25 July 2010

Soalan Lazim : 'Mimi, bila kau nak kahwin?'

The Ugly truth~

okay, soalan-soalan macam neh memang selalu disoalkan kalau orang-orang biasa jumpa orang GLAMOUR macam mak neh dekat majlis-majlis kahwin, melawat kawan sebaya beranak, atau pun di tempat-tempat awam. Entah lah kenapa mereka selalu tanya soalan-soalan lazim macam tuh. adess. Memang lah umur aku dah tua tapi mak kan nampak macam very the sweet 18. so tak perlu lah nak tanya soalan-soalan macam tuh. nak tahu kenapa sampai sekarang mak tak kahwin-kahwin lagi? nak tau? okay, now i tell u..

:: sebab i still tak jumpa hartawan berjaya dekat Desa Tasik neh or kawasan-kawasan sekitarnya tapi umur dia hendaklah tidak lebih dari 25patah perkataan. hahaha. 25TAHUN lah..

:: Susah nak cari lelaki yang boleh bagi i SEBUAH RUMAH LENGKAP DENGAN SWIMMING POOL AND BILIK ALA-ALA PANGGUNG WAYANG, SEBUAH KERETA MERCEDES BRABUS juga dari Desa Tasik neh dan kawasan sekitarnya.

:: Badan ala-ala Cristiano Ronaldo or Jacob Black from Twilight, muka ala-ala Sergio Ramos dari pasukan Sepanyol yang menang World Cup tuh. Ooops lelaki tersebut perlu mempunyai Piala seperti World Cup itu juga. :)



p/s : haaaa. ada ke orang yang macam tuh dekat Desa Tasik? That's Why lah mak tak kahwin lagi. Sebab I've been waiting people like this. hahahha.



The Real Truth~

Bukannya tak nak berkahwin. Tapi dari segi financial pun tak berapa stabil and i tak nak ambil risiko. Tunggu kehidupan dah stabil and takde lah nak masam muka kalau duit tak cukup nak beli topup and syampoo pulak habis and kena beli sendiri (perumpamaan sahaja). Lagi satu umur pun baru 24tahun. Banyak perkara yang perlu dibuat sebelum berumahtangga contohnya pergi clubbing mabuk-mabuk, hisap rokok bersama-sama. haha. takde lah, tak kuasa mak nok. mak bukan jenis yang ala-ala perempuan sesat jalan tuh. banyak benda yang i kena contribute to my family. Perlu dan perlu. Undeniable. In fact, my boyfriend pun still studying and dia baru je umur 20tahun. Give him a chance to get what he want in his life. so NO RUSHING in our relationship. just chill and relax. sampai masa and jodoh. i akan berkahwin juga. dengan siapa? only God knows :)

2 comments:

khairul akmal said...

citarasa sgt tggi..
huh!...

PriNcEsS HouRS said...

eh impian dan cita2 toh kna adew taw..hahah