23 January 2011

Liga Super - Super Busy!

Liga Super dah start dah on 29 Januari!(tak dapat tengok sebab me berjimba-jimba with my girlfriends at MELAKA & MUAR :D) and why i'm gonna be SUPER BUSY? because every single game nanti, me and my family akan follow team KL to every single venue! huhu! Terbaik!


Just now, baru lepas tengok Kuala Lumpur FC friendly with Singapore. the result is KLFC draw with Singapore 3-3. at first place, KL main ok. nampak senang bagai then 2nd half, Singapore masukkan import diorang i guess? (singapore neh sebenarnya orang dia ramai melayu ke orang putih? pening aku!!) then game singapore jadik macam laju and bagus pulaks. And my adik Mohd DzaiDdin tuh main full time which is takde larh perfect sangat cara permainan dia. tapi ok larh! not quite satisfied with his performance for this game but we proud of his improvement!


and this picture masa last game with Perak. Kuala Lumpur seri with Perak 1-1. me takde on that moment sebab pergi Melaka - Johor - Kuala Lumpur. (banyak pengalaman neh!)

and supporter for today of course our lovely cousins and anak-anak saudara yang comel and pelat tuh!


p/s : can't wait for Piala President. will be start on 10th February! have to support 2 teams this year. Kuala Lumpur and PKNS FC! GoodLuck :)

21 January 2011

Rindu zaman belajar!

entry kali neh memang spontan sangat sebab tetiba rindu kawan lama and benda-benda yang selalu kitorang buat dulu.

Masa umur 13-17 tahun, aku sekolah kat Sekolah Menengah Bandar Tun Razak which is memang jauh dari area umah. Tahun pertama naik bas sekolah dengan 1 of my BFF Nurqhairunnisa. yup, she is my bestfriend! then until form 5 me bersekolah kat situ dengan my very-very BFFs masa tuh. Nina, Zharif, Eka Nitti, Wanie Hamdan, Wanie Rahim! Too many things that we had together. Tengok orang gaduh, Crushed dekat abang senior nama Farid (ingat lagik that senior from class 5SI2) memang handsome habis! sebab dia dress up ala-ala budak HipHop + Skaters. selalu kitorang berebut tengok mamat tuh! hahaha, Midnight study dekat umah Nina or umah Eka Nitti. Selalunya tak belajar sangat sebab Nina selalu gayut dengan her BF name Thumb (our senior jugak), and the rest melayan perasaan sendiri dalam bilik Nina yang besar tuh. and dok cutex our nails. main dandan rambut masing-masing. very girlish larh masa tuh! Then SPM habis, and kami slowly renggang. and me totally lost contact sebab aku sorang je yang duduk outside from Bandar Tun Razak.

Year 2004 (18years old), sambung belajar dekat International Islamic College. of course dengan 1 of my BFF wanie hamdan. so takde larh macam pelik sangat sebab belajar kat kolej tuh kena pakai tudung. I hate masuk sini, sebab eventho yang perempuan-perempuan tuh pakai tudung, belum tentu hati dorang baik. sebab dorang neh lagik hebat mengumpat, bergossip, sosial jangan cakap larh! kalah budak KL sendiri. normally budak2 dari luar bandar larh yang cultural shock kat sini. buruk perangai! better kau tak payah pakai tudung kalau hati kau busuk and hitam and sama je level kau macam WHORE kalau pakai tudung tapi main dalam kereta kat luar pagar hostel (i've seen so many times this things ok! and dorang datang sini sibuk nak cari jantan!) eeuuuwww... at the end, aku habis belajar dengan cemerlang and takde repeat paper! Thanks to Allah SWT. but i missed my housemates masa last semester. semua may junior je. tapi paling rindu Fatin, Iza, Along, Si budak misha omar and paling penting Mell Mellina! best lepak dengan dorang atas atap! and buat barbeque atas atap. yang paling penting dorang semua pandai masak! memang menantu harapan terbaik ok! and tengok Siti Nurhaliza and semua jadik pengkritik bebas. SUKE! habis belajar.....lost contact lagik.


decided further degree at Universiti Tenaga Nasional. totally my life! pergi class pakai seluar jeans, babyT, and flip flop. and paling penting is Sweater yang macam-macam bentuk. bak kata senior kami, budak-budak IT neh macam budak-budak amek course Fashion pulaks. hahaha...so jealous itu budak mechanical engineering. balik from class terus online. berFB, berYM (twitter takde lagik time tuh!) pukul 5 petang kena pergi jogging with my BFF si Suhana aka Anaheus (fotographer terbaik, member kepada AG Hujan, band Muck, and kepada Jayzuan..) and also Niera (ex MMU). malam pulak pergi training netball! huhu. i miss them both! memang fit ok that time! baju semua nak kecik. hehehe...and pergi gig bersama shasha (roommates terbaik!) and selalu jalan area Bangi dengan si Adawiyah (dia neh sekarang dekat UK ikut husband dia.) but belajar sekejap je sebab terlampau enjoy sangat! hahaha..lost contact lagik.. :(

and now, kerja dekat RHB lagik. kalau larh masa leh patah balik. Teringin nak masuk balek time sekolah dulu. Missed semua member-member!

20 January 2011

Holiday Year

Fuh, baru lepas habis kemas umah. Cousins semua dah balik rumah diorang masing-masing. Memang havoc larh kalau dah kumpul reramai! campur anak-anak saudara yang memang askar wataniah tak bertauliah tuh. Memang cakap masing-masing macam pakai speaker. ok, 1st place yang dibincangkan is Bandung, Indonesia. Aduuuhh..tuh memang main story for today.tapi dorang punya cerita, macam rasa dah sampai Bandung dah, siap buat list activities masa dekat sana ok. TAPI nak pergi nya lambat agi, bulan June,2011. Nan hadoo..

2nd places is Kuching, Sarawak. Actually nak pergi in March or April tapi tengok iz (PKNS's footballer) or mamat (Kuala Lumpur's footballer) lawan larh, sebab kalau dorang lawan sana leh tengok sekali tapi tetiba my first cousin nak pergi hujung tahun pulak. we'ol settle je. because my family yang akan pergi pun just my dad and my mom and including me. so takdehal. tauke plan is ME :) cari tiket. beli and chow!


3rd places is on this upcoming Chinese New Year, plan nak pergi Kuala Selangor - Lumut - Pangkor. First nak pergi tengok Kunang-kunang or fireflies at Kampung Kuantan, Kuala Selangor. (sila google sendiri untuk mendapatkan lebih kepastian). then nak pergi makan seafood at maner ntah. memang tak pernah pergi tempat neh sebab terlampau dekat sangat. whahahah. then terus gerak Lumut. but my dad cakap kenapa tak gerak pergi Pangkor, Lumut then turun ke Kuala Selangor? how do i know. because this time yang handle this things bukan i. plan neh dihandle oleh kak ina and maksu aya. yang buat activitiew gile haruslah kak aton, aliya, and me.! (hope sangat En Kerol can join us. but dea dah bagi jawapan tadi. tak boleh nak ikut. terus hiba, rasa macam nak tangkap fireflies tuh and goreng malam neh jugak!)


can't wait vacation to go is Melaka by myself only!. Actually this things memang dah decided nak pergi long time ago. then asyik cancelled je because of benda-benda yang tidak dapat dielakkan. and me dah promised with one of my BFF iaitu Mell Melina nak belanja dia sempena her birthday! (yes, dia selalu belanja i masa my birthday!) then tried to call her, tapi dia dah pun berada di Kelantan menjual Cream Puff dengan suksesnya. (selalu confused between Curry Puff and Cream Puff Mell.), so now on 29 January 2011, i buat plan ajak si my BFF yg berjaya tadi pergi Melaka, sebab teringin nak rasa asam pedas orang melaka and pergi umbai bagai. oh! tido di Muar (harus dekat dengan si dia!) tapi unfortunately, sampai sekarang Mell Melina takde kabar berita, maner ntah dia? maybe dah ade syarikat sendiri kot? lupa kawan sudah?! now maybe adik kerol from Politeknik PD akan turun KL untuk teman me drive sampai sana. kalau aku sorang? memang takde larr...and i need his sister teman aku tido dekat hotel tuh. Takut ok sorang-sorang! nati kena rogol kang! sia-sia masuk tv, and muka jadi kabur-kabur (macam aku plak yg bersalah merogol orang! hahahaha). dah stop! melalut je keje.

p/s : nantikan cerita baru dari vacation2 yang nan hadooooo neh. to Khairul Akmal - Miss u lorh. rasa macam dok Russia je sekarang!

16 January 2011

Bosan.

today is Sunday, 16 January 2011. Khairul Akmal's birthday. yes, dia pon dah selamat sampai Merlimau. ok. thats good! but then, my dad bawak my car pergi kerja. terus patah kaki kena duduk dekat rumah! damn it! bosan ok! duduk dalam bilik buat kerja office. bertambah bosan. dengar mak membebel lagik bosan. last sekali baca blog orang. hahah ok memang bosan!

15 January 2011

Happy Birthday Khairul Akmal.



Happy Birthday Khairul Akmal yang ke 21. ceh muda lagik gamaknya. nan hadoo. tadi check birthday siapa in January neh dekat Facebook. sekali tengok nama Khairul Akmal takde. eh? musykil betol? terus terjah ke account facebook dea, sekali dea pergi letak info birthday dea on 16 September 1990. Heeyyyyy! taknak orang wish larh tuh? knowing him, dea memang jenis yang tak suka orang wish or dea jadi tumpuan orang. tak tau kenapa. actually dea couple ngan minah nan hadooo neh larh baru dea kena/ wajib/ compulsary celebrate his own birthday. kalau nak diikutan dea yang budget takde hari jadian tuh, memang dea takkan sambut. pelik betul yang sorang neh. so last year, kite celebrate his birthday at Janda Baik, including my cousin's birthday. best sangat! but i can't remember i bagi dea present ape? but this year, terbaik larh kowt. tak pernah pulak my EX boifrens (nan hadoo) dapat present macam neh dari perempuan yang bernama AMELIA ZAINUDIN. memang takkan dapat deeeewww...aku wish and buat bodoh sudah. bagi makan KFC. haha. kau kenyang? ok kalau kenyang Happy Birthday! haahaha.

Present to Khairul Akmal this year. well i didn't expect that aku boleh bagi hadiah macam tuh. tapi ade rezeki lebih, so tanya pendapat my family semua sebab me and my brother beli Blackberry, and dia macam nak berhajat nak beli handphone and teruja nak tukar/ try nak rasa macam maner nak pakai my blackberry. so rasa kesian, memang tau condition hp dea yang pusing-pusing bawah tuh tak berape menyenangkan mata aku. so me and my mom pergi belikan new handphone for him. Blackberry jugak! hukhuk. hope dea suka. rasa puas hati sangat dapat belikan for him, and dea pun suke dengan present dea. (dah terpadam pulak [bukan aku padam, hp kena reset] gambar senyum lebar dea sambil pegang blackberry tuh). aku bagi bukan nak balasan ke ape. cukup dea sayang aku seadanye and doakan kesihatan aku yang lately tak bape memuaskan and doakan bertambah-tambahlarh rezeki aku. AMIN..macam bawah neh Blackberry nya.

11 January 2011

mari kita bersoal jawab, ala-ala zaman SPM dulu. tapi nan hado soklan SPM macam neh, kalau soklan SPM macam neh, sure workstation aku sebelah Datuk Tajuddin (GMD RHB). harus aku jadi wanita bekerjaya yang cemerlang dan terbilang. Hari-hari meeting sana sini. (Jauh betul aku berangan T_T). meh jawab soklan cikgu Latipah bagi;

1. Apakah status anda
Single but not available because hati dah dicuri by Khairul Akmal. Tapi kalau Khairul Fahmi yang nak ngorat i, sanggup je tinggalkan si Khairul Akmal. ahahaha. sorry sayang. saya sayang anda sahaja! Nyah kau KF dari TV and newspaper ku!

2. Cerita tentang diri anda
saya seorang yang happy go lucky, very humble tapi kalau ade orang poyo-poyo, harus CARAS..ZASSSS. sensitif, selalu sedih kalau ada orang marah, tengking tapi this one untuk orang-orang tertentu ler macam family, Khairul Akmal, memang ending akan nangis ler. KA (Khairul Akmal) cakap, me panas baran & cepat marah. tapi mane ada? fitnah taw! huh! ada Migraine, serious..tak boleh nak buat ape. sekali datang memang kena telan ubat and tido. apa lagik, haruslah datang melepak sama-sama baru taw i macam mane.


3. Cerita tentang blog anda
Blog yang tak seberapa neh ke? korang baca je larh. tapi to be honest memang i akan selitkan cerita pasal Khairul Akmal tuh sebab dia cinta hati. harus lah ada cerita pasal dia. hehehe and family pun kena cerita jugak. So far cerita-cerita yang akan diupdate totally bout my activities. so hope korang tak jemu membaca yer.


4. Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda
dalam dunia blog?
sampai saya dapat apa yang saya inginkan dalam hidup, and sampai semua hajat saya termakbul. tak pernah jemu!


kredit to Nurul Najiha for the questions

10 January 2011

Anugerah Juara Lagu ke25




this is the winner of Anugerah Juara Lagu yang ke25. Tahniah. memang tak sangka sebab tak expect pon this song akan menang. Memang budget dari tahun lepas konon-konon si Faizal Tahir akan menang. Penat je dok berendam dalam air taw! Nah, amek keputusan penuh AJL25,


Persembahan Terbaik - Faizal Tahir (Hanyut)
Vocal Terbaik - Hafiz AF (Noktah Cinta)
Tempat ke3 - Hafiz (Noktah Cinta)
Tempat ke2 - Black & Meet Uncle Hussin (Drama King)
Juara - Ana Raffali (Tolong Ingatkan Aku), penat tau nak mintak tolong. hehehee...



p/s : Suka giler tengok Ziana Zain perform, terbaik kot!

Facebook bakal ditutup?

ok ok ok. fuhh..relax, apekah si Mark Zuckenberg(betul ke ejaan ntah?)neh fikir ntah? tetiba je nak tutup Facebook. Dah kaya sangat larh tuh, sombong ye sekarang Mark? Dulu selalu pau aku 20sen nak beli aiskerim kacang katanye, sekarang dan-dan nak tutup Facebook tuh. Heyyy! tau tak saya baru nak jumpa kawan-kawan lama balik? T_T..SAMPAI HATIMU!

nak diikutkan berita, kononnya Mark nak tutup Facebook on 15 March 2011 atas alasan tekanan yang dihadapinye. eh relax ler, ntah ape yang difikirkan lah hai..kalau pasal awek? i free lagi..tapi takleh pegang-pegang lar, n u kena 'potong' dulu. hahahah...i nak duit u je! (jujur larh Amelia neh!)

tapi bagus jugak takde sebab takde larh aku dok suspicious dekat si Khairul Akmal tuh fikir dia ada perempuan lain ke? ade main message behind my back! kalau dia buat sure i akan simbah asid kat dia. hahaha sekarang musim orang simbah asid je. aisshh..NOT GOOD LARH PEOPLE. tapi kalau tutup pulak nati tak dapat larh nak add lelaki lelaki handsome, aduh..kena fikirkan sesuatu neh!


T_T, I LOVE FACEBOOK!

06 January 2011

Goodbye 2010, Hello 2011's party.

taknak panjang pulak title party tuh. actually party tuh sebenarnya farewell party sebab my team leader yang dah berkecimpung dengan RHB Bank neh since 2005. if im not mistaken lah. So konon-konon dia nak lah berubah angin ke Bank Islam. sekali dia punya last decision nak stay but still out from Recruitment Team (tuh nama team aku, yang part2 angkat orang baru tuh team aku lah. But please tolong jangan nak berduyun-duyun hantar resume dekat aku. Fenin lah! But kalau nak jugak, sila bagitahu dulu. hehehe..) then my team leader AKA kak Anis will be promoted as HRBP. tuh yang diberitahu oleh mereka-mereka lah. mak tak amik tahu sangat, yang PALING PENTING gaji masuk every 23rd. hahaha. so selfish AMELIA!

so my team decided nak buat makan-makan. main dish is Nasi Lemak because nak buat time breakfast. so banyak lah makanan yang dibawa, sampai tak termakan kooo...tak makan sangat pun sakit perut jugak. huh (berpeluh tahan sakit perut kat dalam ofis, bukan nak buang air besar. senak apesal ntah?) macam-macam adoo...


banyak kan? haaa...harus larh banyak sebab kami mengINVITE orang tingkat 11. huhu. kalau kami je memang tak habis larh.



semua berebut amik sampai tak menang tangan larh. kelihatan bos besar sedang mengambil makanan jugak. Sila makan bos, bos nak tapau? meh saya bungkuskan..(bodek kuat neh)..wink2*


menu utama ok. sambal sotong tuh dimasak oleh anak 'dara' HR. the diva of HR. sedap nokkk...terbaik! telur mata kerbau dimasak oleh Johana. bangun lambat katanye. nasib baik telur sempat digoreng. nasi oleh kak Zai. pinggan kertas oleh aku. terbaik Amelia.


anak-anak dara HR.ade yang bini orang yer, jangan salah faham semua. hehehe. rasa macam dua je anak dara? nak tau mane 1? ekau pikir larh sendiri.


present for Kak Anis from 4 of us. Kak Zai, Ejad the Diva, Johana, Amelia. Cantek kan? harus larh.



p/s : Finally thanks to all my ofismates yang contribute to this function. Appreciate sangat-sangat. hehe

05 January 2011

Khairul Fahmi vs Khairul Akmal

eh perlu ke tajuk camtuh? alaaa..saja nak bagi pendapat je. tetiba nama Khairul Fahmi meletup-letup naik. apehal? sebab dia menjaga gawang Malaysia dengan bagus sekali. and Malaysia pun dah menang Piala AFF Suzuki tuh. bangga sekejap jadi anak Malaysia.

tapi yang pelik nya. macam Malaysia neh main seorang je? kesian yang lain-lain tak berapa nak popular. hehehe. and paling dasyat is awek si Khairul Fahmi neh pon naik sama. waahhhhh!! tetiba blog dia ramai pulak yang follow. aku takde laa nak follow. jadik stalker sudah! hahaha. i love being a stalker. DRAMATIC sikit! heh.



and apa pulak kena mengena dengan KHAIRUL AKMAL? ape pulak takde kena mengena nyer? lepas neh Khairul Akmal (KA)kena push dek aku arh suruh dia training hard. nak bagi popular ala-ala si Khairul Fahmi (KF) tuh! harus aku kena ready buat blog untuk si KA neh. senang prepare awal-awal. hahahaa. and terus buat fan page kat Facebook. nati korang like larh yeh. and untuk si Haters. please takyah susah-susah buat page 'Kami ANTI AWEK Khairul Akmal' sebab fan page macam tuh pun aku akan buatkan. hahaha. tapi sayang. Khairul Akmal kena ACL. aduh...punah harapan! T_T


p/s - zaman-zaman remaja yang baru mengenal padang turf. wkwkwkw. kelakar plaks bila KA botak. (sila cari sendiri, asyik orang je tolong. Bila nak belajar cari sendiri?!) Khairul Akmal, botak laaaa...comel kot? HARAPAN.....


