20 January 2011

Holiday Year

Fuh, baru lepas habis kemas umah. Cousins semua dah balik rumah diorang masing-masing. Memang havoc larh kalau dah kumpul reramai! campur anak-anak saudara yang memang askar wataniah tak bertauliah tuh. Memang cakap masing-masing macam pakai speaker. ok, 1st place yang dibincangkan is Bandung, Indonesia. Aduuuhh..tuh memang main story for today.tapi dorang punya cerita, macam rasa dah sampai Bandung dah, siap buat list activities masa dekat sana ok. TAPI nak pergi nya lambat agi, bulan June,2011. Nan hadoo..

2nd places is Kuching, Sarawak. Actually nak pergi in March or April tapi tengok iz (PKNS's footballer) or mamat (Kuala Lumpur's footballer) lawan larh, sebab kalau dorang lawan sana leh tengok sekali tapi tetiba my first cousin nak pergi hujung tahun pulak. we'ol settle je. because my family yang akan pergi pun just my dad and my mom and including me. so takdehal. tauke plan is ME :) cari tiket. beli and chow!


3rd places is on this upcoming Chinese New Year, plan nak pergi Kuala Selangor - Lumut - Pangkor. First nak pergi tengok Kunang-kunang or fireflies at Kampung Kuantan, Kuala Selangor. (sila google sendiri untuk mendapatkan lebih kepastian). then nak pergi makan seafood at maner ntah. memang tak pernah pergi tempat neh sebab terlampau dekat sangat. whahahah. then terus gerak Lumut. but my dad cakap kenapa tak gerak pergi Pangkor, Lumut then turun ke Kuala Selangor? how do i know. because this time yang handle this things bukan i. plan neh dihandle oleh kak ina and maksu aya. yang buat activitiew gile haruslah kak aton, aliya, and me.! (hope sangat En Kerol can join us. but dea dah bagi jawapan tadi. tak boleh nak ikut. terus hiba, rasa macam nak tangkap fireflies tuh and goreng malam neh jugak!)


can't wait vacation to go is Melaka by myself only!. Actually this things memang dah decided nak pergi long time ago. then asyik cancelled je because of benda-benda yang tidak dapat dielakkan. and me dah promised with one of my BFF iaitu Mell Melina nak belanja dia sempena her birthday! (yes, dia selalu belanja i masa my birthday!) then tried to call her, tapi dia dah pun berada di Kelantan menjual Cream Puff dengan suksesnya. (selalu confused between Curry Puff and Cream Puff Mell.), so now on 29 January 2011, i buat plan ajak si my BFF yg berjaya tadi pergi Melaka, sebab teringin nak rasa asam pedas orang melaka and pergi umbai bagai. oh! tido di Muar (harus dekat dengan si dia!) tapi unfortunately, sampai sekarang Mell Melina takde kabar berita, maner ntah dia? maybe dah ade syarikat sendiri kot? lupa kawan sudah?! now maybe adik kerol from Politeknik PD akan turun KL untuk teman me drive sampai sana. kalau aku sorang? memang takde larr...and i need his sister teman aku tido dekat hotel tuh. Takut ok sorang-sorang! nati kena rogol kang! sia-sia masuk tv, and muka jadi kabur-kabur (macam aku plak yg bersalah merogol orang! hahahaha). dah stop! melalut je keje.

p/s : nantikan cerita baru dari vacation2 yang nan hadooooo neh. to Khairul Akmal - Miss u lorh. rasa macam dok Russia je sekarang!

No comments: