30 November 2010

USB Cable

bongok lah USB Cable camera boleh hilang pulaks. nak kene tunggu weekend larh camneh nak cari kat LOwYatt. cari kat carrefour sri petaling, takde pulaks. sengal betol. nak pakai hp camera memang tak pegi lewr sebab gambar tak lawa. Blur je perginya......adesss...so banyak entry yang pending post tau tak??!!



testing2...neh dengan anak sedara kat PD in the toilet and dea patut nyer panggil aku makcik or auntie (panggil auntie mimi ok..no makcik-makcik)..tapi dea panggil kak mimi. ok larh kowt. dea neh hebat menyanyi tapi pelat sikit...banyak huruf T. contoh dia nyanyi ' Taaauuu telah tauhhh..tauh tali kuuu..tiata luang di hati buatmu...;' lagu by alyah...hahahaha...ok2 nati tunggu post yang lain2 yer..TESTING jew neh..tunggu beli blackberry larh yer...hahaha

26 November 2010

Alhamdulillah.

its been 2 weeks since that tragedy. it was a nightmare. a truly nightmare. (apekehal tetiba nak speaking? budget ape?) ok..entry before this pon ade citer pasal kes aku and khairul akmal. then dalam masa seminggu neh aku dok pujuk dia (giler mimi neh! chaiyok2!)

and now alhamdulillah. aku and dia dah ok. and kami nak start all over again. and thanks to him yang bagi aku 2nd chance. thanks sayang. and aku pon nak berubah dah, taknak macam dulu...nasib baik tak bernazar...kalau kami baik aku nak botakkan kepala. OMG, kalau ikut kepala aku tak betul..mau aku buat gaks...teros khairul tinggalkan aku..hahaha.. so ada a few people yang aku nak berTERIMA KASIH sebab makes me calm and tenangkan perasaan aku yang giler neh..and jugak tolong aku tak kire pukul bape pagi. damn appreciate that! Allah SWT je yang taw nak balas budi kalian. and yang mendoakan hubungan kami. terima kasih banyak. saya sayang anda semua..Nak thanks to...


my familia yang banyak bagi support and nasihat. my ibu yang marah pasal my attitude towards him masa pagi kejadian, masuk telinga, naik atas kepala, semat betul2. my abah yang relax tapi bengang dengan my attitude but remain calm, TQ for your understanding, my brothers yang giler mereport to En Khairul Akmal pasal what i've done. huh! selalu kena marah that time and en khairul hate me so much for a week!



eyka and atiqah yang banyak bagi support suh sabar and tenang. tapi tak tenang because of khairul ader tournament dekat Kedah. so thanks to both of u yang tak jemu-jemu bagi nasihat and sanggup melayan FB, SMS, call kak mimi. damn appreciate that.



aan or nama penuh dia is Farhan. member poli Kerol, budak ragbi. Sorry kacau kau pukul 3-4 pagi camtuh because nak mintak teman ke Merlimau but kau kena buat something then aku just mintak direction to Merlimau and kau dengan penuh gigih bagi direction dalam SMS dengan berjela-jela. giler arh! walaupun kau suka mencarut tapi ade baik nyer...hehehee...thank you so much aan.



EYDA. one of his classmates, actually tetibe tergerak hati nak PM dengan dia in FB, then lama2 jadik sedih plak cuz dia tetibe tersedar yang dea dah banyak buat bf dia like i did. Nasib baik sedar dulu, kalau tak sure u pulak PM i sambil nangis-nangis. hehe. and ada 1 statement yang buat aku touching gila because dia cakap dia ingat khairul neh jenis nakal tp masa bulan puasa tuh, dia sanggup ulang alik dari Muar to Merlimau semata-mata nak tolong mak dia berniaga. Yess, my dear, he is such a nice guy. undeniable. even my parents luv him. rajin giler. thanx erk cuz dengar luahan hati i. TQSM.


Mell, boleh dikatakan dia memang BFF aku. sanggup dengar aku call sambil nangis neh. then dengar aku cakap kat Jambatan Putrajaya..tetibe menjerit..'ko buat ape kat jambatan????!!!' chooyyy...ko ingat aku apew? nak terjun? x reti berenang ler..tetibe buaya makan kang. takmo larh!! tapi thanks larh sebab kau sanggup neh nak teman aku pegi Muar, sekali tak jadi. sorry weh.....spontan sangat. hehehe...dah berangan nak makan mee bandung muar.. Thanx erk tolong aku.



yang depan duduk tuh nama dia Wan. yang belakang tuh tak kenal maybe bodyguard and driver dia kowt? hahaha..dia neh nak tolong pergi Muar, sebab dia dekat jew dengan umah Kerol. so konon-konon nekad nak pergi muar with my besties Mel. and actually tak pernah pun msg si wan neh. kire buat-buat berani je demi insan kesayangan. tetibe si wan neh keluar statement camneh 'korang gaduh lagik kew?' Terkedu aku time tuh. just cakap...hehehehe jer. thanks to him gak lewr cuz nak melayan perempuan jiwa lara neh..hehehe


Lagik nak thanks to sape erk? takde pic larh u guys...tp mostly nak thanks to YUS kawan kerol since form 1. dia memang banyak bagi nasihat. dia cakap tuh buat aku lega gilerrrrrr...tak setenang orang lain cakap. sorry larh awak, picture awak takde. tapi takpe..cakap awak saya ingat sampai sekarang.

thanks to yang banyak mendoakan and bagi kata-kata semangat to me. Jasa korang akan ku kenang sampai mati. Ejad the diva, Johana, Fatin, Kecik, Shahrul. thanks sesangat. korang ROXSTAR! Doakan kami sampai bila-bila. AMIN~~~~ >.<

19 November 2010

Saya Mintak Maaf. Saya nak Berubah.


dah 20jam aku dah tak tido. hahaha. sebab semalam khairul mintak break. OMG! tataw nak buat ape dah time tuh. Nangis jangan cakap larh.then khairul pulak nekad gile nak break. dia kata salah dia because of perangai dia. tapi aku cakap lah, bagi lah aku peluang. tapi dia taknak. lagi larh meratap hiba kot? sayang sangat kat dia. dia cakap if aku bukan dengan dia, aku boleh happy dengan orang lain. HELL NO. hidup aku just ade dia je. takde orang lain. then kitaorang relax and dia pun tido. then 1 malam aku tak tido. SUMPAH tak tido. rasa aku every hour aku bagi message kat dia. and aku try nak tenang. and decided nak pergi merlimau. tuhan saja yang tahu kalau boleh time tuh jugak aku nak pergi merlimau. and 1 of his friends siap bagi direction nak pergi merlimau lagik. thanks to him (A'an). appreciate that. and also his sister yang makes me calm.thanks eyka..tapi still tak boleh tido. and last-last jam dah pukul 5:30pagi. orang takbir raya lagik. sayup jew..terus teringat kat arwah nenek. miss my late grandma. i do love her. sampai sekarang still teringat rasa masakan dia. SUPERB!then aku pun nekad nak pegi merlimau pagi tadi. then message khairul suruh dia tunggu sana cuz aku neh selalu sesat. hehehehe. then tetibe fikir nak topup. lepas sembahyang subuh nak pergi bank.tetibe wallet hilang. adess puas cari..sampai mak aku bangun. mak aku tanya ape cerita kami neh? tengah-tengah borak..khairul call. dia suruh aku call balik. dia tak kasi datang, tak tau nape? tapi dia cakap kat my mom, dia takde perempuan lain(SYUKUR SGT). just dia tak dapat nak focus kat aku cuz now dia busy main hoki. so dia tak boleh nak ada komitment tuh sekarang. tapi dia kata dia dah okay and kami continue our relationship which is aku rasa lega sikit. but still dia nak cakap 'i love u', 'sayang awak', 'windu awak', and 'muuaaahhhxxx'....so aku okay. tapi takut hati dia berubah. please don't take him away from meh. He's my LOVE. so now aku nak admit and nak mintak maaf for a few things to him.

* saya mintak maaf kalau saya selalu maki,marah or tengking awak. saya tahu saya memang jenis panas baran. suka marah awak tak bersebab. saya salah. maafkan saya.

* saya mintak maaf kalau saya selalu mencarut cakap macam-macam. saya tahu awak tak suke and awak pernah tegur saya. Tapi saya degil. saya budget saya bagos. saya salah. maafkan saya

* saya mintak maaf kalau saya tak layan awak macam maner sepatutnya seorang gf layan bf dia. saya ingat awak tak kisah, rupanyer awak makan hati. saya salah. maafkan saya.

*saya mintak maaf kalau saya selalu desak awak or tak faham penat awak. saya tahu awak penat tapi saya selfish suruh awak balas message saya walaupun awak penat. saya salah. maafkan saya.

*saya mintak maaf kalau selama neh saya selalu fitnah awak kata awak ada gf lain. padahal awak takde pun buat macam tuh. saya je yang selalu buat awak macam tuh. saya salah. maafkan saya.

*saya mintak maaf kalau saya suka banding-bandingkan awak dengan ex saya yang lain. tapi awak tak pernah pun cakap ex awak yang lain kat saya. saya je yang terbaik kat mata awak. saya salah. maafkan saya.



### walaupun macam tuh, hati saya, jiwa saya, hidup saya, just ada khairul akmal bin khuzir je. takde orang lain. sebab bagi saya. susah nak cari salah or cacat cela nyer seorang yang bernama khairul akmal bin khuzir. dia matang, jujur, boleh bimbing saya, pasangan waktu susah and senang, gelak and menangis. susah nak dapat orang macam dia. JUJUR.



SAYA BERJANJI YANG SAYA NAK BERUBAH DARI SEGI PERANGAI, PERBUATAN, PERKATAAN,DAN SEBAGAINYA SEBAB SAYA TAK SANGGUP NAK KEHILANGAN ORANG YANG BERNAMA KHAIRUL AKMAL KHUZIR. DOAKAN KAMI BERSAMA SAMPAI KE AKHIR HAYAT! AMIN.

18 November 2010

kenangan masa mula-mula couple


* time neh aku mula-mula couple dengan dea. in love sangat. but now? i don't know. just praying for this love. i do love him.


mia_girlie86: syg
spongebob_krol09: syg wat pe 2??
mia_girlie86: mak pggil plaks td.
mia_girlie86: juz nk tnye kete ader minyak kew tdak jew?
mia_girlie86: pnat nak trun katil taw x???!!
spongebob_krol09: owh wat pe..
spongebob_krol09: eheeh
spongebob_krol09: trun katil pown pnt..
mia_girlie86: hehehhe...
spongebob_krol09: ihihihi
mia_girlie86: watpe meh?
spongebob_krol09: xde wat pape..
spongebob_krol09: juz tgk hi5 jerk..
spongebob_krol09: ngah paham kn..
spongebob_krol09: ehehe
mia_girlie86: lorhh..
mia_girlie86: hi5 tuh kte juz msuk 4 approve jew
mia_girlie86: wkwkwkw
spongebob_krol09: ahahah
spongebob_krol09: thu xpe..
mia_girlie86: tuh page lesbo sy..wkwkwkw
spongebob_krol09: eehheh
spongebob_krol09: \wow..
spongebob_krol09
: ish2..
mia_girlie86: elek arhh....
spongebob_krol09: ehehhe
mia_girlie86: ahahahha
spongebob_krol09: awk kate nk out.
mia_girlie86: x jadik cuz btt3 dah full n sy ley bwk laptop atas katil..heh~~
spongebob_krol09: owh yeke..
spongebob_krol09: eheheh
spongebob_krol09: sye indu la awk...
spongebob_krol09: indu sgt2..
mia_girlie86: indu ngan sapekah?
spongebob_krol09: indu kat awk lorh syg..
spongebob_krol09: AMELIA
mia_girlie86: taw x ader lagu tajok amelia...KRU nyanyi
mia_girlie86: nak gak mentioned neyh
spongebob_krol09: xthu la..
spongebob_krol09: sye xlyn kru..
spongebob_krol09: eehe
mia_girlie86: huh!
spongebob_krol09: syg ngah tgk pe 2??
mia_girlie86: tgk laptop
spongebob_krol09: de pe kat laptop 2..
mia_girlie86: mcm2 ader
spongebob_krol09: ihihihiih
spongebob_krol09: de pe..
spongebob_krol09: nk thu ley x??
mia_girlie86: taw pew?
spongebob_krol09: awk mrh kat sye ea..
mia_girlie86: mrh pew?
mia_girlie86: org dh msuk air neyh...
spongebob_krol09: msuk air..
spongebob_krol09: npe ngantok ke..
mia_girlie86: adew kew?
mia_girlie86: apew?
spongebob_krol09: de pe??
mia_girlie86: xde pape
spongebob_krol09: ait pe lla kita megarut nir..
spongebob_krol09: eehhe
spongebob_krol09: awk send pe???
mia_girlie86: taw xpe....
mia_girlie86: mgong jew k.A neyh
spongebob_krol09: kira termsuk awk la knmging..
mia_girlie86: sy ok sket
mia_girlie86: khairul akmal jew
spongebob_krol09: kira termasuk awk la kn mgong.
mia_girlie86: x...tipu2...
spongebob_krol09: no la khairul+amelia lorh..
mia_girlie86: juz khairul akmal jew..
spongebob_krol09: sme2 mgong
spongebob_krol09: uhuhuhh
spongebob_krol09: =))
mia_girlie86: xmo...
mia_girlie86: kamu jew
mia_girlie86: L-)
mia_girlie86: Lambat macam siput.
spongebob_krol09: x......
spongebob_krol09: lau sye libat awk pown kena libat gak..
spongebob_krol09: uhuhuhhu
spongebob_krol09: =;
spongebob_krol09: :))
mia_girlie86: but y?
spongebob_krol09: Penat lah brother...
spongebob_krol09: Wei, lei hai pin tou ah?
spongebob_krol09: tpi pe awk..
spongebob_krol09: xphm...
mia_girlie86: xpe lewr...
mia_girlie86: yus maner
mia_girlie86: sbok tnye yus plaks...wkwkwkw
spongebob_krol09: ane kat dpn laptop dye..
mia_girlie86: owhh...
spongebob_krol09: 2 la bf sendiri xtye..
spongebob_krol09: eheheh
mia_girlie86: mls arh tnye psl bf kte
spongebob_krol09: npe lorh..
spongebob_krol09: xnk cte ke kat sye..
mia_girlie86: dea kejam plaks
spongebob_krol09: kongsi2 la cte..
spongebob_krol09: ihihihihi
spongebob_krol09: ish2..
mia_girlie86: dea tuh kejam
mia_girlie86: ader kew ptt kata kte mgong
mia_girlie86: dea jew dh larh mngong
spongebob_krol09: alah sme2 jerk mgong..
spongebob_krol09: ahaha
mia_girlie86: tgk tuh...
mia_girlie86: dea jew yg mgong lorhhh
spongebob_krol09: alh awk gf dea..
spongebob_krol09: so awk ngan dye mgong..
mia_girlie86: xnak...biar jew larh bf sy jew mngong
spongebob_krol09: ske aty awk lorh..
mia_girlie86: gler bf sy mrh lorhh...
spongebob_krol09: 來嘛~~親一下....嗯~~~~~嘛...
spongebob_krol09: ane awk thu..
mia_girlie86: dea dh ckp ske aty tuh
spongebob_krol09: owh yeke..
spongebob_krol09: awk tkot xkhlgn dye..
mia_girlie86: x pown....wkwkwkwkw
mia_girlie86: sy xnak kehilangan dea lorhh
mia_girlie86: sy syg dea sgt2...
spongebob_krol09: so sye psn awk..
spongebob_krol09: baek awk jage dye lelok..
mia_girlie86: nape plaks?
spongebob_krol09: bab dye agi syg kat awk..
spongebob_krol09: lbh dr segala yerk..
mia_girlie86: taw....
mia_girlie86: tp sy slaloo saketkan ati dea...
mia_girlie86: hukhuk....
spongebob_krol09: mane awk thu???
mia_girlie86: sy rs larh...
spongebob_krol09: awk xley rase2...
spongebob_krol09: nmpk cam awk x syg dye..
mia_girlie86: sy syg dea lorhhh
mia_girlie86: awk ym ngan sape lg?
spongebob_krol09: ngan awk sowang jerk..
mia_girlie86: jgn tipu
spongebob_krol09: sumpah..
spongebob_krol09: awk ym ngan spe agi..
mia_girlie86: cuz kat sini tulis typing msg tp xde pown
spongebob_krol09: awk xde mcj ngan sape2 la ea..
mia_girlie86: nape?
spongebob_krol09: xde pape lorh..
spongebob_krol09: syg awk..
mia_girlie86: syg awk gaks....
spongebob_krol09: awk sabtu nie cam neq..
mia_girlie86: tataw lg...nk jumpe kat maner???@ bj rite?
spongebob_krol09: yurp.....
spongebob_krol09: tpi awk xcomfirm agi,,
mia_girlie86: taw...
spongebob_krol09: lau awk de keje ke @ adeq awk de game..
spongebob_krol09: xpe lorh..
mia_girlie86: ari jumaat sy gtaw keh?
spongebob_krol09: ehehe
spongebob_krol09: 0k jumaat t sye tggu awk comfirm kn..
mia_girlie86: okies...
spongebob_krol09: lau de keje ke bgth taw..
mia_girlie86: baekk syg.....
spongebob_krol09: sye da indu sgt2 kat awk...
mia_girlie86: hakhak....tros langgar dinding
spongebob_krol09: ait selamat lggr tembok..
spongebob_krol09: jgn jth katil sdh..
spongebob_krol09: ahahahahha
mia_girlie86: ske plaks...
spongebob_krol09: biar lorh.
mia_girlie86: noL FenDy: wow?
EnoL FenDy: in luv???
sunshine^lolita: ha??
sunshine^lolita: u tgk maner?
EnoL FenDy: tgk pe?
sunshine^lolita: in luv pew?
EnoL FenDy: u laa
sunshine^lolita: then?
EnoL FenDy: in luv wit who?
sunshine^lolita: hockey player
EnoL FenDy: hockey???
EnoL FenDy: not footballer
sunshine^lolita: tuh lorhh...
sunshine^lolita: hockey player..
sunshine^lolita: dak uitm
EnoL FenDy is typing a message.
EnoL FenDy: POYO je
sunshine^lolita: hahaha
sunshine^lolita: tuh larhh
mia_girlie86: mmber owg tnye
spongebob_krol09: owh awk ym ngan kwn awk..
spongebob_krol09: ehehe
mia_girlie86: dea tetibe tnye
spongebob_krol09: owh..
spongebob_krol09: rmai ke tye pasl kita nie syg.
mia_girlie86: popular plaks...wkwkkw
spongebob_krol09: malu sye..:">
mia_girlie86: eleyh...syg btt3 nak out dh...
mia_girlie86: kte off9 keh...
mia_girlie86: rmai dh msg neyh
spongebob_krol09: wokey syg...
spongebob_krol09: ptt la nk off line..
spongebob_krol09: ok2 gi off 2..
spongebob_krol09: t anto mcj kat sye..
mia_girlie86: baekk
spongebob_krol09: k luv u so much..
spongebob_krol09: eemmmuaaahhhhxxx.
mia_girlie86: luv u too
spongebob_krol09: miz u syg......
mia_girlie86
: miss u too baby

04 November 2010

Hati gundah sekejap




banyak benda yang berlaku sekarang neh. tak faham kadang-kadang dengan manusia. tak sangka ada je manusia yang sanggup tindas orang lain untuk kepentingan sendiri. Nak mengejar pangkat, kedudukan, harta. pelik manusia neh. tapi yang lebih memalukan orang melayu kita sendiri. DAMN.

kadang-kadang kita kesian dengan orang yang ditindas tuh. tapi nak buat camne? kita setakat kuli makan gaji je. aiyoo..politik.

arituh almost lagi sekali aku and kerol nak break. hahaha..(memang we'ol ske pun) pasal ape erk? pasal dia lebihkan kawan dia daripada aku. so aku agak bengang gak arh. teros mintak break bertalu2. then yang tak boleh blah nyer. kerol ley wat bodoh je dengan aku. dia malas nak layan. kesengalan. tapi at last macam biasa larh. i love u balek..hahah. tak gitu mak hayam?????!!!