25 June 2010

Hari bertemu Family Khairul Akmal

herm. tanggal 30hb May. "tercipta satu lembaran sejarah...(teros nasyid neyh) i jumpa family si dea...bkn jumpe actually. terjumpe ok. me and khairul decide nak pergi tengok hoki final at Stadium Hoki Jalan Duta. impian i nak tengok Faizal Ashaari aka Abe (kerol ckp panggil dea abe because dea one of Kerol's junior masa dekat Sekolah Sukan Bandar Penawar) so i pakai larh short pants paras lutut ok. kalau sampai paras punggung. i kene langgar dengan Khairul Akmal Khuzir tuh. so far tak pernah pakai larh. HARAM KEJADAH. so siap pakai kasut crocs ok. nak tengok?



ok neyh kaki pakai kasut crocs khairul akmal.. hehehe. happy sangat time neyh sebab kerol macam popular pulak sebab ramai yang kenal dia as EX SSBP. tapi memang muka khairul time tuh pon macam bangga je junior datang nak salam. budget SSBP idol? heyy..jangan salam dia! hahaha. tapi awek kerol pon macam gile glamour jew. hehehe [masih happy]. ok tetibe i tengok all SSBP's student yang sukan hoki sume ade kat sini. ehh..dorang naik ape? i fikir dalam kepale. lantak larh taknak amek port [still happy sambil goyang2 kaki]. and tetibe khairul akmal mintak my hp. i tanya "nak watpe?" kerol jawab "nak call ijat..dia ade kat sini.." i was like, "haaaaaa, adek awak ade kat sini?" kerol tanya balek "kenape??" muka dia macam a bit confused. i just cakap "nothing". and kami pon cari tempat duduk, and pandang sebelah, kerol cakap "eh, cikgu BM saya??!!" then terus tegur2. then soalan cikgu tuh tanya kat kerol yang wat i rasa macam bengong.."orang umah ke?" sambil tunjuk dekat i yang tadi macam rasa heaven sangat.erk...heeyyy..tolong sikit yer cikgu BM. I gf dea ok. orang umah tuh bunyi macam i dah tua sangat. agak2 larh. sengal! cikgu BM i lagik bagus! huh! then kerol cakap that he want to meet his brother.so i just said "ok my dear!" [cuak sikit].. then 10minutes later, dia datang balek kat i sambil sengih2. dea bagitau macam neh "ayah saya on the way datang sini" i pon terus pandang dea sambil mencari kejujuran di sebalik mata itu (ayat novel kan?) pastuh, i tanya larh "tipu larh tuh...menipu jew awak neyh.." dia cakap "tuh larh saya pown tataw. dik ijat yang cakap" i was like 'mampus aku neh!' then i tanya lagi " ayah awak sorang ke?" kerol just jawab "entah?" so i just continue do my things. dengar lagu, tengok orang, mamat hot ade ke tidak. ok2 tengok la picture kerol and adik kembar dia.



pastu tak lama selepasa gambar ini diambil, dari jauh nampak sefamily jalan ke arah grand stand tuh. sekali mata i tetibe tak rabun jauh. haaa. [mula cuak and sejuk] sume family dia ade lorh. waaaa...kerol giler sengal. adess.. mak tak mampu nak berdiri dah. rasa nak pitam je. tangan pulak panas. yes i admit yang i nak jumpe his family but not for this moments! dengan short pants. berpanas bahang, tengok hoki. ouh no! hell no! tapi nak buat macam mane, bende dah pown jadi. so just carry on je larh. his family ok. takde larh mcm a nightmare. hehe...no heart feelings. no rasa tersisih. seriously. eventho sekejap tp ok larh. takde larh i salam cium tangan then mak dea tarik cepat2. no no no..semua tuh tak berlaku langsung! :) so now i dah rasa ok, senang hati and takde dok terfikir2 larh kan. to Khairul Akmal thanks for everything. love you so much busuk.

Har

No comments: