05 February 2011

Johor, Tiket dan Banjir.

on 29 January, kan before this aku ada post 1 cerita yang aku nak pergi Melaka, Muar, Johor bagai kan? jadi pergi tapi pagi tuh, aku kena pergi orang kahwin dulu which is WAJIB pergi. and on that day, eyka (adik Kerol), Farah (kawan eyka), Mel (my Bff yang takde tiket balik Kelantan but still turun KL, kerja gila!) dah pun berkampung dekat rumah aku and straight terus pergi umah orang kahwin. cantik betul pelamin. perfect kowt? (Bila larh en Kerol nak ajak kahwin neh?? tak abis2 dok main game je!! hahaha..)

time to makan-makan. sedap2. from the left : mell, farah, eyka. my mom? harus larh jadi artis popular. dia memang tak layan gambar-gambar neh sebab ramai lagi para peminat dia nak salam.

lauk dia memang terbaik sebab ade lala masak pe ntah. ok larh lauk nasi semua. sorry lorh takde picture pengantin sebab kitorang rushing balik KL. rumah orang kahwin tuh dekat Rawang. taknak 1 jam pulak kan perjalanan? memang lapar balik lorh. hahahhaa..



Melaka, Here we comeee!!!


then our journey pun start. Kuala Lumpur seems macam nak hujan dah by that time. and on the way kesana, baru perasan my viper tuh rosak! besi and getah dia dah tak melekat each other. so terpakse ikat pakai ribbon orang kahwin tuh. comel je. haha.. kitaorang gerak dalam pukul 4 and sampai Muar dalam pukul 6.30. first terus pergi check in hotel. harus! sebab kite dah delayed almost 2 hours. then lepas check in terus pergi umah Khairul. but his mom takde rumah cuz pergi meniaga. Then Mel nak kena cari tiket. (sebelum tuh Khairul cakap tiket ade on Friday tuh. banyak lagik katanye!) sampai kat bas station Muar tuh tiket takde! OMG!! camne nak buat?! hujan still tak berhenti! and khairul decided pergi cari kat Melaka cuz kami pun nak jalan-jalan Melaka. then terus chow pergi Melaka Sentral! memang tiket dah takde! then orang yang tak reti naik bas neh bagi idea naik bas dekat Dungun, Kuala Terengganu. Mel kata jauh sangat. oh?! Jauh yer? tak tau lorr...then hampa sangat, terus Kerol ajak pergi makan ikan bakar dekat Sungai Duyung! memang ramai orang. Cina pun ada jugak! wowww...nak masuk tuh kena beratur ok!


kami makan, ikan siakap (separuh masak 3 rasa, and separuh buat bakar pedas), sotong goreng tepung, pepahat masak cili padi. terbaik!! still on raining ok!

then malam tuh tido tak berapa nyenyak lorh cuz beralih tempat pulak kan? and memikir pasal tiket si mell lagik! adesss.

tomorrow morning, we'ol breakfast dekat rumah khairul, orang Muar memang breakfast makan sate ok. so please jangan cuak people! and kami sempat jugak tengok dorang buat karipap, wadeh bagai. n still Melaka keep on raining. memang hujan non stop. and dalam pukul 4 camtuh we decided nak pergi Segamat, Mel cakap nak naik train. and aku kena marah by my mom and my dad cuz sibuk nak fikirkan masalah orang takde tiket!(aku kan kalau dok memikir masalah boleh terus migraine?) and boleh pulak menangis dekat umah orang! hahaha.. sebab memang dah pening sangat dah time tuh! sekali on the way nak pergi segamat, kitorang terpakse patah balik because off air dah naik paras dada! OMG. and En khairul yang penat terus masam muka and marah dalam hati. takyah tegur ok! cuak meh! Thanks to En Khairul yang jadi driver saya pada hari itu! kesian tengok dea taw!

jom layan picture yang tak seberapa.

No comments: