29 August 2011

Abah pandai anyam ketupat?

Sempena lebaran yang akan menjelma esok, my dad sibok Nak mewujudkan mood raya tuh at rumah. Tahun neh weols just beraya kat KL je aka rumah sendiri. So my dad anyam ketupat by his own. Giler cepat uolss.

So the next entry would be my hari raya wishes. Haha.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

20 August 2011

Belajar menganyam ketupat

Hai kengkawan,

Sempena hari raya yang bakal menjelma for another 1week. Weols kat office pun ade larh open class menganyam ketupat. Kadang-kadang during lunch hour weols rehat jugak for half an hour sebab dengan office yang sejuk macam kat antartika, lemau lagi so we are totally boring during that hour.

So I bought a few ribbon and si Nadia ajar weols menganyam. Agak susah larh cause sampai I surrender. (aku memang tak reti keje seni2 neh).

So far johana yang dah terror buat. Banyak dah yang dia buat. And dah siap semua, weols pun decorate our lorong which is weols create nama lorong for our own. Nama lorong weols is Geng Lorong Gelap.

And Lorong Gelap pun dah nampak cahaya sekarang. Haha. So enjoy with the pictures.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

18 August 2011

Peristiwa berdarah mamat

Ok, benda neh happened dekat my 2nd younger brother mamat.

Semua orang tahu yang dia neh KL's footballer and because of Piala Malaysia nak start dah on 6 September so dalam bulan puasa neh dorang ade friendly dengan 6 team sepanjang bulan puasa neh.

Then, recently KL baru je lawan dengan team Felda United at Padang pusat latihan BSN, Bangi. Dorang start game around 10mlm. And the result was okay cuz seri 0-0.

And mamat salah sorang 1st eleven malam tuh. And main pun agak baik and aku puas hati larh dengan performance dia so far. Main as left flanker then bola pun selalu naik and cross pun semua on time and to the right person.

Masuk 2nd half, mamat dapat bola lorong and terpaksa larh berkejar and lari laju-laju Nak dapatkan bola. Sekali dia and opponent pun jatuh sekali. Tapi tak tahu macam mane opponent tuh buat but mamat cakap kena kasut bola player tuh and dia rasa sakit. Sekali yang player lain jerit darah baru dia perasan berdarah pastu mamat pun terus rasa Nak pitam and muka pucat. Kelakar je dia neh.

Malam tuh jugak weols pergi klinik cuz luka tuh kena jahit and takleh gam and lain-lain. And balik rumah around 2am. Ngantok!

Akhir kata, jadi pengajaran akhirnya terhadap diri sendiri.

(pictures from sebelum and selepas jahit. Venue : klinik sri petaling)
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

15 August 2011

Nasi kerabu at Leha Kelfood Melati Utama

Today me, my mom, izz and mamat excluding abah kena makan kat luar which is we have to hantar mamat ke stadium selayang cause dia ade friendly game against Kelantan tonight. (relax...apex takde cause he still at Slovakia).

Then on the way Nak ke stadium so we all terpaksa singgah sekejap untuk berbuka at Leha.

Ape yang best kat Leha? Harus larh nasi kerabu dia! Haha.. Nasi kerabu dia terbaik and sambal tumis memang totally awesome!

So let's enjoy the food!!
(tak leh tahan..meleleh!)
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

11 August 2011

Katy Perry - Last Friday Night (T.G.I.F.)



The Lyrics : Last Friday Night

There's a stranger in my bed,
There's a pounding in my head
Glitter all over the room
Pink flamingos in the pool
I smell like a minibar
DJ's passed out in the yard
Barbie's on the barbeque
This a hickey or a bruise

( Pre-Chorus )
Pictures of last night
Ended up online
I'm screwed
Oh well
It's a blacked out blur
But I'm pretty sure
It ruled
Damn

( Chorus )
Last Friday night
Yeah we danced on tabletops
And we took too many shots
Think we kissed but I forgot
Last Friday night
Yeah we maxed our credit cards
And got kicked out of the bar
So we hit the boulevard
Last Friday night
We went streaking in the park
Skinny dipping in the dark
Then had a menage a twois
Last Friday night
Yeah I think we broke the law
Always say we're gonna stop Whoa
But this Friday night
Do it all again
This Friday night
Do it all again

Trying to connect the dots
Don't know what to tell my boss
Think the city towed my car
Chandelier is on the floor
Ripped my favorite party dress
Warrants out for my arrest
Think I need a ginger ale
That was such an epic fail
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/k/katy_perry/last_friday_night.html ]
( pre-chorus )
Pictures of last night
Ended up online
I'm screwed
Oh well
It's a blacked out blur
But I'm pretty sure
It ruled
Damn

( Chorus )
Last Friday night
Yeah we danced on tabletops
And we took too many shots
Think we kissed but I forgot
Last Friday night
Yeah we maxed our credit cards
And got kicked out of the bar
So we hit the boulevard
Last Friday night
We went streaking in the park
Skinny dipping in the dark
Then had a menage a twois
Last Friday night
Yeah I think we broke the law
Always say we're gonna stop Whoa
But this Friday night
Do it all again
This Friday night
Do it all again

T.G.I.F.
T.G.I.F.
T.G.I.F.
T.G.I.F.
T.G.I.F.
T.G.I.F.
T.G.I.F.

( Chorus )
Last Friday night
Yeah we danced on tabletops
And we took too many shots
Think we kissed but I forgot
Last Friday night
Yeah we maxed our credit cards
And got kicked out of the bar
So we hit the boulevard
Last Friday night
We went streaking in the park
Skinny dipping in the dark
Then had a menage a twois
Last Friday night
Yeah I think we broke the law
Always say we're gonna stop Whoaa
This Friday night
Do it all again

More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/k/katy_perry/#share

Bibir sexy

Hai kekorang.

Kita ada barang baru Nak bagitau kat korang.

Tadaaaaa...lipstick palet. Warna warnikan? Ada pelbagai warna..untuk dating, pergi party, pergi rumah Mak mertua. Untuk berlakon watak mayat pun ade. Nak pakai lipstick warna warni pun boleh, Asalkan jangan orang panggil korang orang gila sudah.. Haaaa..

Nak cakap banyak pun tak guna, yang penting this upcoming raya, Mak paling vogue!!

Nak beli ler tuh! Nak beli? Just pm or leave a message then aku akan bagitau details. Cause this things pun I bought it from my friends. Then kalau nak me boleh dealkan. Harga best! Just RM55.00 se palet.

Memang berbaloi cause I dah try and totally longlasting and eventhough dah teguk air bergelas-gelas pun still ade lagik! Wahh..class.

So, what u waiting for?

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

10 August 2011

Anda suka pizza tapi duit takde?

Neh larh masa yang ditunggu-tunggu oleh semua penggemar pizza!! (mata shin Chan..waaaahhhh..)

Mulai 10hb August hingga 11hb August dari pukul 11am - 11pm. Anda boleh beli 3jenis pizza dengan harga RM19.00 sahaja!! Wahhhhh.. O.o (mata shin Chan lagik). Banyak save tuhhh..

Camne Nak beli? Senang sahaja!!

Just print this coupon lorh. Tapi yang neh just untuk blog neh je. Kalau anda Nak, just bagi I email u guys and will send to your email. Waaaaahhhh..o.O.

Photocopies, black and white printouts are allowed! Hurry up people! Nyum nyum.

Bye.

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

09 August 2011

Bufet Berbuka Puasa

Hai korang,

Sure korang dok tertanya-tanya kat mane nak pergi berbuka puasa kan? Tak kisah lah dengan family tersayang ke? Dengan bf/ gf tersayang ke?

Ok, today Nak suggest kat korang tempat baik punya which is the place menyajikan sajian makanan-makanan orang utagha! So hangpa kalau dok kebuluq sangat dah lama tak makan makanan utara. Neh lah masanya!!

And for those yang suka makan laksa, restoran neh menyajikan pelbagai jenis laksa! Dari perlis sampai larh KLIA then naik flight sampai ke sarawak. Macam-macam laksa Ada!

Menarik kan? Nak tau harga?

Ok,
For adult : RM63.00
Kanak-kanak under 12yrs old : RM30
But the best part is if korang pergi berempat then korang just have to pay for 3 person only which mean the other 1 person is for FREE. Interested?

For reservation, u guys can call this number : 03-2788 8983. And don't forget the booking code is FBBS2

Nama restaurant is Spices @ Furama Brasserie and located at Jln Changkat Thambi Dollah, Bukit Bintang, KL.

Ok, have fun and Selamat berbuka Puasa!
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

08 August 2011

Bila Gagak Bertemu

Memang best bila geng-geng neh berjumpa. Duduk semeja berborak macam Nak rak.

Venue : Madam Kwans, KLCC (first choice dekat Chilis tapi punya larh ramai orang. Penat menunggu je.)

Date : 29hb - Friday after work.

Sure ramai yang tak tau yang geng gagak hitam dah lama berpecah cause me and kak maz dah pindah ke RHB Centre, KL. Ain resigned and masuk Ambank. Kak Azrai resigned and masuk Bank Islam. Tinggal lah sinar, sitah and syira. And now sitah pulak resigned.

So because of sitah resigned and tak dapat join farewell party at Bangi. So we decided to make ones for her. So plan memang lama giler. Rasanya a month before dah planned. Nak pergi karok larh ape larh. Pelik2 je. Last sekali at Madam Kwans jugak kan?

Banyak benda kami cerita mostly cerita pasal kerja larh. Banyak problems rupenya. Aishh..then tangkap2 gambar semua and balik!

Penat, kenyang, happy, sedih.

Thanks to kak azraiha for the treat. To husband Sinar yang amek piccies kitaorang, Tq . To sasitah, gudluck for your future undertaking. Cepat2 pregnant! :D.

Terima Kasih.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Kantoi sudah!

ape nak jadi dengan Khairul Fahmi aka Apex neh? Baru lepas kecoh putus tunang, ingatkan dia nak slow down dulu. Ghupenyer nan hadoo!

baru tadi tersebar cerita yang apex jalan berpegangan tangan with someone at Universal Studio Singapore and paling best perempuan tuh is Dahlia Teck. Apekah? Nampak benar menipu nyer..adik abang yer? Aku yang adik and kakak pun x berpegang tangan. Neh kan pulak adik abang. Geli wehh statement kau apex. Kalau dahlia tuh umur 12tahun ke boleh lorh cakap camtuh. Cakap tak pakai otak letteww. Statement terjerat diri sendiri.

So elia dah boleh tarik nafas lega cause totally bukan dia jadi punca. Takpe larh u deserve better elia. Belajar bebetul and kumpul harta sendiri. Si dahlia tuh budak hingusan. Tau dia Nak posing for Kiki Lala je. Belajar ntah pandai ke Idok..

To fahmi, kalau awak tuh jantan. Pls jadi truly jantan. Ade rasa bertanggungjawab, fikiran matang and tetap. Jangan bila org tuh shape dah lari kau pun lari. Bangang. Jangan dok fikir pasal peha putih gebu, nasi lemak 50sen je. Tak kemana larh camtuh.

For dahlia pulak, anggap je dia kanak2 riang yg dapat minum air ribena setelah setengah hari berpuasa. Maksudnya, dia terlampau teruja dapat apex yg hebat sampai dia tak kisah org Nak cakap apa pasal dia asalkan dia dah dapat apex. (teruk perumpamaan aku).

Tuh pendapat aku larh, korang camne pulak?

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

07 August 2011

Selamat menyambut bulan Ramadhan.

Hai kekawan, sorry cause dah lama tak update the story mory. Been busy lately. Too many things to do. Nothing much that I want to say just wanna wish u selamat menyambut bulan Ramadhan. Semoga ape yg kita lakukan dirahmati dan mendapat keredhaan dari Nya. And the most important things kita dapat banyak pahala! Jangan lupa bersembahyang. Apa larh ertinya puasa tanpa bersembahyang. Kalau dah yang wajib Pun tak buat yang sunat apetah lagik.

So after this, I akan more to update thru email something like this lorh..

Keep on trying update thru pc but the connection macam nan hadoo. Cerita kat sabah tak habis update yet. Maybe letter.

Ok guys, see ya! Muaahhxxx..
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

03 July 2011

Sweet as Candy

Maybe korang suka makanan manis kan tapi sebenarnya manis neh tak elok untuk kesihatan sebab boleh mengakibatkan penyakit macam kencing manis, sugar high semua. but for me, i love sugar high cause aku akan rasa happy, tak nak marah-marah, laughing all the time for no reason. kelakarkan?

dah merapu dah aku neh, ok siapa suka macarons? tak tau macam mana rupa macarons? comel je bentuk nya.


this is macarons. comel je benda neh tapi manissss giler. even my mom tak boleh nak terima makan this things sebab manis sangat.


and yang neh contoh-contoh macarons yang ada ikut perisa larh, ade caramel, chocolate, green tea, lemon, red velvet and etc. try larh.

i beli dekat Babycakes Sweet Shop at G Tower. harga for each macaroons is RM2.50 for 1 macarons only. so try larh.

and another sweet things yang make me high is Cookies & Cream from Gloria Jeans. Serious, ice blended lain-lain i ok lagik but bila minum this air, i terus jadik pening and asyik gelak je. giler arh..

neh larh air nye tapi neh orang belanja and takde larh topping-topping bagai atas tuh kalau i beli sure ade caramel, chocolate syrup, chocolate rice semua.hehehe.

enjoy!

Keep this as a secret.

Selasa. 14hb June 2011,



last day for one clerk. Her name is Noor Hafizah. one of my rakan seperjuangan di HR manpower Management RHB. Dia resigned pun tragis lorh. memang tak expect pun dia resigned because of that kind of reason. tapi pape pun nak wish Goodluck for your future undertaking. and hope akak happy selalu and belajar rerajin ok.

Tapi nak tahu kenapa title kali neh tetibe macam konon berahsia sangat?

sebab masa petang yang last day kak Fiza tuh, semua sibok nak bergambar beramai-ramai. So, venue nye dekat HR Manpower larh. then tetibe sesuatu telah berlaku.

Jom tengok kronologi :

ceh, tangkap gambar bersama bos. En Hadi. suka-suka yer.aku as photographer for that day cuz aku terpakai baju sama tiap kali farewell. what the fuck?!

ceh, masing-masing still pose ala-ala corporate gitu (nak-nak si Liyana yang tepi sekali). and still im not in the picture cause baju farewell yang sama. and definitely i wont be in the picture together with them. Hell No ya'll!

Tengah-tengah suka posing bergambar, tetibee......


Johana ingat dia paling kurus and ringan. rupanya tidak! dia terduduk atas meja tuh and menyebabkan kaca atas meja tuh pecah. urmm...mampus! memang rahsia terbaik larh kan. and nak bukak kaca tuh punya larh susah cause ade besi ape ntah. adess...nasib baik ade Abg Epul n Azmi tolong weols sebab kalau kami neh memang dok menjerit and gelak saja. suka and happy dapat rosakkan barang RHB. hahaha.


neh bergotong royong nak buka terus kaca tuh tapi tak boleh sebab besi tuh. nak tarik takut terabur pulak kaca tuh. and seboleh-boleh nak cover sebab kak jas, kak pah and kak azlina ade in the office lagik so risau. Tengah lepak-lepak with the 'bad girls' Kak Jas pun dah kemas-kemas macam nak balik. Dia lalu belakang but the girls neh tetibe cover the meja macam buat benteng dalam bola tuh.


ceh cover larh korang pastue tergelak-gelak. aku pun snap a picture larh cause kelakar sangat this time. Sengal je weh.


tuh diaaaaa...Hero dah sampai. hahaha. senang je dorang buat benda neh. pijak cermin tuh sampai pecah. fuhh...memang rahsia terbesar among us larh.

To sesiapa yang baca this post including my bos Kak Mahani, we want to say sorry cause we'ol terpecahkan kaca meja tuh tapi without that kaca pun meja tuh still nampak cantik what? hehehe. sorry yerrr..

14 June 2011

I miss khairul akmal

Kami dah tak jumpe for almost 1 1/2 month. Been busy lately dengan short semester nyer, hockey tournament lagi. Yes, have to admit! I miss him so much and now dia ade dekat johor bahru for the piala tun razak under 21 which is he's representing for Johor. Wishing him Good Luck game petang neh against Pahang. Luv you. Pic tuh just sengal masa lapang. Hiks.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

11 June 2011

HR Bowling Tournament

tengok title pun dah tau kan? HR ade anjurkan Bowling Tournament within HR sahaja wgich is memang bukan makanan aku pun so almaklum lar aku takkan main langsung. So secara tak langsung nya aku kena jadi committee member. alaaa benci betul nak bangun pagi sabtu taw. tapi takpe larh nati orang cakap kita anti sosial pulak so kena larh pergi. jom tengok piccies. mak memang tak main sebab nati orang jadikan aku punca kekalahan pulaks. kalau aku yang main memang masuk longkang larh, ade gaks kadang2 strike. hehehe.

first of all kena register dulu then dapat goodie bag. tapi kitaorang tak dapat pon? me, liyana, kak lely and kak fiza.


tangkap pic ramai-ramai sebelom game. hukhuk. yg bahagian register taknak kalah gaks. harus.

1 of our supporter. actually dea neh ex RHB but now dea dah keje ngan gomen katanye as PTD. meletup2 minah tuh sekarang dengan business sendiri lagik. nati i bagi link blog dea erk. yang lagik sorang tuh Johana, gaya datang dengan bag bola nampak macam wakil Malaysia tapi asyik masuk longkang je. guane neh?

Liyana pulaks. minah tuh memang garang habis. dea slumber je sound orang2 atas. tapi kepala best.

neh semua wakil negeri dulu. semua professional nak mampus. tapi longkang tuh wajib larh.


so event tuh habis dalam pukul 1 camtuh. and weols ade best male player, best female player and best group which is dimenangi oleh team kak Anita. team tuh kuat-kuat kowt. tuh jew larh, akhir kata, Majulah Sukan Untuk Semua.

31 May 2011

Nora Elena (OST)




rasa macam dah ramai je yang tengok cerita neh except for Khairul Akmal Khuzir sebab sifat-sifat Seth Tan tuh memang takde kat dea. Thats why dea tak tengok. Tapi cerita neh best! Tip Top sampaikan aku sanggup tak buat Overtime ok. tak heran! cerita neh terbaik. aku jarang tengok cerita melayu. Asmara pun tak tengok neh kan pulak cerita lain. aku suka tengok kalau aku dengar orang cakap best and dok cakap best lagik so aku akan meluangkan masa aku tengok sebabak. and best je terus melekat and emo tak tentu pasal.

Cerita neh best sebab di adaptasikan dari novel (sampai sekarang novel tuh tak dapat cari sebab cepat habis)

korang should try tengok cerita neh sebab cerita dea tak bosan and selalu ade part yang best and mengEMOkan aku. Seth Tan (lakonan Aaron Aziz) tuh sweet. caring. romantic..which is Khairul Akmal totally out nak ade sifat-sifat camtuh. haha. si Nora Elena (lakonan Siti Saleha aka adik Sam Bunkface aka awek Syed Adney goalkeeper sabah tp tataw larh still on lagik ke tak?) Nora tuh sengal ke ape tak habis-habis dengan ego dea. Kalau aku larh. episod ke 2 dah ade anak dah. advance sikit larh kan. jangan buang masa. Kena tunjuk bahagia je. hahahaa...

ok larh korang tengok larh sendiri ye..kat TV3 pukul 7malam sampai 8malam.

21 May 2011

ShowDown 2011 Live Show Week 3 : HMC Phlow




Showdown 2011 is back! ok this year, i akan vote HMC Phlow! this team last year dah masuk but tak menang and tak berapa ummpphh larh! but this year memang terbaek! so people, pls vote for them!

Bukan mak nyah sebenar

Oops dia bukan mak nyah. Neh adik aku izzudin iaitu seorang pemain bola sepak PKNS fc untuk piala presiden and jugak seorang playboy yang baru putus cinta dengan gadis yang pertama bukan yang kedua dimana yakni telah di kantoikan oleh adik aku yang kedua menerusi laman sesawang Twitter. Bongokkan?

Ok merepek sangat aku neh, sebenarnya dia nak g salon dah lama tapi disebabkan malu and Tak pernah diajar pergi salon cuz dorang selalu g kedai India je gunting rambut then balek slalu Tak puas hati and terus pakai topi or bersongkok. Apehal ntah?

So today, aku bawak dia pergi salon yang selalu aku g neh. Terus jadik nyah macam gambar kat atas...hahaha....tuh je nak cerita. Rambut macam erra fazira masa bertunang. Abes berombak je kat depan. Hahaaa.ok gtg daaaa.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

20 May 2011

Goodbye Ejad the Diva

on 23rd of May 2011, last day untuk seorang Diva yang bernama Shahrizad Yaacob di RHB.

Gonna miss him or her (confused pulak kadang2)! best dapat kenal seorang insan yang bernama Shahrizad Yaacob. serious. dia seorang yang sangat happy go lucky tapi ada jiwa sensitive and seorang yang boleh buat kita gelak dengan gaya kekwat and divanyer. ingat lagi statement dia kalau ade orang ala2 dia jugak 'tak boleh ade 2 diva dalam 1 kapal yer'. so ingat nak buat 1 entry just for him


Dear Ejad,

so glad dapat kenal u and i've learned so many things from u from the good things to the bad things (carut, lucah and etc). lepas neh dah takde orang yang boleh sakat2 lucah bersama. dah takde orang tengok i blushing, dah takde orang nak tarik bra i(jeles ke?) and takde orang i nak gossip bersama pasal orang-orang yang kita tak suka. seriously, u resigned tuh buat i rasa lost! Thanks because u banyak ajar i, banyak cover i, banyak back up i and johana. i rasa tak mampu nak balas jasa u tuh. tapi nak buat macam mane, u deserved better!! i'll pray for your happiness. jangan lupa we'ols kat sini. terus teringat ayat u 'merembes tuuttt mak nyaahhh!!' hahahaa...



ok jom layan piccies our last lunch together,


lunch dekat Madam Kwan's, Pavillion with ejad the diva, kak zai, kak anis and Johana.

this is Nasi Bojari. memang sedap! knowing Ejad, dea memang kena makan nasi because dea ade gastrik so weols kena cari nasi mehh..


and the best part is Ejad dah belikan present untuk semua orang before leaving. what a surprised?! Thanks a zillion Ejad.



and semua orang dapat hadiah dari ejad. meh layan!


19 May 2011

Makanan kelantan.

Laksam! Makanan diatas dinamakan laksam. Laksam tuh diperbuat daripada tepung beras and dijadikan bulat2 macam candy or whatsoever and disatupadukan dengan kuah santan yang berasaskan isi ikan and ade larh sikit perasa (taktau camner masak kuahnyer sebenarnya) and digaulkan sekali dengan sayur2 nyer. And Tak lupa juga sambal belacan sikit! Tuh cerita nak membuat, takde kena mengena pown! Neh nak cerita pasal laksam terhebat and tersedap.

Kedai neh I jumpa masa I and my mom pergi ambil cheque at office KL Motion, mutiara damansara. And then Tak makan lunch lagik and terus singgah this kedai makan. Tengok laksam macam sedap terus order laksam. Memang terbaik! Kuah laksam pown pekat and terasa semua! Memang superb! And picture tisu tuh ade nama kedai tuh. Pergi larh try? Tak rugi!
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

18 May 2011

How to update your blog from your Blackberry

ok untuk korang yang memakai Blackberry or maybe yang pakai iphone ke (tapi my friend Johana sombong sebab iphone ade wordpress application and blogspot and tumblr bagai. kekwat) or HTC or android ? ntah larh handphone lain boleh kot? ok maybe korang suka macam update entry pasal makanan ke? tempat yang korang pergi ke? and korang nak update entry korang yang very the latest ke kan? contoh macam i yang selalu lupa nak update blog then all the pictures semua terperap dalam camera and phone.



so macam yang korang tengok gambar diatas, gambar envelope tuh kan? korang klik dekat that envelope then korang taipkan password korang dekat kotak yang disediakan.. mcm yg i tulis
'cnth : miamelia12.___________@blogger.com'..

then once dah success korang akan dapat notification dekat ur bb mail tapi kadang-kadang tak dapat gaks. buat muka kerek je kalau tak dapat..hehehe..

kalau nak update/publish blog sekali ngan gambar buat melalui your bbmail..yer larh macam nak update pasal tengok harimau beranak ke terus nak update ke blog ke kan? so ikut ajaran i neh.



Bagaimana nak upload gambar dalam blog???

1. pilih gambar yang korang suka..(macam mak harimau tengah tarik nafas nak teran).. press OPTION> SEND >EMAIL

2. dia akan jadi draft email..lepas tu sila taip link email blogger korang kat ruangan yang disediakan yang

cth: TO: miamelia12._______@blogger.com

3. SUBJECT tu letak la tajuk entry korang macam 'Mak Harimau penat meneran'

4. kat bawah subject tu taip la entri details korang..cerita larh pasal mak harimau bengang bidan kampung datang lambat ke ape ke kan? ikut korang larh..


Lastly, selamat mencuba!

17 May 2011

Sarawak, Here I come!

2 days later pas i pergi ke PD, then my family wat trip to Sarawak. Actually kitorang pergi cuz follow PKNS footballer ade game kat sana against Sarawak. memang best larh kan. we'ols g sana 3hari 2 malam and of cos 1st time naik flight. Best sangat! tapi yang tak best nyer aku mabuk kot?? siap makan Nasi Lemak atas flight ok!

view from atas kapal terbang. huhu. belum berlepas lagik. just rasa jakun je. all the footballers at the back. me dapat duduk tepi tingkap. yeay!!


nak tau i pergi ngan siapa? harus my parents! and this trip was sponsored by them! thanks all. lepas neh kita jalan lagi okies?


nak tengok view from atas? actually me dah mabuk dah time tuh. siap tidur tapi tak tidur. pastu dengar lagu bagai and bila dah landing. yeah!!


and sampai2 all the footballers kena pergi training at stadium sarawak and my family terus pergi shopping. hahaha. terus order kek lapis 50 bijik. banyak kan?? senget2 kapal terbang tuh nak bawak.. kidding! jom layan gambar sat.

neh abah and ibu berlatarbelakangkan sungai Sarawak. tengok gaks mane larh taw ade buaya. cuak gaks! isshhhh....and weol duduk kat Harbour View which is ok and satisfied! korang should try kalau uols pergi sana.
this picture masa weols nak pergi beli kek lapis kat rumah Dayang Salhah. memang terbaik. macam nak datang raya je!! banyak giler kek yang boleh rasa. hahaha. datang dengan all the footballers terus habis semua kek tapi makcik tuh untung larh sebab average sorang footballer beli sampai 10 kek. 1 kek dah RM10.00 kalau 10 dah berapa tuh? kan?

masa neh banyak lagik, datang je budak bola terus habis. yeay!! hahahaha. refill lagik makcik ye...

neh depan pintu masuk Stadium Sarawak. my mom and wife coach zuraimi. panas giler kata sini. seriously panas tapi yang bestnyer bus weols yang bawak PKNS's footballers di escort by polis Sarawak. gile arh! laju and boleh langgar lampu merah. thanks pakcik polis and the game PKNS menang 3-0. sarawak macam ape je main? nak gaduh je. tak bagus betol. suruh buaya baham baru tahu! hehehe. ok larh tuh je citer dia! memang terbaik! and nantikan holiday kami ke Kota Kinabalu Sabah!!!!