19 October 2010

Bila orang merisik.


OMG. dengar title tuh pun dah cuak kan. aishh. tapi neh yang terjadi kat aku semalam. gila weh. terkejut gila. and my auntie yang sibuk nak interrupt into my personal life, oh please, back off! I've got someone in my life and u knew about him. How long i've been with him? ALMOST 2 YEARS!! so please, i know how to handle myself. i love KHAIRUL AKMAL BIN KHUZIR.no doubt. and YES! aku sanggup tunggu dia! no matter what! my maklong cakap that guy baru je lost his mom. and now he is ready to get married. and umur that guy 31years old.duduk dekat TTDI. kerja in IT line. Singaporean. ape ke jadah laki neh? desperado di amor kew? ouh tidak. yang peliknya that guy taknak bertunang whatsoever (ikut adat) oh tidak! so my answer would be NO. the reasons why? meh nak habaq (cerita)

a) Im so in love with KHAIRUL AKMAL BIN KHUZIR. He's the only one for me now. Dia je yang tau i jenis yang macam mane. yang tahan ngan perangai, makian, bebelan aku. yes. i do luv him!

b) Tak pernah kenal that mamat. nama pun taktau. muka pun taktau. suara dia sengau ke? rambut botak ke? (nak kena apply yun nam haircare pulak!)

c) I hate singaporean. seriously! entah lah. yang dekat malaysia pun tak ajak2 kawin lagi. hahahaha.

d) Im not ready yet. masak pun tak pandai! nak buat air milo pun fikir 40kali. malas larh sebab nak kena bangun, then tunggu susu kuar dari tin F&N tuh.




so to that guy, SAYA MINTA MAAF. SAYA TAK BOLEH TERIMA LAMARAN AWAK sebab saya tak sedia nak jadi isteri kepada seseorang yang tak kenal sebab bagi saya cinta, kenal hati budi tuh penting dalam 1 hubungan yang nak ke peringkat seterusnya. (napa jiwang neh?)


to KHAIRUL AKMAL. saya sayang awak. takde orang lain selain awak je. Luv u so much sayang!! huhu.

17 October 2010

Cousin's Day Out.

Mula-mula this plan pun spontan je.my cousin si Alya tuh text aku masa tengahari. kata diorang nak gerak pergi Wangsa Walk. nak main bowling and karaoke. so we decided nak pergi because before this pun we'ol tak pernah pergi. and yang pergi ibu and mamat. and for sure kitaorang sesat sebab tak pernah pergi and tempat tuh macam ke dalam sikit. memang tempat tuh quit besar juga. and nasib baik abang nazri ada so dia yang bawak kami semua. and 1st place kami pergi dekat tempat bowling. ramai lah pulak kan? and masa tuh anak2 saudara yang tengah main. biasa lah. then si mamat lapa pulak. kena cari tempat makan. so mamat belanja makan at Subway. best gaks. besar sandwich dia. so nati dating with khairul akmal. nak makan at situ larh sure dia suka. ahhahaha. and then start larh game di antara alya, kak ina, kak ato, mamat, ibu, n mimi. hahaha. and me. dah tentu2 takkan menang larh. hahahaha. dengan ada nyer cheerleader...lagi kalah aku dibuatnya. adesss...'kaco focus mak jew uollsss neh!!' tengok larh piccies orang-orang yang join...ooh lupe. tak dapat nak join karaoke sebab hari dah malam kan. huhu. ok piccies.



mamat and cousins..












from left : kak ato, kak ina, alya.
at the back : my mom (first time dia try main bowling.)











me and shafiqah.

16 October 2010

ROSSA - Perawan Cinta




'Best Song Ever'

yeah. dah boleh berblog balik.

baru boleh berblog balik since dari sebelum puasa tuh sampai sekarang!lama giler. hampir lah jugak nak jadi giler...tapi dapat diselamatkan lagik. hehehehe...so sekarang dah pun habis bulan ramadhan and bulan syawal. seperti biasa memang failed nak penuh puasa. ehhehe.tapi best tahun neh sebab dapat RM RM RM! yeah. dapat duit arrears. so lepas larh sosak di dado neh ha.. hahahhaa... alamak, nak kena get ready by 4:30pm. kena meet all my cousins nak berjimba kata dorang. hey..mak tak gaji lagik nok. hehehe...ok kasi tengok picture raya dulu with my adik. izz.



SELAMAT HARI RAYA ALLS. eventhough dah habis syawal kan? hehehe. miss the blogging world!!