sudah-sudah, hakikatnya KA & KF tuh sekolah sukan yang sama. haaa. Sekolah Sukan Bandar Penawar tuh. ceh :p

03 January 2011

Cameron Highland sempena Krismas.

sempena Krismas neh, our big big family ajak pergi holiday dekat Cameron. budget nak rasa sejuk larh konon. kalau ade salji neh lagi hebat taw tak?! haha..ramai gak yang pergi kali neh. Dalam 6buah kereta. family maklong semua, family pak su. and my family. bulan 12 neh orang cakap takleh pergi sebab musim hujan. tapi memang pon kat sana sekarang tengah hujan. so kabus je...syok! and sejuk betul! berangin pun yer. (sambil betulkan BB. bodoh betul BB neh. rase nak baling je...!!)

Sampai sana dalam pukul 4. booking apartment kat Villa Dahlia. mahal koooo...owner tuh charge baik punya! haha. tapi disebabkan ramai..so tong tong lar sorang sikit.


neh masa semua tak pakai pape. sebab semua ada sweater je. hahaha. tuh semua anak saudara kami. pening gila melayan.then after that semua gerak to Pasar Malam Brinchang, ape lagik semua memborong. aku beli cap, gloves, cover hp, selipar Barneys..hahaha..semua anak saudara membeli jugaks. Habis semua melaram 1 rumah.


neh diantara je. ramai lagik yang gediks2 hehehee....


neh my mom and my dad. my dad memang takkan pandang camera. budget artis je pakcik ZAINUDIN tuh. hahaha. my mom dah macam balik Russia dah dengan sweater macam tuh. and my dad pulak dah macam baru balik dari jala ikan kat area Kelantan plaks.



Aktiviti part time masa di Cameron lebih afdal lagik dalam apartment. haruslah main KAD TERUP. yang pelik tuh maklong pun join ok. setakat main 'Colek' and '21'? Ape adehal??! tapi niat dalam hati takde larh men judi ok. suka-suka anak beranak. hehehe..

keesokkannye kami suma berjimba-jimba di sekitar gunung larh (Cameron) g Tanah Rata, Brinchang. Strawberry harus ler. g Ladang Teh....tapi Strawberry Farm tuh tipu lorh.. kata leh petik sendiri? ghupenya petik pakai duit je. Bangla sengal betul. 'adik manis..mau aiskrim ka mau strawberry ka?' hahaa...

pic dulu ;


shafiqa,me,my mom, najwa (yg kecik tuh), iz, kak ato (mak najwa) at Strawberry Farm


i luv this picture a lots. si kecik yang pandai berposing kaki belit-belit. hahaa...Actress OSCAR gitueewww...

my lil brother yang last tuh memang tak suka pakai sweater. panas katanye. with my dad.


we at ladang teh. hebat maklong aku. eventho kaki tak berapa elok condition nyer. tapi dea berjuang untuk turun bergambar kat dalam ladang tuh. huhu.

and kami pergi 3 hari 2 malam. every nite activity kami memang men kad sampai 2 pagi. tauke 21 is abang Rizal. tauke men tipu..habis semua jutawan rugi taw. waaaaa..then masa ari ahad turun balik tuh. aku muntah. waaaaa...naik steady je. turun bolehkan muntah. terus migraine ok! and on the way back tuh tayar boleh kan meletup. cuak betul masa tuh. Thanks God we still alive until today. Alhamdulillah.

so nantikan plan holiday baru ok. dengar cerita nak pergi Pulau Pangkor. just wait and see darl. luv u guys a lots.