaha
Happy Anniversary to us! yes, 2 years already!! hope this relationship will remain together until our last breathe. like seriously im so in luv with him. Love u so much En Kerol.


Mane menghilang?

sure korang nak taw mane i pergi kan all this while? nak tau nape? 1st i dah pown let go my maxis broadband sbb line teruk sgt and me pun dah pakai BB with digi line and that BB boleh je connect thru laptop so better just pakai BB je kan? and lagik 1 my blog neh dah teruk sangat. so arineh terlampau rajin and tengok balik all the HTML code. so thats why lah uolss. so after this, tunggu je lah i update my blog okies? but maybe on weekend je i update cuz lately i selalu balik from office around 8pm. so balik rumah, mandi and lepak kejap then terus tidur. huhu. what a life MIA? so peoples, i'm backkk!!!!