21 January 2011

Rindu zaman belajar!

entry kali neh memang spontan sangat sebab tetiba rindu kawan lama and benda-benda yang selalu kitorang buat dulu.

Masa umur 13-17 tahun, aku sekolah kat Sekolah Menengah Bandar Tun Razak which is memang jauh dari area umah. Tahun pertama naik bas sekolah dengan 1 of my BFF Nurqhairunnisa. yup, she is my bestfriend! then until form 5 me bersekolah kat situ dengan my very-very BFFs masa tuh. Nina, Zharif, Eka Nitti, Wanie Hamdan, Wanie Rahim! Too many things that we had together. Tengok orang gaduh, Crushed dekat abang senior nama Farid (ingat lagik that senior from class 5SI2) memang handsome habis! sebab dia dress up ala-ala budak HipHop + Skaters. selalu kitorang berebut tengok mamat tuh! hahaha, Midnight study dekat umah Nina or umah Eka Nitti. Selalunya tak belajar sangat sebab Nina selalu gayut dengan her BF name Thumb (our senior jugak), and the rest melayan perasaan sendiri dalam bilik Nina yang besar tuh. and dok cutex our nails. main dandan rambut masing-masing. very girlish larh masa tuh! Then SPM habis, and kami slowly renggang. and me totally lost contact sebab aku sorang je yang duduk outside from Bandar Tun Razak.

Year 2004 (18years old), sambung belajar dekat International Islamic College. of course dengan 1 of my BFF wanie hamdan. so takde larh macam pelik sangat sebab belajar kat kolej tuh kena pakai tudung. I hate masuk sini, sebab eventho yang perempuan-perempuan tuh pakai tudung, belum tentu hati dorang baik. sebab dorang neh lagik hebat mengumpat, bergossip, sosial jangan cakap larh! kalah budak KL sendiri. normally budak2 dari luar bandar larh yang cultural shock kat sini. buruk perangai! better kau tak payah pakai tudung kalau hati kau busuk and hitam and sama je level kau macam WHORE kalau pakai tudung tapi main dalam kereta kat luar pagar hostel (i've seen so many times this things ok! and dorang datang sini sibuk nak cari jantan!) eeuuuwww... at the end, aku habis belajar dengan cemerlang and takde repeat paper! Thanks to Allah SWT. but i missed my housemates masa last semester. semua may junior je. tapi paling rindu Fatin, Iza, Along, Si budak misha omar and paling penting Mell Mellina! best lepak dengan dorang atas atap! and buat barbeque atas atap. yang paling penting dorang semua pandai masak! memang menantu harapan terbaik ok! and tengok Siti Nurhaliza and semua jadik pengkritik bebas. SUKE! habis belajar.....lost contact lagik.


decided further degree at Universiti Tenaga Nasional. totally my life! pergi class pakai seluar jeans, babyT, and flip flop. and paling penting is Sweater yang macam-macam bentuk. bak kata senior kami, budak-budak IT neh macam budak-budak amek course Fashion pulaks. hahaha...so jealous itu budak mechanical engineering. balik from class terus online. berFB, berYM (twitter takde lagik time tuh!) pukul 5 petang kena pergi jogging with my BFF si Suhana aka Anaheus (fotographer terbaik, member kepada AG Hujan, band Muck, and kepada Jayzuan..) and also Niera (ex MMU). malam pulak pergi training netball! huhu. i miss them both! memang fit ok that time! baju semua nak kecik. hehehe...and pergi gig bersama shasha (roommates terbaik!) and selalu jalan area Bangi dengan si Adawiyah (dia neh sekarang dekat UK ikut husband dia.) but belajar sekejap je sebab terlampau enjoy sangat! hahaha..lost contact lagik.. :(

and now, kerja dekat RHB lagik. kalau larh masa leh patah balik. Teringin nak masuk balek time sekolah dulu. Missed semua member-member!

No comments: