02 February 2015

Freaky Friday : Thanksgiving


Hello everyone!

Today is a Cheat Day which is today we have a little Thanksgiving celebration at HR. So we have like makan-makan aka Tea Time

So enjoy the piccies; 

                                     

                                             cream puff by Shikin's Aunty. Sooooooo nice! 


                                                 

 Cupcakes by Herm. (i don't know who ordered this cupcakes). 4 types of flavour - Coffee, Red Velvet, Lemon, Dark Chocolate

                                    

Birthday cake of the Month (Happy Birthday Shadiq!) Nice cake ever but cannot eat much. Not good for my diet.


                                   

                                                               TAMP clans

                                 
                                 Jellyandcookies.blogspot.com

                                                            HAVOC as always.

TAMP : Talent Acquisition & Manpower Planning



Love Always,

27 January 2015

Busy year


Salam all,


This year is going to be my Special Year. Preparation sekarang tinggal 30% to go. Banyak benda nak buat and settle kan.

And my career pun quite challenging this year and i'm going to die. Someone kill me please.

Ok, i will share with you guys my experiences in preparing everything for my wedding.





With Love,


29 April 2014

Kenduri Kahwin


Salam, 

what a busy day, banyak kenduri kahwin yang nak kena attend. 1st kenduri kahwin was boss KA punya anak. Tempat kenduri tuh dekat Sungai Buloh Country Resort, nice place jugak tapi jauh lah hai, penat akak okay.

before pergi wedding, sempat lah pergi buat rambut dulu. kikiki.

layan gambar lah dulu; 

                                           


tak cantik? ada akak kisah? terutama budak perempuan yang tak suka weols tuh. ssshuuhhhh sana! 

                                        


pergi with my partner in crime, KA. *clap clap*. Memang suka buat muka macam tuh sebab KA cakap iols macam pengkid. LOL

                                    


This is doorgift from 1st kenduri kahwin, memang superb okay and shawl tuh memang very nice. 

                                     

The next destination was Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Banyak sawah padi and bukit bukau. Best nyaaaaaa! 

How i wish if ada kampung macam kat sini. Suka, eventho duduk bandar dah lama but sometimes memang nak sangat lepak kampung macam neh. 



                                  

                                 



nice views kan? nak pindah sini woiii! and tempat yang perlu di tuju is IPD Kuala Pilah. *tak sempat nak tangkap gambar doorgift dia*

Balik dari orang kahwin then tengok banyak orang jual daging salai, itik salai, ikan keli salai kat tepi jalan Kuala Pilah. Sedap sungguh kalau buat masak lemak cili api. Korang pandai tak makan masak lemak cili api? Kalau pandai, pandai masak tak? haaa. Jangan tanya akak sebab akak tak pandai masak.

Memang terbaik okay daging salai dia. Harga untuk daging salai is RM28, untuk itik salai is around RM40, ikan keli 4 ekor RM10. Banyak jugak ibu and abah memborong macam kat KL dah takde jual. But serious rasa dia memang lain dari yang lain. 
                                         


Nampak itu itik salai? macam tak lalu sikit, even my mom masak itik rendang pun tak habis makan sebab lain pulak rasa dia. Macam tak ngam orang kabor. 

                                                   


Sudah kenyang, muka ada senyum. Its time for me untuk tidur. hahaha. Ok lah, nak makan ikan keli salai masak lemak cili api ibu. dap dap dap

Till then, take care and good night people.

Don't party hard okay. 


With Love,

25 April 2014

Flashback Friday : In memories - Kamaruddin Bin Rawi



Salam, 

Who is Kamaruddin Bin Rawi? my late grandfather ler.

This year memang the most tough year for me. I have been admitted to hospital due to kencing tikus, i don't know what is the scientific name for that disease. And in the middle of February this year, i've lost my grandfather, my mom's father. It was so devastated moment since he was my favorite atok ever.

Everything jadi sangat lah cepat because dia meninggal on Tuesday and 1 day before i went to his house to visited him since my mom called me suruh tengok atuk. My step grandmother bagitahu my mom yang atuk dah sakit tak bangun-bangun. Me and KA terus pergi rumah atuk after office hour. 

Sampai kat rumah atuk, mak ngah dah ada. My mom, my aunty and uncle dok calling me suruh hantar atuk ke hospital dengan ambulance but KA told me that 'theres nothing we can do, maybe dah sampai masa dia since tengok dia macam dah uzur sangat'. So I sempat hold my atok's hand and belai atuk for a moment. 

Balik rumah, dah bagitahu ibu 'maybe atuk tak lama dah, just tunggu and keep praying for him'. 

Esoknya dalam pukul 7pg, dapat call from makngah saying that atuk dah takde. Weird things was my mom tak menangis pun, she was so calm and she said that, 'dah ajal dia'. My mom dah ready actually sebab my atuk sakit pun sebab sakit tua.

Everything went well and organized. Alhamdulillah. 

So, we're currently in the midst to do a tahlil for him untuk ke 100 hari dia meninggal. 

i did ambil gambar masa hari dia meninggal, bukan lah tak sedih but dah lama tak kumpul bersama so this is the opportunity for me lah. so here goes the pictures; 

                                                 
me and ain, tak kerja for 1 day then baru nak pergi kerja the next day, tetiba cucu sulung, kak Ina yang kerja Public Bank cakap, korang kerja bank dapat Compassionate leave 3 days ya, so please help others nak buat kenduri. hhmmmmkayyy. 

                                       
these are cicit arwah atuk ya, i off course lah his cucu, but the part is, dorang neh part packaging okay. good and kecoh. 

                                     


all the anaks, cucus and cicits, kumpul di surau untuk majlis tahlil. Semua suci muka ya, bagus! hahaha

so tuh je lah, miss you atuk jantan/buncit. semoga roh atuk bersama orang-orang yang beriman. Tak dapat atuk tengok mimi kahwin. Takpelah, atuk kirim salam dengan atuk perempuan okay (johor panggil both atuk), cakap dengan dia mimi rindu lah masakan dia walaupun makan pukul 3ptg. Funny memories. 

Alfatihah. 

Kamaruddin Rawi in memories 1937 - 2014