18 July 2010

Cinta Pertama



Rasanya semua orang ada cerita pasal cinta pertama. aku pon ade jugak ok. (hahaha..berlagak sikit lah!) cinta pertama aku bermula masa aku umur 18 tahun. (serius masa sekolah tak bercinta, kunun nak focus study..taik larh! haha) Cerita ia macam neh. actually aku minat dengan member dia. sumpah! minat gile! sebab dorang neh player bola. (so aku budget ala-ala victoria beckham? awek peter crouch ke apew tapi bf main hancur. hahaha). Kawan dia tuh memang handsome lah. undeniable. selalu jumpa kat pasar malam. selalu berdebar-debar je kalau jumpa mamat tuh. sekali habis je SPM. aku pon rapat dengan kawan mamat handsome tuh. aku nama kan kawan mamat handsome tu sebagai K(bukan nama sebenar atau bukan nama dalam IC). K tuh okey lah, sebab dia baik, selalu tolong aku semua. and very caring u know? (masa tuh takde apa-apa feelings pon, sebab feeling aku terlebih dekat mamat handsome tuh :B). Selepas beberapa ketika, si K tuh macam treat aku lain sangat. ntah larh? tapi masa tuh just buat bodoh je sebab bab-bab macam neh, malas nak fikir sangat?? (macam demand lah and budget kau cun ke amelia?) haha. sekali dia meluahkan isihati dia kat aku. waahhhh!! sangat sesak nafas aku masa tuh. tapi akak control ayu je lah!! and last sekali we declared as a couple. haaa. FINALLY! kami couple just selama 1 tahun 7 bulan je (if i'm not mistaken lah). masa couple tuh rasa macam konon-konon couple of the year dekat perumahan polis neh. kemana berdua je pastu round-round naik scooter dia. and support dia dalam bola dia tuh.(kan aku victoria beckham dia? time tuh je lah!) TAPI. hati aku still minat kat kawan dia. suka sangat lah weh. masih handsome tau kawan dia!

Tapi sekarang neh, kami dah pun ada life masing-masing. Dea pon dah kahwin. Oh, nak tahu kenapa kami broke up? aku pun taktau. tapi ada lah cerita disebalik benda-benda neh. and melibatan orang yang anti dengan kepopularan aku (popular ke?) and kami pun ego sangat that time sampai nak discuss pasal hal break-break pun taknak! to that person, thanks for everything you did to us. lagi pun kami muda sangat masa tuh. so, banyak lagi yang kami kena belajar dalam hidup masing-masing. And dia pon dah berbahagia dengan isteri dia. and me, with my Khairul Akmal. We love each other. Me and si K pun still berkawan baik lagi. and tak lupa juga, kawan K yang handsome, tak lagi handsome sebab perangai dia tuh
BAIK SANGAT
so, there's no more heart feeling towards him. huhuhu.

so tuh lah cerita my first love, Korang ada? aku ada......huhu



p/s En. Kerol jangan nak terasa. sensitive betol!

2 comments:

PriNcEsS HouRS said...

cam aku taw jerh sape dia...hahaha

Amelia Zainudin said...

kau taw kew?? auuuww...malunyer mak nok!!