31 July 2010

Kenduri Tahlil

Memang jadi tradisi our family kalau tiap-tiap nak masuk bulan puasa, kami akan buat kenduri tahlil and doa selamat. And aku pun dah apply cuti hari jumaat lepas. And kami pegi pasar dekat Chow kit. Giler arh. banyak giler kena beli taw. and antara yang aku beli is...


murah je bunga-bunga neh. RM 1.00 untuk setangkai.

so bermulanya kesibukan kami untuk kenduri, korang layan je lah yer picture-picture nya. baru kenduri tahlil.belum kenduri kahwin mak lagi. adess..kena persiapkan mental dan fizikal neh. baru lah boleh kahwin. neh baru potong bawang sikit dah nangis-nangis macam hero hindustan kena pukul dek bapak perempuan tuh yang tak kasi mereka berkahwin disebabkan kerana taraf mereka. hahaha. panjang betul imaginasi aku. hahaha. so happy tengok picture.


neh semua family aku yang perempuan. and termasuk Mak Su Aya aku [pakai baju warna hitam]




udang yang dah siap dikopek kulit by me, kerol, mak ngah and my mom. 6kilo kami kopek!


neh untuk goreng sayur [cakap macam pandai masak pulak aku neh]


rumah yang telah dilapangkan. Thanks to my neighbour yang bagi kami tumpang barang-barang.


sambal udang by mak long and ayam masak lemak cili padi by my mom = TERBAEK! :D


kari daging ala-ala arwah atuk punya masakan. lagi terbaik. Miss my Late Grandma.



tengok orang yang penat neh. hahaha.. kesian dia kena buat kerja macam-macam. Thanks sayang. Awak baik sangat~~ :)

No comments: