03 January 2011

Cameron Highland sempena Krismas.

sempena Krismas neh, our big big family ajak pergi holiday dekat Cameron. budget nak rasa sejuk larh konon. kalau ade salji neh lagi hebat taw tak?! haha..ramai gak yang pergi kali neh. Dalam 6buah kereta. family maklong semua, family pak su. and my family. bulan 12 neh orang cakap takleh pergi sebab musim hujan. tapi memang pon kat sana sekarang tengah hujan. so kabus je...syok! and sejuk betul! berangin pun yer. (sambil betulkan BB. bodoh betul BB neh. rase nak baling je...!!)

Sampai sana dalam pukul 4. booking apartment kat Villa Dahlia. mahal koooo...owner tuh charge baik punya! haha. tapi disebabkan ramai..so tong tong lar sorang sikit.


neh masa semua tak pakai pape. sebab semua ada sweater je. hahaha. tuh semua anak saudara kami. pening gila melayan.then after that semua gerak to Pasar Malam Brinchang, ape lagik semua memborong. aku beli cap, gloves, cover hp, selipar Barneys..hahaha..semua anak saudara membeli jugaks. Habis semua melaram 1 rumah.


neh diantara je. ramai lagik yang gediks2 hehehee....


neh my mom and my dad. my dad memang takkan pandang camera. budget artis je pakcik ZAINUDIN tuh. hahaha. my mom dah macam balik Russia dah dengan sweater macam tuh. and my dad pulak dah macam baru balik dari jala ikan kat area Kelantan plaks.



Aktiviti part time masa di Cameron lebih afdal lagik dalam apartment. haruslah main KAD TERUP. yang pelik tuh maklong pun join ok. setakat main 'Colek' and '21'? Ape adehal??! tapi niat dalam hati takde larh men judi ok. suka-suka anak beranak. hehehe..

keesokkannye kami suma berjimba-jimba di sekitar gunung larh (Cameron) g Tanah Rata, Brinchang. Strawberry harus ler. g Ladang Teh....tapi Strawberry Farm tuh tipu lorh.. kata leh petik sendiri? ghupenya petik pakai duit je. Bangla sengal betul. 'adik manis..mau aiskrim ka mau strawberry ka?' hahaa...

pic dulu ;


shafiqa,me,my mom, najwa (yg kecik tuh), iz, kak ato (mak najwa) at Strawberry Farm


i luv this picture a lots. si kecik yang pandai berposing kaki belit-belit. hahaa...Actress OSCAR gitueewww...

my lil brother yang last tuh memang tak suka pakai sweater. panas katanye. with my dad.


we at ladang teh. hebat maklong aku. eventho kaki tak berapa elok condition nyer. tapi dea berjuang untuk turun bergambar kat dalam ladang tuh. huhu.

and kami pergi 3 hari 2 malam. every nite activity kami memang men kad sampai 2 pagi. tauke 21 is abang Rizal. tauke men tipu..habis semua jutawan rugi taw. waaaaa..then masa ari ahad turun balik tuh. aku muntah. waaaaa...naik steady je. turun bolehkan muntah. terus migraine ok! and on the way back tuh tayar boleh kan meletup. cuak betul masa tuh. Thanks God we still alive until today. Alhamdulillah.

so nantikan plan holiday baru ok. dengar cerita nak pergi Pulau Pangkor. just wait and see darl. luv u guys a lots.

No comments: