19 December 2010

Busy weekend but im lovin' it :)

18 - 19 December 2010 memang weekend yang busy sangat. sangat busy. sibuk betol! tapi berbaloi ok! on friday night kerol otw datang to KL sebab dia ade tournament kat uniten (luv uniten!! :)) and on saturday tuh supposed dah pergi tengok kerol tapi ex jiran meninggal that morning. AlFatihah to Pakcik Khalid. semoga roh anda termasuk didalam orang-orang yang beriman. AMIN~~

then around 1pm, terus gerak to Uniten.sampai-sampai kerol tengah break. huhu. just lepak dalam kereta and i promised him that i've got a big surprise for him! and terus bagi surprise tu kat dia. at first place, he refused to take the present. tapi aku dok pakse2 baru lah dia amek! tuh pun puas kena mengeluarkan ayat-ayat yang terbaik suh dia amek tanpa rasa guilty. ceh. budget itu orang.. hehehe..thanks bcause terima hadiah saya yang tak seberapa tuh. luv you Khairul Akmal. wink* wink*

ouh tapi berbaloi gak tengok dorang bcause dorang champion ok. Uniten Cup tuh dorang punya. berbaloi berpanas berhitam kat tepi padang. terus teringat zaman-zaman belajar kat Uniten dulu. tapi kena halau keluar sebab terlampau gig sangat. haaaa. kau hado?? nasib baik time tuh dah ada diploma. alhamdulillah. kalau tak sure sekarang tengah belek-belek anggur yang mana dah masak. wkwkwkw..


* oh lupe. special thanks to my parents yang sanggup ikut kehendak anak perempuan gila dorang yang sorang neh. bapak aku sanggup pecut from Rawang to Uniten, Bangi semata-mata nak tengok menantu final hoki. wooooaaaahhhh!! terbaik! 140km/j ok! berani bawak myvi camtuh? sampai-sampai jew tros my mom and me trus pecut 100m ke toilet. sorang nak shishi. yang my mom nak terberry. effect dari cara drive bapak aku kowt. bahaya itu olaanggg. nasib baik polis. huh.



tengok gambar champion mari! ;P

15 December 2010

Rihanna - What's My Name? ft. Drake



love this song so much!

Cinta Baru.

sekarang dah ada cinta baru. huhu. sorry Khairul Akmal. anda jatuh ke tangga no 2 minggu neh. hahahaha. touching? emo? ada aku kisah? haha. lantak-lantak! merawat hati sendiri. hehehe. love my life right now because leka menggodek or membelai cinta baru ku! cantik! suke! love it! korang tak payah nak fikir lain ler. ia takde jantina pun. my baby je. huhu. sekarang nak pakai BeriHitam je. huhu. tak dapat lagik? slow lor kome neh. dah leh pegi LowYatt lah kowt. upgrade memory card ke 32GB. hahaha. beli BlackBerry lorh. tetibe taksub pulak tengok officemate pakai BB neh, tapi dia hebat sangat. BlackBerry + IPhone4. jealous sangat! hehe. IPhone4 memang terbaik! game dea best. sure En Khairul Akmal suka! ok ok mamat punya cinta baru pun sama je. huhu. jangan tukar sudah. meh tengok gambar cinta baru.


cinta baru saya. BeriHitam STORM. cinta betul saya yang kat dalam display tuh. hehehe. Khairul Akmal totap no 1 lorh.



yang cover pink tuh i punya. yang cover hitam tuh mamat punye. the same version. but i punya boleh access online. mamat punya kedekut poyo. hehe. display picture both nak tunjuk cinta hati. ahahaha


p/s : taknak citer lebih2. nati orang cakap kite berlagak poyo. meh pin BB korang. boleh kita ber BBM. HAHA

04 December 2010

Lady Antebellum - Need You Now




suka this song sangat-sangat. so enjoy yer. nak lirik? cari sendiri. hahaha

PD. macam takde tempat lain je

Port Dickson. best ke pergi PD tuh. syok larh jugak kalau pergi dengan cousin-cousin and jugak anak buah (anak cousin aku so dipanggil ape erk? anak saudara larh kan?) so selalu kalau kami pergi memang dalam 4-5 bijik kereta yang pergi and selalu nyer duduk kat Sunshine Apartment tuh. environment takde larh user friendly sangat sebab kalau nak main laut pon kena keluar from area tuh. malam-malam memang ramai orang mabuk lah. sebab pub carlsberg kat situ je. haaaa. kalau macam aku, selalu melepak dalam bilik je larh then online. tak pun tolong my cousin masak kat dapur (eventho taktau masak!) so better korang layan pictures je daripada korang layan aku. hahaha..


adik saya iz berlatarbelakangkan laut. huhu. i love this view. pantai surut time neh. kalau malam air pasang. best!


tetibe kitaorang tengok paus terdampar dekat swimming pool. wow....swimming pool pon ade paus kan? hebat!!!


anak-anak sedara and cousin. yang paling besar and comel tuh my first anak saudara. they should called me as auntie mimi but diorang panggil kak mimi je. yang laki sorang tuh panggil aku mimi sahaja! so sama baya.


sempat lagik wat benda neh. nak jugak selitkan si khairul akmal. ahhahaa...cinta hati ok.

mari kita tengok suasana dalam rumah. kecoh tau, sibuk maen PS je yang laki-laki neh.


meja makan kami yang berselerak gile. hahaha. mamat tuh budget model iklan air ape? poyo.


dua anak dara neh. gediks2 neh. hahaha. tapi kalau menyanyi memang tiptop. just pelat je hehehe.


neh adik yang last sibuk cari plug nak charge hp. kalau masuk hutan rasanya dia nangis dulu sebab tak boleh nak charge hp. ataupun dia bawak battery spare 10bijik. hahaha.


neh anak maklong aku, putih giler dia neh taw. jenis putih merah. nak lawan kaki sape lagik putih? pendam je larh perasaan tuh. memang kalah larh demo. hahahaa. belakang tuh bapak aku aka abang din bak kata si aqil (pangkat cucu bapak aku larh, tapi relax jew panggil bapak aku abang din. kelakar lorh hahaha.) nak tengok tak budak yang panggil bapak aku abang din?


neh larh budak nya. anak cousin aku aliya. dia neh segalanya bergaya. sandal pun nak quiksilver je. poyo! hehehe. hebat larh lu der...hehehe

ok larh last. penat sudah nak menaip! huhu



(line celcom neh kadang-kadang buat our relationship sucks.!)

MAHA 2010 with Khairul's family.

surprised surprised. ape lagik yang best kalau bukan berjumpa dengan kekasih hati? tapi this time lagik best sebab keluar dengan family khairul.HEBAT kan? BEST tau tak!! Besides, before this aku memang tak pernah pergi MAHA and taktau pon MAHA tuh ape sebenarnya. bukan bodoh ok. takde masa nak amek tau because of me more focus on my career. ceh! budget nak cakap career development. huh! tapi rasa macam hebat gaks sebab gile tak fikir takot pun or rasa cuak. tetibe keberanian tuh bertandang pulak. selalu nya masa first-first jumpa, tangan sejuk giler. macam takot sangat. kali neh berani betul. HEBAT AMELIA!

MAHA tuh dekat UPM Serdang, so his dad decide naik bas jer. panas berpeluh jangan cakap la. Picture semua muka messy tak boleh blah. hahaha. dah boleh jadik model iklan versi minyak masak dah. si khairul neh tak tau larh happy ke tak aku ikut. ntah larh. tak heran!! nak kenal family mung je. hahaha. tapi rindu kat khairul tuh jugaks! hehee..


then sampai-sampai best giler! ramai giler orang. jam jangan cakap larh syok. Thanks sayang cuz bawak saya pergi MAHA tuh. baby love u! meh layan piccies, asyik cerita pasal khairul je sure korang bosan!? eh, ada aku peduli??!! lantak lar..nak jugak cerita pasal dia.....hahaha.



cinta hati saya. dak temoookkk2 neh..windu windu windu. (gedik la amelia neh.)


dak temok sudah hitam, sekarang dia sunburn sebab main hoki arituh. kesian dea. belakang tuh Ijan tapi nama glamour panggil N. ahaha.


ijat or T. dia neh susah sikit nak bergambar. pemalu pon yer, nasib baik ada sekeping picture dia.


buah cempedak dekat MAHA, ambil galah tolong jolokkan ha sambung. besar betol, isi ia ntah banyak ke tak ntah? A n N.


Miwa Heemi (nama samaran FB) dengan hadiah cempedak besar. hehehe.



his siblings and cousin (budak tester tuh) neh maknenye dah penat tahap dewa.


dua orang yang giler. so pretend. hahahaa. i luv him so much.


eyka and atiqah. best sangat ngan korang TQSM. yeah!



abis sudah gambar. terima kasih kerana membaca. hahaha

02 December 2010

Straight vs Curl



Nak mintak pendapat korang, straight ke curl? bicara pasal rambut ok. bukan benda-benda yang tak sepatutnye tuh. aishh...



ok, rambut asal memang straight because ikut may dad punya gen. anak abah ok! so tetibe konon nak nampak poyo and tak nak muka nampak besar, pastue konon taknak rambut macam nampak sikit, terus buat curl. murah je buat, tapi hasil dea ok larh. takde larh rasa ralat je bayar.hehehe....

so now, bila tengok rambut dah makin panjang. and bawah jew mengerbang and frizzy macam Hantu Kak Limah Balik Rumah. terus rasa macam nak straight balek. serius. duit dah ade. weekend free. terus nak call toke kedai rambut tuh nak wat appointment. nak wat macam johana, memang tak mampu larh. RM300++ mau mak aku suh aku makan rambut 7hari 7malam.asalkan nampak natural lurus dah ler. taknak nampak macam lurus macam penyapu lidi tuh. takmo larh kan. tengok pic hantu Kak limah



Nak budget macam model iklan sunsilk pon tak mungkin ler. asalkan en khairul akmal berkenan sudah ler. hehehehe...ouh. en kerol pon sudah kasi lampu hijau. so takde dah lampu merah. hahaha. i looiiikkee rambut lurus. MUKTAMAD. nati kite dah buat, kita bagi awak tengok rambut baru kita yer. hehehe. (teringin nak pakai tudung tapi niat biar ikhlas larh Amelia)


muka burok jew. hahaha

30 November 2010

USB Cable

bongok lah USB Cable camera boleh hilang pulaks. nak kene tunggu weekend larh camneh nak cari kat LOwYatt. cari kat carrefour sri petaling, takde pulaks. sengal betol. nak pakai hp camera memang tak pegi lewr sebab gambar tak lawa. Blur je perginya......adesss...so banyak entry yang pending post tau tak??!!



testing2...neh dengan anak sedara kat PD in the toilet and dea patut nyer panggil aku makcik or auntie (panggil auntie mimi ok..no makcik-makcik)..tapi dea panggil kak mimi. ok larh kowt. dea neh hebat menyanyi tapi pelat sikit...banyak huruf T. contoh dia nyanyi ' Taaauuu telah tauhhh..tauh tali kuuu..tiata luang di hati buatmu...;' lagu by alyah...hahahaha...ok2 nati tunggu post yang lain2 yer..TESTING jew neh..tunggu beli blackberry larh yer...hahaha

26 November 2010

Alhamdulillah.

its been 2 weeks since that tragedy. it was a nightmare. a truly nightmare. (apekehal tetiba nak speaking? budget ape?) ok..entry before this pon ade citer pasal kes aku and khairul akmal. then dalam masa seminggu neh aku dok pujuk dia (giler mimi neh! chaiyok2!)

and now alhamdulillah. aku and dia dah ok. and kami nak start all over again. and thanks to him yang bagi aku 2nd chance. thanks sayang. and aku pon nak berubah dah, taknak macam dulu...nasib baik tak bernazar...kalau kami baik aku nak botakkan kepala. OMG, kalau ikut kepala aku tak betul..mau aku buat gaks...teros khairul tinggalkan aku..hahaha.. so ada a few people yang aku nak berTERIMA KASIH sebab makes me calm and tenangkan perasaan aku yang giler neh..and jugak tolong aku tak kire pukul bape pagi. damn appreciate that! Allah SWT je yang taw nak balas budi kalian. and yang mendoakan hubungan kami. terima kasih banyak. saya sayang anda semua..Nak thanks to...


my familia yang banyak bagi support and nasihat. my ibu yang marah pasal my attitude towards him masa pagi kejadian, masuk telinga, naik atas kepala, semat betul2. my abah yang relax tapi bengang dengan my attitude but remain calm, TQ for your understanding, my brothers yang giler mereport to En Khairul Akmal pasal what i've done. huh! selalu kena marah that time and en khairul hate me so much for a week!



eyka and atiqah yang banyak bagi support suh sabar and tenang. tapi tak tenang because of khairul ader tournament dekat Kedah. so thanks to both of u yang tak jemu-jemu bagi nasihat and sanggup melayan FB, SMS, call kak mimi. damn appreciate that.



aan or nama penuh dia is Farhan. member poli Kerol, budak ragbi. Sorry kacau kau pukul 3-4 pagi camtuh because nak mintak teman ke Merlimau but kau kena buat something then aku just mintak direction to Merlimau and kau dengan penuh gigih bagi direction dalam SMS dengan berjela-jela. giler arh! walaupun kau suka mencarut tapi ade baik nyer...hehehee...thank you so much aan.



EYDA. one of his classmates, actually tetibe tergerak hati nak PM dengan dia in FB, then lama2 jadik sedih plak cuz dia tetibe tersedar yang dea dah banyak buat bf dia like i did. Nasib baik sedar dulu, kalau tak sure u pulak PM i sambil nangis-nangis. hehe. and ada 1 statement yang buat aku touching gila because dia cakap dia ingat khairul neh jenis nakal tp masa bulan puasa tuh, dia sanggup ulang alik dari Muar to Merlimau semata-mata nak tolong mak dia berniaga. Yess, my dear, he is such a nice guy. undeniable. even my parents luv him. rajin giler. thanx erk cuz dengar luahan hati i. TQSM.


Mell, boleh dikatakan dia memang BFF aku. sanggup dengar aku call sambil nangis neh. then dengar aku cakap kat Jambatan Putrajaya..tetibe menjerit..'ko buat ape kat jambatan????!!!' chooyyy...ko ingat aku apew? nak terjun? x reti berenang ler..tetibe buaya makan kang. takmo larh!! tapi thanks larh sebab kau sanggup neh nak teman aku pegi Muar, sekali tak jadi. sorry weh.....spontan sangat. hehehe...dah berangan nak makan mee bandung muar.. Thanx erk tolong aku.



yang depan duduk tuh nama dia Wan. yang belakang tuh tak kenal maybe bodyguard and driver dia kowt? hahaha..dia neh nak tolong pergi Muar, sebab dia dekat jew dengan umah Kerol. so konon-konon nekad nak pergi muar with my besties Mel. and actually tak pernah pun msg si wan neh. kire buat-buat berani je demi insan kesayangan. tetibe si wan neh keluar statement camneh 'korang gaduh lagik kew?' Terkedu aku time tuh. just cakap...hehehehe jer. thanks to him gak lewr cuz nak melayan perempuan jiwa lara neh..hehehe


Lagik nak thanks to sape erk? takde pic larh u guys...tp mostly nak thanks to YUS kawan kerol since form 1. dia memang banyak bagi nasihat. dia cakap tuh buat aku lega gilerrrrrr...tak setenang orang lain cakap. sorry larh awak, picture awak takde. tapi takpe..cakap awak saya ingat sampai sekarang.

thanks to yang banyak mendoakan and bagi kata-kata semangat to me. Jasa korang akan ku kenang sampai mati. Ejad the diva, Johana, Fatin, Kecik, Shahrul. thanks sesangat. korang ROXSTAR! Doakan kami sampai bila-bila. AMIN~~~~ >.<

19 November 2010

Saya Mintak Maaf. Saya nak Berubah.


dah 20jam aku dah tak tido. hahaha. sebab semalam khairul mintak break. OMG! tataw nak buat ape dah time tuh. Nangis jangan cakap larh.then khairul pulak nekad gile nak break. dia kata salah dia because of perangai dia. tapi aku cakap lah, bagi lah aku peluang. tapi dia taknak. lagi larh meratap hiba kot? sayang sangat kat dia. dia cakap if aku bukan dengan dia, aku boleh happy dengan orang lain. HELL NO. hidup aku just ade dia je. takde orang lain. then kitaorang relax and dia pun tido. then 1 malam aku tak tido. SUMPAH tak tido. rasa aku every hour aku bagi message kat dia. and aku try nak tenang. and decided nak pergi merlimau. tuhan saja yang tahu kalau boleh time tuh jugak aku nak pergi merlimau. and 1 of his friends siap bagi direction nak pergi merlimau lagik. thanks to him (A'an). appreciate that. and also his sister yang makes me calm.thanks eyka..tapi still tak boleh tido. and last-last jam dah pukul 5:30pagi. orang takbir raya lagik. sayup jew..terus teringat kat arwah nenek. miss my late grandma. i do love her. sampai sekarang still teringat rasa masakan dia. SUPERB!then aku pun nekad nak pegi merlimau pagi tadi. then message khairul suruh dia tunggu sana cuz aku neh selalu sesat. hehehehe. then tetibe fikir nak topup. lepas sembahyang subuh nak pergi bank.tetibe wallet hilang. adess puas cari..sampai mak aku bangun. mak aku tanya ape cerita kami neh? tengah-tengah borak..khairul call. dia suruh aku call balik. dia tak kasi datang, tak tau nape? tapi dia cakap kat my mom, dia takde perempuan lain(SYUKUR SGT). just dia tak dapat nak focus kat aku cuz now dia busy main hoki. so dia tak boleh nak ada komitment tuh sekarang. tapi dia kata dia dah okay and kami continue our relationship which is aku rasa lega sikit. but still dia nak cakap 'i love u', 'sayang awak', 'windu awak', and 'muuaaahhhxxx'....so aku okay. tapi takut hati dia berubah. please don't take him away from meh. He's my LOVE. so now aku nak admit and nak mintak maaf for a few things to him.

* saya mintak maaf kalau saya selalu maki,marah or tengking awak. saya tahu saya memang jenis panas baran. suka marah awak tak bersebab. saya salah. maafkan saya.

* saya mintak maaf kalau saya selalu mencarut cakap macam-macam. saya tahu awak tak suke and awak pernah tegur saya. Tapi saya degil. saya budget saya bagos. saya salah. maafkan saya

* saya mintak maaf kalau saya tak layan awak macam maner sepatutnya seorang gf layan bf dia. saya ingat awak tak kisah, rupanyer awak makan hati. saya salah. maafkan saya.

*saya mintak maaf kalau saya selalu desak awak or tak faham penat awak. saya tahu awak penat tapi saya selfish suruh awak balas message saya walaupun awak penat. saya salah. maafkan saya.

*saya mintak maaf kalau selama neh saya selalu fitnah awak kata awak ada gf lain. padahal awak takde pun buat macam tuh. saya je yang selalu buat awak macam tuh. saya salah. maafkan saya.

*saya mintak maaf kalau saya suka banding-bandingkan awak dengan ex saya yang lain. tapi awak tak pernah pun cakap ex awak yang lain kat saya. saya je yang terbaik kat mata awak. saya salah. maafkan saya.



### walaupun macam tuh, hati saya, jiwa saya, hidup saya, just ada khairul akmal bin khuzir je. takde orang lain. sebab bagi saya. susah nak cari salah or cacat cela nyer seorang yang bernama khairul akmal bin khuzir. dia matang, jujur, boleh bimbing saya, pasangan waktu susah and senang, gelak and menangis. susah nak dapat orang macam dia. JUJUR.



SAYA BERJANJI YANG SAYA NAK BERUBAH DARI SEGI PERANGAI, PERBUATAN, PERKATAAN,DAN SEBAGAINYA SEBAB SAYA TAK SANGGUP NAK KEHILANGAN ORANG YANG BERNAMA KHAIRUL AKMAL KHUZIR. DOAKAN KAMI BERSAMA SAMPAI KE AKHIR HAYAT! AMIN.

18 November 2010

kenangan masa mula-mula couple


* time neh aku mula-mula couple dengan dea. in love sangat. but now? i don't know. just praying for this love. i do love him.


mia_girlie86: syg
spongebob_krol09: syg wat pe 2??
mia_girlie86: mak pggil plaks td.
mia_girlie86: juz nk tnye kete ader minyak kew tdak jew?
mia_girlie86: pnat nak trun katil taw x???!!
spongebob_krol09: owh wat pe..
spongebob_krol09: eheeh
spongebob_krol09: trun katil pown pnt..
mia_girlie86: hehehhe...
spongebob_krol09: ihihihi
mia_girlie86: watpe meh?
spongebob_krol09: xde wat pape..
spongebob_krol09: juz tgk hi5 jerk..
spongebob_krol09: ngah paham kn..
spongebob_krol09: ehehe
mia_girlie86: lorhh..
mia_girlie86: hi5 tuh kte juz msuk 4 approve jew
mia_girlie86: wkwkwkw
spongebob_krol09: ahahah
spongebob_krol09: thu xpe..
mia_girlie86: tuh page lesbo sy..wkwkwkw
spongebob_krol09: eehheh
spongebob_krol09: \wow..
spongebob_krol09
: ish2..
mia_girlie86: elek arhh....
spongebob_krol09: ehehhe
mia_girlie86: ahahahha
spongebob_krol09: awk kate nk out.
mia_girlie86: x jadik cuz btt3 dah full n sy ley bwk laptop atas katil..heh~~
spongebob_krol09: owh yeke..
spongebob_krol09: eheheh
spongebob_krol09: sye indu la awk...
spongebob_krol09: indu sgt2..
mia_girlie86: indu ngan sapekah?
spongebob_krol09: indu kat awk lorh syg..
spongebob_krol09: AMELIA
mia_girlie86: taw x ader lagu tajok amelia...KRU nyanyi
mia_girlie86: nak gak mentioned neyh
spongebob_krol09: xthu la..
spongebob_krol09: sye xlyn kru..
spongebob_krol09: eehe
mia_girlie86: huh!
spongebob_krol09: syg ngah tgk pe 2??
mia_girlie86: tgk laptop
spongebob_krol09: de pe kat laptop 2..
mia_girlie86: mcm2 ader
spongebob_krol09: ihihihiih
spongebob_krol09: de pe..
spongebob_krol09: nk thu ley x??
mia_girlie86: taw pew?
spongebob_krol09: awk mrh kat sye ea..
mia_girlie86: mrh pew?
mia_girlie86: org dh msuk air neyh...
spongebob_krol09: msuk air..
spongebob_krol09: npe ngantok ke..
mia_girlie86: adew kew?
mia_girlie86: apew?
spongebob_krol09: de pe??
mia_girlie86: xde pape
spongebob_krol09: ait pe lla kita megarut nir..
spongebob_krol09: eehhe
spongebob_krol09: awk send pe???
mia_girlie86: taw xpe....
mia_girlie86: mgong jew k.A neyh
spongebob_krol09: kira termsuk awk la knmging..
mia_girlie86: sy ok sket
mia_girlie86: khairul akmal jew
spongebob_krol09: kira termasuk awk la kn mgong.
mia_girlie86: x...tipu2...
spongebob_krol09: no la khairul+amelia lorh..
mia_girlie86: juz khairul akmal jew..
spongebob_krol09: sme2 mgong
spongebob_krol09: uhuhuhh
spongebob_krol09: =))
mia_girlie86: xmo...
mia_girlie86: kamu jew
mia_girlie86: L-)
mia_girlie86: Lambat macam siput.
spongebob_krol09: x......
spongebob_krol09: lau sye libat awk pown kena libat gak..
spongebob_krol09: uhuhuhhu
spongebob_krol09: =;
spongebob_krol09: :))
mia_girlie86: but y?
spongebob_krol09: Penat lah brother...
spongebob_krol09: Wei, lei hai pin tou ah?
spongebob_krol09: tpi pe awk..
spongebob_krol09: xphm...
mia_girlie86: xpe lewr...
mia_girlie86: yus maner
mia_girlie86: sbok tnye yus plaks...wkwkwkw
spongebob_krol09: ane kat dpn laptop dye..
mia_girlie86: owhh...
spongebob_krol09: 2 la bf sendiri xtye..
spongebob_krol09: eheheh
mia_girlie86: mls arh tnye psl bf kte
spongebob_krol09: npe lorh..
spongebob_krol09: xnk cte ke kat sye..
mia_girlie86: dea kejam plaks
spongebob_krol09: kongsi2 la cte..
spongebob_krol09: ihihihihi
spongebob_krol09: ish2..
mia_girlie86: dea tuh kejam
mia_girlie86: ader kew ptt kata kte mgong
