28 June 2010

Selamat Pengantin Baru Sinar.



Geng Gagak Hitam dah pown wat reunion. masa Sinar kawen. hehehe. besh nyer dapat jumpe kak azrai balek. heheh. tak yah citer banyak. jom tengok pic.



kami nak ucapkan selamat pengantin baru buat sinar and arif. semoga berbahagia sehingga ke anak cucu.

27 June 2010

Selamat Hari Jadian Aqil


Aqil neh anak to my cousin, Aliya. So my family telah diinvite by them to attend her son's buzday. and to be exactly Aqil supposed called me as Auntie Mimi. tapi dea just panggil i mimi. huh! sangat tak sesuai. kalau nak tau semua anak2 my cousin panggil i as mimi sahaja! no auntie. no akak. MIMI sahaja. teruk betul mereka. tapi takpe. i suke je :) so ramai lar jugak yang datang celebrate his birthday. and kami just lepak2. and tanya khabar others. and me and kak aton nak buat plan trip to Bandung. huhu.. damn excited ok. memang nak kumpul duit larh kan? huhu.

Sehari Bersama Tacha.

comel kan? mule-mule je semangat tuh. pastuh pass kat my mom suh abiskan.


Ok. sure korang tak tau kan sapekah gerangan yang bernama tache? dia anak my mom jaga since dia baby lagi. memang suke sangat dengan dia neyh. comel, putih, bubbly. kire package lah jugak dea neyh :). then bile umur dia masuk 4 tahun. mak dia dapat transfer kew kelantan which is her mom is a nurse and kelantan pulak hometown mak dia. memang our family a bit sedih gaks to let her go. because we'ol memang close sangat including her sister WAWA. perangai dorang memang tahap dewa best. cakap 24hours. panggil i just MIMI je. no akak. maybe muka i sweet macam baya dorang jugak. hahaha. so this week, her mom dapat cuti for a week. and dea bawak tache n wawa ke KL. because her father still in KL(tak dapat transfer katanyer). so this week memang best larh because our house jadik kecoh sangat. siap tido kat sini lagik. huhu. and tomorrow dorang will be back kelantan again. selalunyer dorang akan balik pepagi buta around 6am because kalau dorang balik tengahari or waktu kami dah bangun. dorang akan panggil my mom and teros nanges2 sampai kelantan. Giler terok kan? so tadi i pegi keluar with tacha and my mom then singgah at Bangi Kopitiam. sempat lagi snap picture tacha nak makan ais krim. will be miss them.

order air milo. tapi tak abis. nasib baik kak mimi sayang ko.

25 June 2010

World Cup 2010 (ESPANA)

yeah World Cup just begin. tahun neh World Cup dekat South Africa. huhu. herm, so all the football maniacs akan kekurangan tidur. contoh terdekat is my family lar. Mamat tidur pukul 4 pagi. because of tengok England vs Greece yang result nyer ialah DRAW 1-1. keeper England macam tak ready jew. tangkapan bola yang kurang kemas. hehehe. Ok. talking about World Cup. of course everyone wants to know. which team that i support right? ok. team yang i support is :


yea. tengok no 15 itu? haaa. my favourite player ever.SERGIO RAMOS. hahaha. so hopefully they will win this WC.

ok. want to know the squad list? just click to this URL ;

http://www.fifa.com/worldcup/teams/team=43969/squadlist.html

SPAIN di list kan bersama2 team from CHILE, HONDURAS, & SWISS. huhu in Group H.
GOOD LUCK SPAIN! :)

Hari bertemu Family Khairul Akmal

herm. tanggal 30hb May. "tercipta satu lembaran sejarah...(teros nasyid neyh) i jumpa family si dea...bkn jumpe actually. terjumpe ok. me and khairul decide nak pergi tengok hoki final at Stadium Hoki Jalan Duta. impian i nak tengok Faizal Ashaari aka Abe (kerol ckp panggil dea abe because dea one of Kerol's junior masa dekat Sekolah Sukan Bandar Penawar) so i pakai larh short pants paras lutut ok. kalau sampai paras punggung. i kene langgar dengan Khairul Akmal Khuzir tuh. so far tak pernah pakai larh. HARAM KEJADAH. so siap pakai kasut crocs ok. nak tengok?



ok neyh kaki pakai kasut crocs khairul akmal.. hehehe. happy sangat time neyh sebab kerol macam popular pulak sebab ramai yang kenal dia as EX SSBP. tapi memang muka khairul time tuh pon macam bangga je junior datang nak salam. budget SSBP idol? heyy..jangan salam dia! hahaha. tapi awek kerol pon macam gile glamour jew. hehehe [masih happy]. ok tetibe i tengok all SSBP's student yang sukan hoki sume ade kat sini. ehh..dorang naik ape? i fikir dalam kepale. lantak larh taknak amek port [still happy sambil goyang2 kaki]. and tetibe khairul akmal mintak my hp. i tanya "nak watpe?" kerol jawab "nak call ijat..dia ade kat sini.." i was like, "haaaaaa, adek awak ade kat sini?" kerol tanya balek "kenape??" muka dia macam a bit confused. i just cakap "nothing". and kami pon cari tempat duduk, and pandang sebelah, kerol cakap "eh, cikgu BM saya??!!" then terus tegur2. then soalan cikgu tuh tanya kat kerol yang wat i rasa macam bengong.."orang umah ke?" sambil tunjuk dekat i yang tadi macam rasa heaven sangat.erk...heeyyy..tolong sikit yer cikgu BM. I gf dea ok. orang umah tuh bunyi macam i dah tua sangat. agak2 larh. sengal! cikgu BM i lagik bagus! huh! then kerol cakap that he want to meet his brother.so i just said "ok my dear!" [cuak sikit].. then 10minutes later, dia datang balek kat i sambil sengih2. dea bagitau macam neh "ayah saya on the way datang sini" i pon terus pandang dea sambil mencari kejujuran di sebalik mata itu (ayat novel kan?) pastuh, i tanya larh "tipu larh tuh...menipu jew awak neyh.." dia cakap "tuh larh saya pown tataw. dik ijat yang cakap" i was like 'mampus aku neh!' then i tanya lagi " ayah awak sorang ke?" kerol just jawab "entah?" so i just continue do my things. dengar lagu, tengok orang, mamat hot ade ke tidak. ok2 tengok la picture kerol and adik kembar dia.



pastu tak lama selepasa gambar ini diambil, dari jauh nampak sefamily jalan ke arah grand stand tuh. sekali mata i tetibe tak rabun jauh. haaa. [mula cuak and sejuk] sume family dia ade lorh. waaaa...kerol giler sengal. adess.. mak tak mampu nak berdiri dah. rasa nak pitam je. tangan pulak panas. yes i admit yang i nak jumpe his family but not for this moments! dengan short pants. berpanas bahang, tengok hoki. ouh no! hell no! tapi nak buat macam mane, bende dah pown jadi. so just carry on je larh. his family ok. takde larh mcm a nightmare. hehe...no heart feelings. no rasa tersisih. seriously. eventho sekejap tp ok larh. takde larh i salam cium tangan then mak dea tarik cepat2. no no no..semua tuh tak berlaku langsung! :) so now i dah rasa ok, senang hati and takde dok terfikir2 larh kan. to Khairul Akmal thanks for everything. love you so much busuk.

Har

Chaiyok.

Ngantok. tapi harus abiskan update blog ini. esok busy sangat. kene pegi sinar's wed. mesti pergi! harus. NGANTOK!

Melaka, here i come! :)

28 May 2010 bersamaan hari jumaat. Wesak Day so public holiday lar kan? hehe i and khairul akmal bin khuzir aka kerol aka my serizawa giler aka demam jew keje [xnak panjang plaks nama timangan dia neh ? ;)], we'ol dah pon sampai ke melaka that day. Giler heaven. yer larh before this asyik kene postponed je sebab hal2 yang tidak dapat dielakkan oleh kerol. not me. cuz i ready jew teros GO! hahaha..so memang best sangat sebab dapat pegi at Jusco Melaka. Besar gaks dari Jusco Maluri and Cheras Selatan. ehhehe. First thing we'ol buat at Jusco is LUNCH! yew larh kalau nak diikutkan, dah macam BRUNCH ok. lapa betol! we'ol singgah makan at Grill apew bende ntah namanyer. kire kene masak sendiri lar. Time ni lar i menunjukkan kepakaran memasak. haha :D. tak logik betol anak zainudin punye otak neyh. ok2. tengok dulu macam maner bentuk nyer;


neh kerol makan ayam, daging, kambing. bersemangat betol dea masak bende tuh. chaiyok syg! tapi awas! merbahaya! sangat panas batu tuh. kerol cakap susah nak dapat sebab ambil kat gunung berapi. i percaya jew. maklumlarh blur. lagi picture air sedap.


sedap larh air neyh. ia sangat larh tajam dan masam.ouh air umbra ataupown dikenali sebagai air kendondong neyh memang sedap taw. boleh membuatkan anda beratur di tandas-tandas yang berhampiran. hehe.. lagi picture sedap




ok. yang itu ayam and udang. sedap gaks. cicah black paper sos. huhu...ok2..enough tempat tuh. now kite pegi to the next place. jalan2 kota melaka. huhu.


me and kerol on the way to Dataran Pahlawan. He is my angel kentut busuk ok. :D....focus to another pictures;


pakcik beca..ouh pakcik beca ( eh mcm panggil dimas plaks..hhehehe)..tgkap gambar dari dalam kete je. hehehe.. ok2 mau lagik?


looking for a parking at Dataran Pahlawan. Giler pening mencari. parking sikit jew! Damn. :( ok now kite tengok picture at Pantai Puteri kowt?? Tanjung Puteri?? hentam sajalah.



us at tepi pantai. wkwkwkkw.......pnat larh nak upload dh. so will continue tomorrow with another hot story. hahaha...tha greatest story ever. huhu. klu??? ::berjumpe dengan family Khairul Akmal:: :)

My Birthday.


me and my cake. sponsored by Mawi n his Wife

ok. relax2. yang sponsored tuh bukan Mawi World tuh ok. dea Mawi RHB. hehehe. actually masa ni i kene keje. adew Career Fair kat PWTC. huhuhu. penat sangat, tapi berbaloi2. hehehe. thanks to all yg  join celebrate my buzday..Luv u all. muahhxxx...


kak Su Q, Me,Abg Saiful,Kak Ila,Kak Mas

ok, this is my ofismate. dorang sangat best! happening, sometimes a bit crazy. Luv them!

Update ! update!

yeah dah lama gile tak update blog ini. sory. Banyak benda yg jadi kat ofis. herm. first of all. i dah jadi warga tetap RHB. yeaaaaaaa. lama gile juga i tunggu this moments. tak nak macam-macam pulak yang terjadi. adess. Kak Azrai dah pon quit from RHB. now she's working at Bank Islam. dengar cite agak masyukk. double pay from what RHB had pay to her. haa. RM5+++. fushoo. and she is still single and available ok. and the latest news is En Azlan dah pon ikut jejak langkahnyer. (wahhh..ade pape ke? ;) herm.. bende lain-lain. after this i'll upload all the pictures for your review. huhu.

complicated.

cinta itu kadang2 indah. kadang2 menjengkelkan. Risau kalau2 hati aku dah berubah. tapi sebenarnya masih tak berubah. tapi sikap dia tuh membuatkan aku rasa bengang, marah, sakit hati sangat. Dulu dia memang jenis yang serius. Betul. masa tuh aku rasa aku couple dengan orang yang aku rasa aku selamat, boleh bergantung harap. tapi sekarang ni? asyik main je. Pastu, rasa macam couple dengan budak2? for the first 7 months, he’s still mine. But now, he free to go. I can live without him. actually sekarang pun aku dah rasa hidup seorang diri. so now just waiting for the right time for him to let me go. I love him but...

Chenta Mati




ok semua. Anda betol, ini cinta hati saya. nama dia Khairul Akmal Khuzir. Gambar ni masa dia zaman remaja baru nak naik atau erti kata lain “dak br nak up”. Dan juga zaman ini masa dia masih dalam keadaan stamina yang bagus. (ooppss..bagus tang mana tuh?). Kami dah berpacaran (slang indon pulak) selama 1 tahun 1 bulan. Umur kami tak sebaya. oh. kami memang bukan sebaya. dan dia juga bukan pangkat abang2 atas saya. tak mau lah nati kene buli. heh~ dia adik2 saya sahaja. Umur dia 20 tahun. tapi dia bukan anak ikan saya. hell no! tapi yang penting dalam this relationship is we respect each other. Forget about the gaduh2 things yea sayang. I love you so much. muahx. JOM DATING?

Hello Mia’s world

hello world. to be exactly my world. This is my new blog. my new site to express my feelings. yes. i made it! eventhough it was a bit ‘pening’ uh?! pity me. herm. ok2. memule. i nak mintak ampun mintak maaf kalau ada sesiapa yang terasa dengan apa yang i tulis. i tak kisah pun sebenarnya kalau orang2 itu nak terasa hati. ‘apa ku kisah?’ tapi seperti yang i cakap sebelum ni. i mintak ampun mintak maaf. i am not the perfect ones to be sensitive bout others feeling. because this is me.

13 June 2010

Terjah Blog orang.

asyik tengok blog neh je pon sure korang benci kan. eh kurang ajar nak kata benci. penat tau buat! penuh kasih sayang lagik. hehe. ok ok nak kasi korang layan seseorang punya blog. haaaaaa..

alaa orang yang selalu sangat muka dia dalam blog aku neh. hahaha (ada aku kisah?)
dia kan cinta mati! haruslah gambar dia je. takkan nak picture kucing gemok umah sebelah? sure mak aku halau dari rumah kang, sebab kucing tuh suka shishi (kencing) merata-rata. paling favourite. tempat letak kaki moto bapak aku. selalu gak larh kucing gemok ala-ala garfield neh kena rembat dengan mak aku. tapi kucing neh taiko tau, kucing lain gadoh je dia pon join sekali. ingatkan nak jadik peacemaker, ghupenya nak tunjuk hero kat kucing betina yang dorang rebutkan. adess. dasar bohsia larh tuh. terbaik lah kucing zaman sekarang! korang rockstar! dah-dah, mari terjah blog salah sorang toke kucing.

(rasa macam bongok tak boleh nak link blog orang)

http://chocolatesvanilla.blogspot.com