mia_girlie86: dea jew dh larh mngong
spongebob_krol09: alah sme2 jerk mgong..
spongebob_krol09: ahaha
mia_girlie86: tgk tuh...
mia_girlie86: dea jew yg mgong lorhhh
spongebob_krol09: alh awk gf dea..
spongebob_krol09: so awk ngan dye mgong..
mia_girlie86: xnak...biar jew larh bf sy jew mngong
spongebob_krol09: ske aty awk lorh..
mia_girlie86: gler bf sy mrh lorhh...
spongebob_krol09: 來嘛~~親一下....嗯~~~~~嘛...
spongebob_krol09: ane awk thu..
mia_girlie86: dea dh ckp ske aty tuh
spongebob_krol09: owh yeke..
spongebob_krol09: awk tkot xkhlgn dye..
mia_girlie86: x pown....wkwkwkwkw
mia_girlie86: sy xnak kehilangan dea lorhh
mia_girlie86: sy syg dea sgt2...
spongebob_krol09: so sye psn awk..
spongebob_krol09: baek awk jage dye lelok..
mia_girlie86: nape plaks?
spongebob_krol09: bab dye agi syg kat awk..
spongebob_krol09: lbh dr segala yerk..
mia_girlie86: taw....
mia_girlie86: tp sy slaloo saketkan ati dea...
mia_girlie86: hukhuk....
spongebob_krol09: mane awk thu???
mia_girlie86: sy rs larh...
spongebob_krol09: awk xley rase2...
spongebob_krol09: nmpk cam awk x syg dye..
mia_girlie86: sy syg dea lorhhh
mia_girlie86: awk ym ngan sape lg?
spongebob_krol09: ngan awk sowang jerk..
mia_girlie86: jgn tipu
spongebob_krol09: sumpah..
spongebob_krol09: awk ym ngan spe agi..
mia_girlie86: cuz kat sini tulis typing msg tp xde pown
spongebob_krol09: awk xde mcj ngan sape2 la ea..
mia_girlie86: nape?
spongebob_krol09: xde pape lorh..
spongebob_krol09: syg awk..
mia_girlie86: syg awk gaks....
spongebob_krol09: awk sabtu nie cam neq..
mia_girlie86: tataw lg...nk jumpe kat maner???@ bj rite?
spongebob_krol09: yurp.....
spongebob_krol09: tpi awk xcomfirm agi,,
mia_girlie86: taw...
spongebob_krol09: lau awk de keje ke @ adeq awk de game..
spongebob_krol09: xpe lorh..
mia_girlie86: ari jumaat sy gtaw keh?
spongebob_krol09: ehehe
spongebob_krol09: 0k jumaat t sye tggu awk comfirm kn..
mia_girlie86: okies...
spongebob_krol09: lau de keje ke bgth taw..
mia_girlie86: baekk syg.....
spongebob_krol09: sye da indu sgt2 kat awk...
mia_girlie86: hakhak....tros langgar dinding
spongebob_krol09: ait selamat lggr tembok..
spongebob_krol09: jgn jth katil sdh..
spongebob_krol09: ahahahahha
mia_girlie86: ske plaks...
spongebob_krol09: biar lorh.
mia_girlie86: noL FenDy: wow?
EnoL FenDy: in luv???
sunshine^lolita: ha??
sunshine^lolita: u tgk maner?
EnoL FenDy: tgk pe?
sunshine^lolita: in luv pew?
EnoL FenDy: u laa
sunshine^lolita: then?
EnoL FenDy: in luv wit who?
sunshine^lolita: hockey player
EnoL FenDy: hockey???
EnoL FenDy: not footballer
sunshine^lolita: tuh lorhh...
sunshine^lolita: hockey player..
sunshine^lolita: dak uitm
EnoL FenDy is typing a message.
EnoL FenDy: POYO je
sunshine^lolita: hahaha
sunshine^lolita: tuh larhh
mia_girlie86: mmber owg tnye
spongebob_krol09: owh awk ym ngan kwn awk..
spongebob_krol09: ehehe
mia_girlie86: dea tetibe tnye
spongebob_krol09: owh..
spongebob_krol09: rmai ke tye pasl kita nie syg.
mia_girlie86: popular plaks...wkwkkw
spongebob_krol09: malu sye..:">
mia_girlie86: eleyh...syg btt3 nak out dh...
mia_girlie86: kte off9 keh...
mia_girlie86: rmai dh msg neyh
spongebob_krol09: wokey syg...
spongebob_krol09: ptt la nk off line..
spongebob_krol09: ok2 gi off 2..
spongebob_krol09: t anto mcj kat sye..
mia_girlie86: baekk
spongebob_krol09: k luv u so much..
spongebob_krol09: eemmmuaaahhhhxxx.
mia_girlie86: luv u too
spongebob_krol09: miz u syg......
mia_girlie86
: miss u too baby

04 November 2010

Hati gundah sekejap




banyak benda yang berlaku sekarang neh. tak faham kadang-kadang dengan manusia. tak sangka ada je manusia yang sanggup tindas orang lain untuk kepentingan sendiri. Nak mengejar pangkat, kedudukan, harta. pelik manusia neh. tapi yang lebih memalukan orang melayu kita sendiri. DAMN.

kadang-kadang kita kesian dengan orang yang ditindas tuh. tapi nak buat camne? kita setakat kuli makan gaji je. aiyoo..politik.

arituh almost lagi sekali aku and kerol nak break. hahaha..(memang we'ol ske pun) pasal ape erk? pasal dia lebihkan kawan dia daripada aku. so aku agak bengang gak arh. teros mintak break bertalu2. then yang tak boleh blah nyer. kerol ley wat bodoh je dengan aku. dia malas nak layan. kesengalan. tapi at last macam biasa larh. i love u balek..hahah. tak gitu mak hayam?????!!!

19 October 2010

Bila orang merisik.


OMG. dengar title tuh pun dah cuak kan. aishh. tapi neh yang terjadi kat aku semalam. gila weh. terkejut gila. and my auntie yang sibuk nak interrupt into my personal life, oh please, back off! I've got someone in my life and u knew about him. How long i've been with him? ALMOST 2 YEARS!! so please, i know how to handle myself. i love KHAIRUL AKMAL BIN KHUZIR.no doubt. and YES! aku sanggup tunggu dia! no matter what! my maklong cakap that guy baru je lost his mom. and now he is ready to get married. and umur that guy 31years old.duduk dekat TTDI. kerja in IT line. Singaporean. ape ke jadah laki neh? desperado di amor kew? ouh tidak. yang peliknya that guy taknak bertunang whatsoever (ikut adat) oh tidak! so my answer would be NO. the reasons why? meh nak habaq (cerita)

a) Im so in love with KHAIRUL AKMAL BIN KHUZIR. He's the only one for me now. Dia je yang tau i jenis yang macam mane. yang tahan ngan perangai, makian, bebelan aku. yes. i do luv him!

b) Tak pernah kenal that mamat. nama pun taktau. muka pun taktau. suara dia sengau ke? rambut botak ke? (nak kena apply yun nam haircare pulak!)

c) I hate singaporean. seriously! entah lah. yang dekat malaysia pun tak ajak2 kawin lagi. hahahaha.

d) Im not ready yet. masak pun tak pandai! nak buat air milo pun fikir 40kali. malas larh sebab nak kena bangun, then tunggu susu kuar dari tin F&N tuh.




so to that guy, SAYA MINTA MAAF. SAYA TAK BOLEH TERIMA LAMARAN AWAK sebab saya tak sedia nak jadi isteri kepada seseorang yang tak kenal sebab bagi saya cinta, kenal hati budi tuh penting dalam 1 hubungan yang nak ke peringkat seterusnya. (napa jiwang neh?)


to KHAIRUL AKMAL. saya sayang awak. takde orang lain selain awak je. Luv u so much sayang!! huhu.

17 October 2010

Cousin's Day Out.

Mula-mula this plan pun spontan je.my cousin si Alya tuh text aku masa tengahari. kata diorang nak gerak pergi Wangsa Walk. nak main bowling and karaoke. so we decided nak pergi because before this pun we'ol tak pernah pergi. and yang pergi ibu and mamat. and for sure kitaorang sesat sebab tak pernah pergi and tempat tuh macam ke dalam sikit. memang tempat tuh quit besar juga. and nasib baik abang nazri ada so dia yang bawak kami semua. and 1st place kami pergi dekat tempat bowling. ramai lah pulak kan? and masa tuh anak2 saudara yang tengah main. biasa lah. then si mamat lapa pulak. kena cari tempat makan. so mamat belanja makan at Subway. best gaks. besar sandwich dia. so nati dating with khairul akmal. nak makan at situ larh sure dia suka. ahhahaha. and then start larh game di antara alya, kak ina, kak ato, mamat, ibu, n mimi. hahaha. and me. dah tentu2 takkan menang larh. hahahaha. dengan ada nyer cheerleader...lagi kalah aku dibuatnya. adesss...'kaco focus mak jew uollsss neh!!' tengok larh piccies orang-orang yang join...ooh lupe. tak dapat nak join karaoke sebab hari dah malam kan. huhu. ok piccies.



mamat and cousins..












from left : kak ato, kak ina, alya.
at the back : my mom (first time dia try main bowling.)











me and shafiqah.

16 October 2010

ROSSA - Perawan Cinta




'Best Song Ever'

yeah. dah boleh berblog balik.

baru boleh berblog balik since dari sebelum puasa tuh sampai sekarang!lama giler. hampir lah jugak nak jadi giler...tapi dapat diselamatkan lagik. hehehehe...so sekarang dah pun habis bulan ramadhan and bulan syawal. seperti biasa memang failed nak penuh puasa. ehhehe.tapi best tahun neh sebab dapat RM RM RM! yeah. dapat duit arrears. so lepas larh sosak di dado neh ha.. hahahhaa... alamak, nak kena get ready by 4:30pm. kena meet all my cousins nak berjimba kata dorang. hey..mak tak gaji lagik nok. hehehe...ok kasi tengok picture raya dulu with my adik. izz.



SELAMAT HARI RAYA ALLS. eventhough dah habis syawal kan? hehehe. miss the blogging world!!

19 August 2010

OFFLINE

will be offline for a while due to the laptop's problem. need a money to buy a new laptop. a mini laptop perhaps. so sorry guys. sorry for the inconvenience caused. will be miss u guys and SELAMAT BERPUASA AND SELAMAT HARI RAYA.

14 August 2010

Nurul & Ajai : Satukan Kita Berdua (HQ Audio)



tetiba suka lagu neh, and teringat kat En. Khairul Akmal. ntah larh. Rindu gila kat dea. Dea cakap lagi 3 minggu baru jumpa. waaaa...sedih betul! and now rasa macam lagi jauh pulak dengan dea. Dea ntah nape ntah.

11 August 2010

Perlu ke berubah.

First sekali nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL MUBARAK kepada semua umat ISLAM seluruh dunia.Semoga kalian berubah daripada diri anda sekarang kepada yang lebih baik. and i pun nak berubah juga. serius! rasa macam nak pakai tudung untuk 1 bulan. mendekatkan diri dengan hal-hal agama, pergi surau selalu. Mengaji lepas sembahyang(yang neh ada buat ok!). mulut tak nak lantang sangat sebab before this selalu maki orang kalau rasa tak puas hati. haha..tapi sekarang pun maki lagi. tapi maki dalam hati sahaja tapi tetap tunjuk cara-cara protes. hahaha. so unmatured (bak kata seseorang?) hehehe. so semalam dah pun try pakai tudung sampai habis office hour. hehe. dorang kata nice, cantek, and etc. and my bos pun suruh i pakai tudung untuk sebulan. erk..(camner nak pakai? baru beli 1 jew tudung..) and my team leader siap offer dea bagi 2 tudung kalau i pakai tudung for a month. adessss...bukannya taknak pakai. sebab belum buat rambut raya lagik. wkwkwkwkw..takde larh. belum sampai seru kowt? nati kalau dah sampai. mak kasi nampak mata je nok. hehehehe. meh tengok picture bertudung.

hehhe. neh lah picture i bertudung. nampak kelakar tak? lantak pi larh. as long as i upload this picture for your guys review.



p/s : Lupe pulak nak cakap, now i dah pun bermata 4. hahaha..means pakai specs. because i rabun jauh. malam2 kalau drive memang kena make sure ada someone dengan i, kalau tak..sure i dekat selatan thailand dah. sebab tak nampak signboard..wkwkw. tapi takde larh selalu dimata. ada juga di dalam bag. tak nak larh selalu dimata. sakit pulak mata i u......ok tengok picture budak nerd pulak..heheh


muke cikgu latipah from sekolah menengah batu pahat. wkwkwkw. nape i pilih batu pahat neh? adeh..

10 August 2010

BENCI

Benci kalau ditinggalkan. BETTER KAU SINGLE JEW! dah berapa kali aku cakap 'kita tak boleh pergi jauh!' kau degil! tapi aku neh asyik kena tinggal! nak jumpa member lain pun tak boleh! semua tak boleh! tapi kau relax je pergi main futsal lah. tolong akak dalam kesusahan lah! (nak bagi akak tuh pass project dea kata kau!). kalau aku nak keluar? kau seboleh-boleh nak tahu details. Dengan siapa? nak pergi mana? Siapa nama kawan? memang aku dah fed up lah dengan kau. aku dah tak nak kau lagi! tak payah lah nak tahan aku. aku bosan dengan kau!!!!!

05 August 2010

Final Time & Happy Buzday

Happy Buzday to u...Happy Buzday to u...Happy Buzday to Mamat terkejal..(sengal punya nyamuk buat lintasan hormat kat muka aku. kan dah mati!!)....samb : Happy buzday to youuuuuuuuuuuu...!!!

Herm. actually this time, i nak cerita all about my second lil brother. nama dia MOHD DZAIDDIN. just panggil mamat je. umur dia baru 18tahun. tapi i dengan dia very close sebab dia boleh bawa bergurau and boleh discuss dengan dia in whatever situation. we can count on him. TRUST me! so i know all about him. kalau outsiders judged dia lain. i just ignore je. and now i nak wish dea Happy Bithday! hope u success in whatever you want to do. i'll always support u. U know how much i love u my lil bro! Our family sooo proud of u.


after buzday celebration with his teammate @ Stadium Cheras.


and tak lupa juga. Goodluck to KL team. President Cup's Final. so see u there at Stadium Bola Sepak Cheras (8:45PM) against SSBJ. u can do it guys! Lets the game BEGIN! (cakap camtuh terasa macam Prof. Dumbledore dalam Harry Porter plaks. time dorang buat men apew ntah kejar2 naik penyapu tuh)



Team KL yang masuk ke Final. (muke nak ganas je mamat neh. Pose lah macam ala-ala Miss J America Next Top Model!!)

hasil daripada En. Zainudin. giler semangat En. Din neh? risau aku.

03 August 2010

nih ke videoklip hebat tuh?




p/s : neh lah videoklip yang tengah kecoh diperkatakan. video from Indonesia. 2 student universitas neh buat miming mulut je. tapi ramai pulak yang view nye. Tang mana yang best aku pun tak tau. tapi aku suka rambut dorang. cantik. Bila lah rambut aku nak panjang macam dorang neh? waaaa...nak buat extension rambut lah.(merepek tahap demam kuning) so guys! happy watching this video.

31 July 2010

Kenduri Tahlil

Memang jadi tradisi our family kalau tiap-tiap nak masuk bulan puasa, kami akan buat kenduri tahlil and doa selamat. And aku pun dah apply cuti hari jumaat lepas. And kami pegi pasar dekat Chow kit. Giler arh. banyak giler kena beli taw. and antara yang aku beli is...


murah je bunga-bunga neh. RM 1.00 untuk setangkai.

so bermulanya kesibukan kami untuk kenduri, korang layan je lah yer picture-picture nya. baru kenduri tahlil.belum kenduri kahwin mak lagi. adess..kena persiapkan mental dan fizikal neh. baru lah boleh kahwin. neh baru potong bawang sikit dah nangis-nangis macam hero hindustan kena pukul dek bapak perempuan tuh yang tak kasi mereka berkahwin disebabkan kerana taraf mereka. hahaha. panjang betul imaginasi aku. hahaha. so happy tengok picture.


neh semua family aku yang perempuan. and termasuk Mak Su Aya aku [pakai baju warna hitam]




udang yang dah siap dikopek kulit by me, kerol, mak ngah and my mom. 6kilo kami kopek!


neh untuk goreng sayur [cakap macam pandai masak pulak aku neh]


rumah yang telah dilapangkan. Thanks to my neighbour yang bagi kami tumpang barang-barang.


sambal udang by mak long and ayam masak lemak cili padi by my mom = TERBAEK! :D


kari daging ala-ala arwah atuk punya masakan. lagi terbaik. Miss my Late Grandma.



tengok orang yang penat neh. hahaha.. kesian dia kena buat kerja macam-macam. Thanks sayang. Awak baik sangat~~ :)